Transilvania Business prezintă ultimele informații despre activitatea companiilor din proiectul Elite în Business. Banat și Transilvania – Top 300.
Aparatul produs la campusul Hanna din localitatea sălăjeană Nușfalău verifică mai mulți indicatori: pH, aciditate, zaharuri, alcool, sulfuri, aciditate, turbiditate, metale grele și oxigen.
“Importanța analizelor fizico-chimice pentru calitatea vinului este crucială deoarece vinificația este o artă ce îmbină tradiția cu știința. Pentru a obține un vin de înaltă calitate, fiecare etapă a procesului de producție trebuie monitorizată atent, iar analizele fizico-chimice joacă un rol esențial în acest demers.
Aceste teste fizico-chimice sunt necesare pentru a asigura siguranța, consistența și profilul organoleptic al vinului, fiind cele mai importante analize care asigură succesul în vinificație”, au explicat specialiștii Hanna Instruments.
Grupul Hanna a mai lansat pe piață, în ultima perioadă, un fotocolorimetru portabil pentru determinarea culorii mierii, dar și aparatură pentru testarea produselor alimentare, inclusiv legume și fructe din piețe sau magazine. Compania a devenit cunoscută la nivel global în 1986, când a lansat primul tester de pH.
80% dintre producția de instrumente analitice a grupului cu sediul în SUA se derulează în parcul științific din Nușfalău. Soluțiile propuse vizează industriile grea și alimentară, tratarea şi epurarea apelor, agricultura, mediul, acvacultura, industria instalaţiilor de răcire, încălzire şi filtrare.
Hanna Instruments SRL, firmă axată pe fabricarea de instrumente și dispozitive pentru măsură, verificare, control și navigație, a contabilizat afaceri de 270 milioane lei în 2023, cu un profit net de 53 milioane, având 15 angajați înregistrați.
Proiectul Elite în business. Banat și Transilvania, realizat în parteneriat cu portalul Listă Firme, reprezintă o etapă integratoare a galelor The Voices of Business – Regional Awards. Cele cinci topuri din cele două regiuni ale României fac cunoscuți performerii economiei din 16 județe. Corespunzător fiecărui Top 300, Transilvania Business a programat gale regionale la Oradea (județele Bihor, Satu Mare, Maramureș) – 10 octombrie, Sibiu (Sibiu, Alba, Hunedoara) – 24 octombrie, Cluj-Napoca (Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj) – 14 noiembrie, Timișoara (Timiș, Arad și Caraș-Severin) – 12 decembrie, Brașov (Brașov, Covasna și Harghita) – 6 martie 2025.