Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bulgaria, măsuri drastice împotriva jocurilor de noroc. Efectele asupra industriei

Bulgaria tocmai a aruncat un “bombă” în industria jocurilor de noroc, introducând măsuri stricte care au provocat deja unde de șoc în întreaga țară. Așa că dacă ești curios cum vor arăta lucrurile în viitorul apropiat pentru cazinourile bulgărești și ce impact vor avea aceste schimbări, citește mai departe.

Noile reglementări

Parlamentul Bulgariei a votat recent pentru interzicerea publicității la jocurile de noroc în toate formele de media, scrie Novinite. Noile reguli se aplică tuturor canalelor media – televiziune, radio, presă scrisă și online. În plus, cazinourile și sloturile vor fi permise doar în localități cu peste 10.000 de locuitori. Excepții se fac pentru stațiunile naționale și zonele aflate la 30 km de punctele de control de la graniță​.

Aceste modificări legislative au fost aprobate de 198 de deputați din cei 240 ai Adunării Naționale și au fost semnate în lege de președintele Rumen Radev. Operatorii au un termen de trei ani pentru a se conforma noilor reglementări​

Efectele asupra industriei

Impactul acestor măsuri va fi semnificativ, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Federațiile sportive sunt îngrijorate că vor pierde sponsorizările vitale, în timp ce asociațiile de radiodifuziune avertizează că veniturile din publicitate vor scădea dramatic. Aceste schimbări pun în pericol independența și stabilitatea financiară a presei​, susțin unele voci.

Dar să fim sinceri, nu e ca și cum industria jocurilor de noroc nu a mai trecut prin furtuni. Cu toate acestea, aceste măsuri ar putea deschide ușa către creșterea site-urilor de jocuri de noroc neautorizate, care ar putea prospera în lipsa publicității reglementate​.

Brandurile noi intrate pe piață, precum Casino Mr Bit care și-a lansat siteul în Bulgaria în acest an, vor trebui să te adaptezi la un peisaj media mult mai puțin colorat. Pe de altă parte, locuitorii din zonele mai puțin populate din țară vor trebui să se pregătească de călătorii mai lungi până la cel mai apropiat cazinou legal – sau să se mute online.

Reacții și perspective

Reacțiile din partea industriilor afectate sunt variate. Unii spun că este un atac la libertatea presei, alții văd o lovitură grea pentru sectorul de divertisment. De exemplu, Asociația de Radiodifuziune și Televiziune din Bulgaria a criticat momentul ales pentru implementarea acestei interdicții. Ei o consideră o amenințare la adresa stabilității financiare a presei​,.

Pe de altă parte, susținătorii măsurilor spun că acestea sunt necesare pentru a proteja grupurile vulnerabile, dar mai ales pentru a combate dependența de jocuri de noroc. Există, desigur, și vocea publicului larg, care este adesea împărțită între cei care consideră că măsurile sunt exagerate și cei care le văd ca pe o necesitate morală.

Pregătit pentru viitor?

Peisajul jocurilor de noroc din Bulgaria se va schimba radical. Întrebarea este cum vor naviga operatorii și jucătorii aceste ape tulburi. Dacă ai ceva de spus pe această temă, nu ezita să ne lași un comentariu. Este un subiect fierbinte și, cu siguranță, vor mai urma discuții aprinse.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
O delegație de afaceri a întreprins două vizite de lucru în cadrul primei ediții locale a Benelux Business Days (BBD), consemnează Cluj International Committee (CIC).

Benelux Business Days, în premieră la Cluj. Vizite la Sarmatec și CSi

Articolul următor

CNAIR a depus documentația pentru avizele de mediu la varianta ocolitoare Zalău Nord

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Premiile AICPS, înmânate la Iași

Cea de-a 32-a Conferință Națională AICPS, organizată la Iași, a fost un eveniment dinamic și efervescent, care a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share