Ediția a IV-a a Technology Day, eveniment organizat de BRINEL | IQANTO și partenerii săi, Hewlett Packard Enterprise (HPE), VEEAM Software și PALO ALTO NETWORKS a reușit și în acest an să capteze atenția profesioniștilor IT din regiune aducând în prim-plan soluții inovatoare bazate pe inteligența artificială, hybrid Data Center, IaaS, hybrid multi-cloud, dar și soluții care asigură reziliența cibernetică a organizațiilor.
“Cred că IT-ul viitorului este despre ecosistem, despre parteneri de tehnologie specializată care lucrează împreună, parteneri de servicii care pot veni în întâmpinarea oportunităților sau provocărilor dvs. Într-o problematică IT atât de complexă (piața în schimbare, date neintegrate, arhitecturi distribuite), nu există companii «know it all». De aceea, alegerea noastră este să parteneriem cu HPE pe toată zona de workload-uri critice pentru business, alături de VEEAM pe toată zona de reziliență cibernetică și de PALO ALTO NETWORKS în zona de protecție perimetrală și soluții de detectare și răspuns rapid la incidentele de securitate.”, a declarat, în deschiderea evenimentului, Andrei Savin, Director General BRINEL|IQANTO.
“HPE a menționat că viitorul companiilor enterprise va fi edge-centric, cloud-enabled și data-driven. Viziunea acesta s-a transformat în stategie și a fost urmată de o execuție consistentă împreună cu partenerii noștri, dar a fost ajutată și de multă inovație și transformare. În ultimii 5 ani HPE a obținut 5000 de patente worldwide și a achiziționat 18 companii inovative care au accelerat strategia noastră în domeniile edge, hybrid cloud și AI.”, a explicat Roxana Clement, Managing Director Romania – HPE.
Inteligența artificială, utilă în toate domeniile
Potrivit CEO-ului BRINEL|IQANTO, AI-ul reprezintă una dintre direcțiile strategice de dezvoltare în cadrul furnizorului de servicii IT şi soluţiilor de transformare digitală.
“BRINEL| IQANTO se diferențiază în piața locală de integratori datorită competențelor în inteligența artificială.
Ca partener de transformare digitală, începând de anul trecut am dezvoltat o verticală distinctă în zona de date și AI, activând în diverse industrii:
- Medicina: am creat soluții AI avansate pentru identificarea patologiei de cancer, permițând medicilor să obțină predicții mai precise, fără a recurge la biopsie.
- Media și entertainment: dezvoltăm use case-uri de GenerativeAI pentru a îmbunătăți procesele creative și operaționale.
- Manufacturing: am implementat prima soluție de mententanță predictivă din România care permite detectarea timpurie a potențialelor defecțiuni ale echipamentelor, reducând astfel perioadele de nefuncționare neprevăzute.
- Inginerie Geotehnică și de Mediu: eliminăm procesarea manuală de date, reducem erorile și îmbunătățim acuratețea și eficiența laboratoarelor de analiza, prin implementarea de soluții de procesare în timp real folosind tehnologia Computer Vision.
- Utilități și energie: creăm chatboți și soluții pentru gestionarea complexității prețurilor dinamice.
Practic, indiferent de domeniul din care fac parte companiile, inteligența artificială poate optimiza procesele și îmbunătăți performanța operațională”, explică Andrei Savin.
Reziliența cibernetică, punct esențial în noua lume IT
Problematica datelor nu se rezumă la a le proteja sau la a le muta într-o zonă de disaster recovery, ci la asigura reziliență cibernetică a companiilor, potrivit specialiștilor prezenți la eveniment.
Dan Popa, Regional Manager South-Eastern Europe – VEEAM Software, a punctat importanța disponibilității datelor și a rezilienței cibernetice. Potrivit acestuia, nu este suficient să faci back-up, ci trebuie să ai în vedere în cât timp îți recuperezi datele și aplicațiile în cazul unui eveniment cibernetic, indiferent de natura lui, dovadă a acestei necesități fiind chiar exemplele companiilor care au fost nevoite să își sisteze activitatea pentru perioade importante de timp din cauza unor atacuri cibernetice malițioase, externe, de tip ransomeware.
“AI for security și security for AI”
„AI-ul oferă oportunități, dar aduce și provocări. De exemplu, aproximativ 55% dintre angajați folosesc AI săptămânal pentru a-și optimiza munca, ceea ce face ca datele să devină mai vulnerabile. În prezent, exploatarea unei vulnerabilități poate dura doar câteva minute după identificare, așa că și răspunsul trebuie să fie rapid. La PALO ALTO NETWORKS, utilizăm puterea AI-ului și machine learning pentru a identifica și răspunde cu acuratețe la atacurile cibernetice. Folosind analiza de date, dezvoltăm instrumente automate care să răspundă eficient la aceste amenințări.”, a explicat Diana Patrinoiu, Named Account Manager, PALO ALTO NETWORKS.
Technology Day, ajuns la a IV-a ediție
Technology Day a reunit și anul acesta aproape 100 de reprezentanți ai companiilor locale și ai partenerilor BRINEL, devenind unul dintre evenimentele așteptate în fiecare toamnă la Cluj de profesioniștii din domeniu.
Despre BRINEL|IQANTO
BRINEL|IQANTO oferă soluții și servicii IT avansate: soluții moderne și sustenabile de Data Center, soluții de muncă digitală, servicii cloud, modernizarea aplicațiilor folosind tehnologii open-source sau soluții low-code/no-code, AI/ML, transformarea business-ului folosind ERP, soluții de securitate cibernetică, consultanță și managed services. BRINEL|IQANTO oferă soluții personalizate clienților, indiferent de stadiul acestora în procesul de digitalizare, asigurând strategii scalabile și de viitor, aliniate obiectivelor lor specifice de business și nevoilor tehnologice.
BRINEL|IQANTO este primul partener Platinium Hewlett Packard Enterprise, din România. Expertiza obținută prin implementarea unui număr semnificativ de proiecte complexe, dar și certificările membrilor echipei BRINEL|IQANTO, garantează că serviciile specializate pentru proiectare, design, implementare şi asistență post-vȃnzare ating cele mai înalte standarde profesionale.
Despre HPE
Hewlett Packard Enterprise este compania globală edge-to-cloud care ajută organizațiile să accelereze rezultatele prin deblocarea valorii din toate datele lor, oriunde s-ar afla. Construită pe decenii de reimaginare a viitorului și inovare pentru a promova modul în care oamenii trăiesc și lucrează, HPE oferă soluții tehnologice unice. Cu oferte care acoperă Cloud Services, Compute, High Performance Computing & AI, Intelligent Edge, Software și Storage, HPE oferă o experiență completă, ajutând clienții să dezvolte noi modele de afaceri și să crească performanța operațională.
Despre VEEAM
Veeam®, furnizorul # 1 global de servicii de protecție a datelor și recuperare în caz de ransomware, are misiunea de a ajuta fiecare organizație nu doar să se recupereze după o întrerupere sau pierdere de date, ci și să evolueze. Cu ajutorul Veeam, organizațiile obțin o reziliență maximă prin securitatea, recuperarea și libertatea datelor în mediul lor cloud hibrid. Veeam Data Platform este o soluție unică pentru mediile cloud, virtuale, fizice, SaaS și Kubernetes, care oferă companiilor siguranța că aplicațiile și datele lor sunt protejate și disponibile în orice moment. Cu sediul central în Columbus, Ohio, și birouri în peste 30 de țări, Veeam protejează 450.000 de clienți din întreaga lume, inclusiv 73% din companiile din Global 2000. Reziliența crescută începe cu Veeam. Aflați mai mult despre Veeam, accesând www.veeam.com.