Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Frații Pavăl vor produce energie verde pe acoperișul The Office

The Office
Parcul fotovoltaic va genera energie pentru alimentarea zonelor comune ale clădirii | Foto: The Office

Proprietarii celui mai mare complex de birouri din Cluj-Napoca, frații Adrian și Dragoș Pavăl, au decis amenajarea unui parc fotovoltaic.

„La The Office Cluj-Napoca urmează să finalizăm instalarea primului nostru parc fotovoltaic integrat pe acoperișul uneia dintre clădirile noastre de birouri. Acesta va avea o putere instalată de 141 kWp.

Reprezintă o inițiativă eco-friendly prin care vom produce energie verde pentru alimentarea zonelor comune ale clădirii. Ne bucurăm să facem pași concreți spre un viitor mai sustenabil și să contribuim la protejarea mediului înconjurător”, a anunțat conducerea companiei.

Frații Pavăl au cumpărat complexul, acum cinci ani, de la NEPI Rockcastle şi Ovidiu Şandor, valoarea tranzacției fiind estimată la 100 de milioane de euro. Acesta are o suprafață închiriabilă de 60.000 mp, fiind clasificată cu certificarea de clădire verde BREEAM Excellent, respectiv cu WELL Health-Safety.

“Proiectul The Office reprezintă o alegere ideală pentru Dedeman. Ne-a convins atât prin localizarea sa într-unul dintre cele mai importante și dezvoltate orașe ale țării, cât și prin standardele înalte de calitate și sustenabilitate pe care le îndeplinește”, declara Dragoș Pavăl.

Rehau s-a mutat în centrul Clujului

În această vară, în The Office s-a mutat sucursala clujeană a concernului german Rehau. “Clădirea oferă colegilor noștri un mediu de lucru sănătos și eficient energetic, prioritizând sustenabilitatea prin alegerea materialelor de construcție și de amenajări interioare.

Sediul Rehau din Cluj este de o importanță strategică, fiind principalul hub din zona de centru-vest a țării. Am făcut această schimbare și pentru a oferi angajaților noștri condiții de muncă egale cu cele din sediul nostru de la București, în acord cu valorile noastre de protejare a mediului”, a motivat Dan Trif, manager administrativ birou vânzări Cluj la Rehau România.

Au intrat în acționariatul Simtel

Grupul Pavăl Holding s-a alăturat fondatorilor companiei de inginerie Simtel Team care a construit peste 30 de centrale electrice fotovoltaice pentru rețeaua de bricolaj Dedeman, deținută de aceiași oameni de afaceri băcăuani. Capacitatea instalată de Simtel pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice Dedeman era de 8,8 MWpm, cu 7.467 de panouri fotovoltaice instalate în 12 luni în cadrul a 10 locații.

„Parteneriatul are ca obiectiv transformarea Dedeman într-una dintre cele mai verzi companii din România”, a spus Iulian Nedea, cofondator al Simtel Team. Pavăl Holding a înființat compania Grunman Energy. Aceasta produce energie electrică prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperișurile a șapte centre logistice Dedeman.

Pavăl Holding este un vehicul de investiții deținut de Dragoș și Adrian Pavăl, cel mai mare grup antreprenorial local. Acesta deține Dedeman și alte investiții în imobiliare, private equity, agricultură, automobile, energie, industrie, domeniul bancar, printre care și producătorul de cărămizi Cemacon Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A venit sacul cu bani pentru universitățile din Ardeal

Articolul următor

Start programului „Mihail Cantacuzino”! Peste 13 miliarde lei pentru construirea și dotarea spitalelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share