Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CNAIR a depus documentația pentru avizele de mediu la varianta ocolitoare Zalău Nord

CNAIR S.A., în calitate de solicitant și în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Zalău a elaborat și depus cererea pentru obținerea avizelor de mediu la Agenția pentru Protecția Mediului Sălaj pentru varianta ocolitoare Zalău Nord – alternativă pentru descongestionarea traficului rutier pe DN 1H, propus a fi amplasat în Municipiul Zalău, comuna Crișeni și comuna Hereclean.

Proiectul Varianta Ocolitoare Zalau Nord – Alternativă pentru decongestionarea traficului rutier pe DN 1H în localitățile Zalău, Crișeni, Hereclean este beneficiarul finanțării nerambursabile, alocată prin Programul Transport 2021-2027, în cadrul componentei RSO3.2_Dezvoltarea și creșterea unei mobilități naționale, regionale și locale durabile, reziliente la schimbările climatice, inteligente și intermodale, inclusiv îmbunătățirea accesului la TEN-T și a mobilității transfrontaliere- Fondul European de Dezvoltare Regională; Prioritate: P2. Îmbunătățirea conectivității secundare rutiere.

Proiectul este parte din Obiectivul specific: RSO3.2_Dezvoltarea și creșterea unei mobilități naționale, regionale și locale durabile, reziliente la schimbările climatice, inteligente și intermodale, inclusiv îmbunătățirea accesului la TEN-T și a mobilității transfrontaliere.

Utilitatea variantei ocolitoare Zalău Nord

Obiectivul general al proiectului consta în preluarea fluxurilor majore care tranzitează zona în scopul fluidizării traficului prin reducerea timpului de transport, diminuarea blocajelor rutiere, devierea traficului greu și traversarea Municipiul Zalău, localității Crișeni și a localității Hereclean, separând fluxurile de trafic care generează probleme legate de timpul de tranzitare, poluare atmosferică, afectarea prin vibrații a locuințelor din localitatea Crișeni și accidente rutiere și facilitarea legăturii cu localitățile din zonă.

Acordul de mediu e parte a obiectivului specific

Obiectivul specific ale proiectului este proiectarea la faza SF,PAC+POE, PT+DDE, inclusiv analize, investigații, studii, documentații, etc, documentații cadastrale și pentru expropriere, PUZ, obținerea de avize, acorduri, autorizații solicitate prin certificatul de urbanism, pentru realizarea variantei ocolirtoare a municipiului Zalău, inclusiv conectarea la rețeaua de drumuri existente.

Un proiect de 1 milion de euro

Valoarea totală a proiectului este de 5.401.328,01 lei și va fi finantat prin Programul Transport astfel: contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 1.820.037,92 lei, contributia proprie – 2.730.056,88, diferenta pana la valoarea totala a proiectului reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata estimată a proiectului a proiectului cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Transport 2021-2027 este de 30 luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bulgaria, măsuri drastice împotriva jocurilor de noroc. Efectele asupra industriei

Articolul următor

ADR Centru: cereri de finanțare de 1,5 miliarde €

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share