Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum lucrează Ubitech la Spitalul Regional de Urgență Cluj

Ubitech Construcții a arătat imagini de pe șantierul său din județul Cluj, acolo unde lucrările la prima etapă a proiectului privind construirea Spitalului Regional de Urgență (SRU) se derulează “în ritm susținut”.
Intervențiile de eliminare și drenare a apelor din sol au fost terminate | Foto: Ubitech

Constructorul bucureștean a finalizat lucrările de drenare și excavație și se ocupă de pereții mulați și de sprijin din piloți forați.

Ubitech Construcții a arătat imagini de pe șantierul său din județul Cluj, acolo unde lucrările la prima etapă a proiectului privind construirea Spitalului Regional de Urgență (SRU) se derulează “în ritm susținut”. “Lucrările de epuisment, care implică un amplu proces de eliminare și drenare a apelor din sol, au fost deja finalizate.

Excavația generală și lucrările la pereții mulați continuă. De curând a fost demarată execuția peretelui de sprijin din piloți forați. Pe măsură ce lucrările avansează, ne angajăm să menținem același ritm și să ne pregătim pentru etapele următoare care ne vor aduce tot mai aproape de finalizarea acestui proiect”, potrivit Ubitech.

Compania a semnat, în februarie, contractul pentru primul pachet de lucrări de construcții la SRU Cluj. Unitatea urmează să devină centrul principal pentru îngrijirea pacienților critici și a cazurilor complexe din Regiunea de Nord-Vest. Contractul include lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces.

Documentul prevede construirea unei incinte etanșe de pereți mulați, ziduri de sprijin din piloți forați, inclusiv lucrări pregătitoare pentru extinderea organizării de șantier în etapa a doua a proiectului pentru construirea propriu-zisă a spitalului.

Proiectul a fost evaluat la 3,35 miliarde de lei Finanțarea va fi asigurată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu 2 miliarde lei (1,64 miliarde contribuție națională, 0,35 miliarde fonduri UE), și printr-un credit de 1,5 miliarde lei de la Banca Europeană de Investiții.

Șantierul din prima etapă a proiectului a debutat în această vară

Modernizează unitățile NATO din Ardeal

„Acest proiect reprezintă o oportunitate extraordinară pentru echipa noastră, care va pune în valoare expertiza și profesionalismul specialiștilor Ubitech în realizarea lucrărilor cu grad ridicat de complexitate. Acest proiect vital pentru România va avea un impact semnificativ în îngrijirea pacienților critici și a cazurilor complexe din RNV”, a afirmat Cătălin Podaru, CEO al Ubitech Construcții.

Ubitech Construcții, una dintre cele mai digitalizate și tehnologizate companii de construcții din România, parte a Leviatan Group, a realizat mai multe proiecte de referință la nivel național. Printre acestea se numără unități multifuncționale, săli de sport, baze de antrenament și alte tipuri de proiecte din sfera educațională și militară.

Ca parte a proiectelor de infrastructură militară pe care le-a dezvoltat în multiple zone din România, Ubitech a edificat inclusiv unități medicale. Printre proiectele sale de portofoliu se numără realizarea infrastructurii aeroportuare din Câmpia Turzii pentru avionul multirol F16, construcții de clădiri și instalații militare la Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO, din Sibiu.

Promisiuni vechi de peste 15 ani

„Investițiile pentru construirea SRU Cluj și Iași sunt de 7 miliarde de lei, iar termenul de implementare este până în 2026. Prin finalizarea procedurilor de execuție a celor două spitale regionale, îndeplinim o promisiune făcută românilor de clasa politică de mai bine de 15 ani” a recunoscut premierul Marcel Ciolacu.

”România construiește spitale, fie că sunt regionale sau finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență. În 2021, toate cele trei proiecte (Iași, Cluj, Craiova) aveau doar studii de fezabilitate. Suntem în punctul în care facem ireversibilă construcția acestora”, a spus ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

SRU din Cluj va fi o instituție medicală de importanță majoră, care va oferi o gamă completă de servicii medicale și avea o capacitate de 849 de paturi. 336 de paturi sunt destinate pentru îngrijiri chirurgicale, 343 pentru îngrijiri medicale, 64 pentru pediatrie și obstetrică-ginecologie, 82 pentru terapie intensivă (10 pentru terapie intensivă pediatrică).

Spitalul va include facilități specializate pentru îngrijirea intensivă neonatală și pentru unitatea de arsuri. SRU are prevăzut un centru dedicat cardiologiei, un bloc operator integrat cu 22 de săli de intervenție chirurgicală. Acesta va furniza servicii de spitalizare de zi și chirurgie de zi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Departamentul responsabil cu inovarea și atragerea investițiilor al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), INNO, a lansat programul de accelerare LevelUP Health & Life Sciences.

Pepinieră de startup-uri din sănătate în Ardealul de Nord

Articolul următor
Președintele Winners Park Invest (WPI) spune că noua aripă a Radisson Blu Cluj va fi construită cu menținerea operațiunilor neîntrerupte.

Nina Moldovan: “Am transformat un hotel de 2* într-o experiență de lux”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share