Restaurantul Petry Bistro Grill&Wine va împlini anul acesta, pe 1 decembrie, 7 ani de la deschidere. Numărul 7 este un număr norocos și se spune că la fiecare 7 ani are loc o schimbare majoră în viața unui om sau…a unui business. Schimbarea înseamnă împrospătare și inovație, pentru a ajunge mai aproape de excelență.
Conducerea restaurantului Petry Bistro Grill&Wine a anticipat acest lucru și a început anul 2024 cu gândul la o reîmprospătare a brandului și un refresh la culori și logo.
Acest lucru s-a și întâmplat. În primăvara anului 2024, Petry Bistro a prezentat noul stil, logo și concept, în dorința de a ajunge mai aproape de împlinirea unui vis: acela de a deveni un restaurant cu accent major pe hrană organică și un steak house de elită în Târgu Mureș.
Echipa Petry Bistro Grill&Wine a definit în câteva idei conceptul aflat la baza produselor sale de execepție:
”Ne apropiem de finalul anului și vine momentul în care reflectăm asupra reușitelor și proiectelor pe care le-am pus pe masă și anul acesta. Am reușit să introducem două meniuri sezonale, care pun accentul pe ingrediente naturale, de la producători locali.
Ideea din spatele meniurilor sezoniere a fost aceea de a aduce mâncăruri care sunt specifice în fiecare sezon. Pentru asta am folosit cele mai proaspete și gustoase legume ce se găsesc pe piață. Astfel ele dau cele mai distincte arome și gust mâncărurilor puse pe masă. În plus, avem oportunitatea de a lucra cu fermieri și producători locali. Vrem să știm de unde provin ingredientele pe care le folosim. De aceea, avem o legătură strânsă cu acești oameni, care lucrează cu pasiune.
La Petry Bistro ne dedicăm misiunii de a oferi o experiență culinară autentică și sănătoasă. Credem că mâncarea bună începe cu ingrediente de calitate și cu tehnici care pun în valoare fiecare aromă. Una dintre metodele noastre preferate este fermentarea, o tehnică tradițională care câștigă din nou popularitate, atât pentru beneficiile sale pentru sănătate, cât și pentru complexitatea gusturilor pe care le aduce.
Fermentarea este un proces natural prin care bacteriile și drojdiile transformă zaharurile și alte componente din alimente în acizi, gaze sau alcool. Acest proces nu doar că păstrează alimentele pentru mai mult timp, dar și intensifică aromele, creând preparate unice și complexe.
Fermentarea este o parte esențială a filozofiei noastre – from field to fork. Ne dorim ca fiecare ingredient să fie cât mai natural și plin de savoare, iar fermentarea ne ajută să realizăm acest lucru. Prin fermentare, legumele își dezvoltă arome intense, iar nutrienții sunt păstrați sau chiar amplificați.”
Participanți la Taste of Transylvania
Echipa Petry Bistro Grill&Wine a fost invitată și anul acesta să participe la festivalul culinar Taste of Transylvania. Iată ce a spus chef Csapó Sándor despre experiența la prestigiosul festival gastronomic:
„Un punct culminant nu cred că este de ajuns pentru a descrie întreaga experiență de la Taste of Transylvania. A fost o experiență culinară inedită pentru noi, una care ne-a oferit ocazia să împărtășim idei și tehnici cu bucătari renumiți, inclusiv cu cei deținători de stele Michelin. Am avut privilegiul de a interacționa cu restaurante celebre din alte țări, care ne-au inspirat și ne-au provocat să ne ridicăm standardele la un nivel și mai înalt.
Brandul Petry există de foarte mult timp și, de o perioadă, am trecut la un nou concept, bazat pe sezonalitate, sustenabilitate și zero waste. Taste of Transylvania a fost festivalul ideal pentru a împărtăși această viziune și pentru a prezenta un nou mod de a valorifica ingredientele locale și de a minimiza risipa.”
Pe cei care nu au trecut încă pragul restaurantului Petry Bistro Grill&Wine îi invităm să testeze veridicitatea celor prezentate mai sus în Târgu Mureș, str. Scăricica, nr.1 lângă Scările Rakoczi, aproape de Cetatea Medievală. Informații și rezervări Tel. +40 725 510 511, http://www.petrybistro.ro, https://www.facebook.com/petry.bistro/