Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Europlast România va monta 275 de insule ecologice digitalizate în Oradea în 2024

De luna viitoare, în Oradea va începe montarea a 275 de insule ecologice digitalizate, care vor înlocui incintele metalice actuale pentru deșeuri menajere. Montarea noilor insule se va încheia până la finalul anului.

Aceste eco-insule sunt compuse din 5 module închise pentru fracțiile: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, biodegradabil și rezidual. Acestea vor putea fi deschise cu cardul sau/și cu telefonul mobil de către cetățenii din zona de proximitate.

Avantaje

Principalele avantaje ale insulelor ecologice vor fi: împiedicarea pătrunderii neautorizate, reducerea mirosului, reducerea contaminării fracțiilor de deșeuri reciclabile, golirea eficientă de către operatorul de salubritate (modulele fiind dotate cu senzori de umplere), sistem de contorizare a utilizării celor 5 guri de acces.

Acestea se realizează în baza contractului de finanțare pentru proiectul „Dezvoltare, modernizare și completare a sistemului de management integrat a deșeurilor municipale la nivelul Municipiului Oradea – Etapa 1”. finanțat prin PNRR și Acordul Cadru nr. 70/27.05.2024 privind achiziția de insule ecologice digitalizate, încheiat între municipalitate, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Europlast România S.R.L.

Lucrările de amenajare a platformelor destinate primelor locații încep chiar de mâine, 5 iulie, în cartierul Rogerius.

Locațiile insulelor ecologice digitalizate care vor deservi asociațiile de proprietari se găsesc cu preponderență pe actualele amplasamente ocupate de către incintele metalice pentru depozitarea deșeurilor menajere.

Lucrările de amenajare prevăd operațiuni precum extinderea sau nivelarea platformelor existente unde este cazul, crearea rampelor pentru golirea containerelor de deșeuri.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Caravana TIFF Unlimited ajunge în orașele transilvănene

Articolul următor
Rectorul UTCN), Vasile Țopa, și ministrul educației, Ligia Deca, au semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea cantinei de pe str. Observatorului, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Cantina UTCN Observator va fi reabilitată cu 2,6 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share