Cele trei școli de meserii din Bihor s-au clasat pe primele trei locuri la Festivalul concurs „D’ale porcului Pro”.
Cea de-a doua zi a Festivalul concurs „D’ale porcului”, care a avut loc în 10 noiembrie 2024 în parcarea Era Park, a scos în evidență școlile de meserii din județul Bihor.
Astfel, locul I a fost câștigat de Colegiul Tehnologic „Mihai Viteazul” Oradea.
Încă de la primele ore ale dimineții viitorii bucătari de la „Mihai Viteazul” munceau de zor la realizarea preparatelor tradiționale, coordonați de directorul Ruben Filimon, și mai mulți profesori, fără a ține seama de frigul de afară.
„Noi încercăm foarte mult să îi învățăm pe elevi, nu doar teorie, ci și să facă practică într-un mod real. Prin participarea la festivaluri ei capătă experiență, concurează cu marii specialiști și încercăm să formăm și viitorii antreprenori care vor vedea oportunitățile economice de pe piață”, ne-a spus Patricia Gavriș, profesor economist la Colegiul Tehnologic „Mihai Viteazul” Oradea, care a ținut să precizeze că meritul câștigării locului I aparține întregii echipe, elevi și profesorii care s-au ocupat de ei.
Elevii de la „Mihai Viteazul” au gătit produse tradiționale din carne de porc: cârnați, caltaboș, toroș, sărmăluțe în foi de viță murată, în dovleac plăcintar și ciolan.
Elevii de la Colegiul Tehnologic „Mihai Viteazul” sunt la a III-a participare, în 2022 obținând locul III.
Pe locul II s-a clasat Liceul Tehnologic nr. 1 Cadea, iar pe locul III, Liceul Tehnologic „Horea” Marghita.
Premiul „Cel mai bun toroș“ a fost acordat Familiei Șandrău, iar Grup West Oradea a obținut premiul pentru „Cel mai bun produs tradițional“.
La concurs au participat și filialele bihorene ale PSD, USR și AUR, care au primit diplome speciale pentru promovarea produselor tradiționale.