Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sarabanda directorilor la Aeroportul Maramureș. Pleacă Stamatoiu, vine Dale

La ședința Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Maramureș (CA - AIM), directorul general, Daniela Stamatoiu, a anunțat decizia de a nu continua activitatea de management după încetarea contractului la 31 august.
Directorul interimar, Daniela Stamatoiu, la inaugurarea remizei PSI | Foto: AIM

Aerogara din orașul Tăuții-Măgherăuș va avea un alt șef interimar deoarece actualul renunță la această funcție.

La ședința Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Maramureș (CA – AIM), directorul general, Daniela Stamatoiu, a anunțat decizia de a nu continua activitatea de management dupa încetarea contractului la 31 august.

CA – AIM a luat act de acest anunț și a desemnat un nou director general interimar, Bogdan Dale, manager de securitate în aeroport. Stamatoiu a mulțumit membrilor CA, președintelui Consiliului Județean (CJ), Ionel Bogdan, colegilor din AIM, colaboratorilor “pentru încredere, sprijin și cooperare”.

“În mandatul de un an al directorului Daniela Stamatoiu, AIM a încasat 38,2 milioane euro din fonduri europene pentru proiectele de modernizare și de realizare a noului terminal. AIM este pe locul șase la nivel național în ceea ce privește sumele atrase din fonduri europene. Termenul de finalizare a acestui obiectiv de investiții este finalul anului 2024”, a transmis Crina Rednic, referent marketing al AIM.

Stamatoiu

Stamatoiu: “Suntem cu plățile la zi”

“Toți banii pe care i-am înaintat spre decontare din fonduri europene au fost încasați. Nu am avut nici o corecție de la autoritatea de management, iar acest lucru demonstrează corectitudinea derulării proiectelor de modernizare a AIM. Toate plățile sunt la zi și nu avem facturi restante.

A fost un mandat dificil, dar la capătul unui an de muncă intensă alături de echipa din aeroport, de echipa din CJ Maramureș, cu sprijinul membrilor CA, am reușit să ducem aproape de final cel mai important proiect de modernizare al AIM din ultimii 34 de ani.

Mă bucur că am făcut parte din echipa care a realizat acest obiectiv important pentru județul Maramureș și mulțumesc tuturor pentru încredere și pentru susținerea acestei investiții majore”, a declarat Daniela Stamatoiu.

Ea a fost desemnată la conducerea AIM în septembrie 2023, la propunerea președintelui CJ, Ionel Bogdan, după demiterea din funcție a lui Ionuț Caraba care avea cazier fiscal, devenit incompatibil cu funcția. Stamatoiu mai deținea participații în compania de contabilitate AD Cont (100% din capitalul social) și societatea Izvoare Resort (2%) – ce administrează complexul Poiana Soarelui din stațiune.

Stamatoiu

Se schimbă și președintele de județ

În primăvară, AIM a inaugurat prima dintre cele trei investiții, de 63 de milioane de euro, din fonduri europene: remiza PSI și drumul perimetral (6,9 milioane). Alte investiții erau noul terminal de pasageri (42,8 milioane), dotările cu echipamente necesare (14,2 milioane). Un proiect preconizată era instalarea de panouri fotovoltaice, care să asigure integral consumul de energie al AIM.

Societatea de construcții Concelex București se ocupă de proiectarea și execuția obiectivului noului terminal al AIM care va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/oră și va avea o suprafață desfășurată de 12.209 mp.

Valoarea proiectului este de 134 milioane lei, din care 95 de milioane finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare, 14 milioane finanțare nerambursabilă din bugetul național și 2,2 milioane cofinanțare eligibilă a județului Maramureș.

„Mai avem de finalizat terminalul de pasageri unde se lucrează într-un ritm alert. Sunt încrezător că din toamna acestui an vom putem avea zboruri noi, spre destinații externe noi, de ce nu, chiar interne”, spunea Ionel Bogdan, la inaugurarea remizei PSI. La rândul său, va fi înlocuit de Gabriel Zetea, cel care a câștigat alegerile județene.

AIM a realizat anul trecut afaceri de 14 milioane de lei, în urcare față de 2022 (11,4 milioane), profitul net fiind de 0,2 milioane. Activele imobilizate se ridicau la 325 de milioane. Regia autonomă avea un efectiv de 66 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nord Conforest contractează o lucrare de 2,6 milioane € de la UM 02444 Sibiu

Articolul următor

Adriana Sohodoleanu, nominalizată la premiile Gourmand World Cookbook

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share