Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Artiștii din România, “condamnați” la social media

Seria de expoziții “Share, Tag or Dye - Europe Wide (STDEW)” începe la Cluj și continuă la Roma și Barcelona.

Aceștia și-au propus să exploreze tensiunea dintre a fi creator și a fi propriul promoter prin rețelele sociale.

Seria de expoziții “Share, Tag or Dye – Europe Wide (STDEW)” începe la Cluj și continuă la Roma și Barcelona. STDEW a fost creată de Asociația Fotografică Allkimik (AFA) și Asociația Culturală Marginal (ACM) ca o reacție creativă la modul în care artiștii sunt nevoiți să-și petreacă din ce în ce mai mult timp pe rețelele sociale pentru a se promova, având tot mai puține ore la dispoziție pentru a crea.

STDEW explorează tensiunea dintre a fi creator și a fi propriul promoter prin social media, păstrându-și conceptul complet democratic. “Apelul pentru lucrări a fost deschis, singurul criteriu de selecție rămânând respectarea termenului limită – o altă provocare adresată algoritmilor restrictivi care ne curatoriază accesul la informații, distracție și cultură, cu sau fără voia noastră.

Lucrările primite de la artiști profesioniști dar și de la designeri, scriitori, jurnaliști, influenceri, organizatori de cursuri și de evenimente offline și online, au fost transformate de inițiatori într-un feed de social media fizic, imprimat pe suport textil prin tehnică cianotipiei.

Fără a dori să se dezică de social media, ci dimpotrivă, într-o încercare de a face pace între provocările și oportunitățile pe care această tehnologie le aduce în viețile artiștilor, proiectul STDEW invită la discuție și la meditație, amestecând himere moderne cu tehnici fotografie vintage, ștergând liniile dintre artist și public, cât și dintre universurile digitale și cel analogic”, afirmă organizatorii.

Expoziția urmează să fie găzduită de mai multe galerii internaționale. Între 11 și 14 iulie, lucrările STDEW vor putea fi văzute la Galeria Camera din Cluj-Napoca, spațiu expozițional condus de artista Irina Dumitrașcu Măgurean și dedicat promovării artiștilor emergenți, în special din câmpul fotografiei, dar și al instalațiilor artistice și al lucrărilor mixed-media.

Următoarele expoziții vor fi organizate la Roma – Sensumlab / Alipio 13 (24-25 iulie), și Barcelona –  Experimental Photo Festival (24 și 28 iulie). STEEW este organizat de Asociația Fotografică Allkimik.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Unde preferă românii să își petreacă vacanțele și concediile în 2024

Articolul următor

FOTO-VIDEO: Spitalul Oncologic Medex din Sângeorgiu de Mureș va fi inaugurat în 12 iulie 2024

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share