Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spitalul Dr. Gavril Curtenu din Oradea, eficientizat energetic cu fonduri europene

S-a semnat contractul de finanțare – etapa a doua – pentru creșterea eficienței energetice a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

 

Proiectul, cu o valoare de 12.964.773,96 lei, din care 9.071.496,53 lei este valoarea nerambursabilă, a fost depus spre finanțare de Municipiul Oradea prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională prin Programul Regional Nord Vest 2021 – 2027. Având în vedere faptul că lucrările propriu-zise au început cu întârziere din cauza pandemiei, a fost necesară realizarea acestui proiect în două etape de finanțare deoarece durata contractului de finanțare pentru prima etapă a proiectului nu putea depăsi data de 31.12.2023, termen limită pentru proiectele din cadrul perioadei de programare 2014 – 2020.

Ce prevede proiectul

Proiectul prevede reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea din str. Corneliu Coposu nr. 12 și cuprinde următoarele lucrări: reabilitarea termică a anvelopei clădirii; reabilitarea sistemului de instalații de încălzire și ventilație; reabilitarea sistemului de instalații sanitare; reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică și iluminat; înlocuirea unor ascensoare cu ascensoare performante din punct de vedere energetic; echiparea centralei termice cu echipamente specifice producerii apei calde, încălzirii/răcirii, ventilării.

În acest moment stadiul fizic al lucrărilor este de 85%, urmând lucrări de finisajele la interiorul clădirii, acestea fiind necesare ca urmare a eficientizării energetice și reabilitarea clădirii spitalului.

Lucrările sunt executate de SC Drum Asfalt SRL – lider de asociere cu SC Nord Conforest SA – asociat 1, SC Trameco SA – asociat 2 și SC Termoline SRL – asociat 3.

Durata contractului de finanțare este până la finalul anului 2024.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Selina lucrează la foc continuu pe șantierul viitorului ambulatoriu din Oradea

Articolul următor

Se fac pași pentru nodul rutier de la Crasna, județul Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share