Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antreprenori din Transilvania și Banat atacă finala BVB Arena

Rețeaua clujeană de magazine – bistro se numără printre companiile calificate în semifinale | Foto: Moldovan Carmangerie

16 dintre cele 50 de companii finaliste ale programului inițiat de Bursa de Valori București (BVB) au sediul în aceste regiuni ale României.

Comitetul de nominalizare al BVB Arena a selectat cele 50 de companii semifinaliste ale programului, dintr-un total de 409 de nominalizări valide pe platforma dedicată. Din 8 iulie până pe 31 iulie, publicul va putea alege, prin vot BVB Arena, 3 dintre cele 15 companii românești.

Programul BVB Arena, derulat din 2017 de către BVB, a depășit 1.500 de companii înscrise în program. Fiecare ediție a atins noi recorduri în interesul față de program, materializat în numărul tot mai mare al companiilor nominalizate.

„Ca în fiecare an, am așteptat cu nerăbdare selecția companiilor semifinaliste pentru a ne confirma, încă o dată, valoarea pe care antreprenorii români o aduc pentru economia românească.

În mod direct, prin produsele și serviciile pe care le produc, prin ingeniozitatea afacerilor pe care le conduc, și indirect prin bunăstarea pe care o generează propriilor angajați și familiilor acestora”, a spus Radu Hanga, președintele BVB

Finaliștii din Transilvania și Banat:

  • Apemin Tușnad (Harghita)
  • Astra Vagoane (Arad)
  • Moldovan Carmangerie (Cluj)
  • Benvenuti (Bihor)
  • Perla Harghitei (Harghita)
  • Plasmaserv (Mureș)
  • Plimob (Maramureș)
  • Qwerty Key (Maramureș)
  • Scandia Food (Sibiu)
  • Siteclick (Cluj)
  • Ferma Cu Omenie (Alba)
  • TED`s Coffee (Cluj)
  • Tradiții din Natură (Mureș)
  • Transilvania Nuts (Alba)
  • Trend Furniture (Cluj)
  • Tucano Coffee (Cluj)

Sursa: BVB

Finanțări de 240 de milioane de euro

„Perioada de la intenție până la listarea efectivă a unei companii nu este una scurtă. Suntem însă încrezători că antreprenorii români înțeleg tot mai bine, datorită BVB Arena, care sunt avantajele directe și indirecte ale finanțării pe bursă.

La bursă nu ridici doar capital, ci obții și o serie de avantaje intangibile: notorietate, vizibilitate, consolidarea reputației. Avem deja câteva exemple de succes: de la debutul programului, peste 20 de companii au venit la bursă cu acțiuni sau obligațiuni. Rundele de finanțare s-au ridicat la 240 milioane €”, a declarat Adrian Tănase, directorul general al BVB.

În prima etapă a proiectului BVB Arena, derulată în perioada 23 aprilie – 31 mai, susținători ai programului, alături de comitetul de nominalizare, au propus 400 de companii românești prin intermediul platformei dedicate.

Cele mai multe sunt din comerț (17%), IT&C (12%), industrie alimentară și prelucrătoare – câte 11%, servicii – 10%, construcții – 7%, București și Ilfov ocupă cumulat de 37%, urmate de județele Cluj, Iași, Brașov, Bacău, Suceava, Constanța. 81% sunt companii IMM, 9% startup-uri și 10% corporate.

Comerțul și industria alimentară, în top

Votul publicului va trimite direct în finală trei companii. Restul de 12 vor fi alese de către juriul BVB Arena, cu experți în diverse domenii ale economiei. Cele 15 finaliste vor fi anunțate public în cadrul galei de premiere din toamnă.

În perioada octombrie – noiembrie BVB Arena prevede o etapă de mentorat la care vor putea participa companiile finaliste și semifinaliste, nominalizate în ediția curentă sau care se înregistrează în platforma programului.

BVB Arena este un program inițiat din 2017 sub numele de Made in Romania, fiind dedicat identificării și promovării companiilor locale antreprenoriale de succes. Noul nume plasează această inițiativă dedicată antreprenorilor români sub umbrela proiectelor BVB.

Prin dezvoltarea platformei dedicate, BVB se poziționează ca fiind principalul canal de finanțare pentru antreprenorii români, alături de sectorul bancar. Platforma este dedicată investitorilor, consultanților, în special companiilor cu perspective de creștere, care doresc să atragă finanțare de la investitori ori se află în procesul de pregătire a unui plasament privat pe Piața AeRO sau Principală.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Finanțare de 8 mil. de euro pentru un cămin și o cantină nouă la Universitatea Oradea

Articolul următor

Banca Transilvania a reînnoit contractul cu Simona Halep

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Citeste mai mult

Aradul mizează pe „Turismul de o zi”

Arădenii sunt invitați să-și descopere județul prin „Turismul de o zi”. Moneasa, Căsoaia, cu tabăra școlară, Ghiorocul, denumit…
Educație
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share