Unitatea turistică din cartierul Gheorgheni a avansat cu o treaptă la clasificare, noua sa denumire fiind acum Univers.
Complexul Univers T („Casa Tineretului”) în care Consiliul Județean (CJ) Cluj este acționar unic a obținut clasificarea de 4*, ocazie cu care a devenit Univers. Hotel și Centru de Conferințe „Ne bucură faptul că am reușit să reclasificăm acest complex hotelier la un standard superior de confort și calitate a serviciilor.
Reușita este și o consecință a numeroaselor investiții pe care le-am făcut în ultimii ani: renovarea și modernizarea restaurantelor, a camerelor, a sălilor de conferințe și a amfiteatrului. Ne dorim ca noua etapă pe care o parcurge complexul hotelier să ofere viitorilor clienți o experiență premium, definită prin servicii impecabile, facilități moderne și atenție la detalii”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.
Centru de conferințe ultratehnologizat
“Hotelul Univers a finalizat recent un amplu proces de renovare și modernizare a spațiilor și serviciilor, aspect care a contribuit la obținerea a noi standarde de confort și calitate, dar și crearea unei experiențe memorabile pentru oaspeți. Obținerea acestei clasificări de 4* deschide noi oportunități pentru atragerea unui public divers și consolidarea poziției complexului ca punct de reper în domeniul turismului în regiune.
Hotelul emblematic al Clujului are o poziționare extrem de favorabilă, în proximitatea lacului Gheorgheni, dispune de 57 de camere complet renovate, un centru de conferințe modern și ultratehnologizat cu șase săli, având cu capacități între 10 și 70 locuri și un amfiteatru impresionant, cu o capacitate de 300 de locuri, cu o acustică impecabilă și vizibilitate excelentă din orice unghi al său”, potrivit CJ Cluj.
Complex propus la privatizare
Executivul forului județean a anunțat, în toamnă, că își propune să renunțe la societățile din subordine care fabrică încălțăminte, se ocupă de restaurante, parcuri industriale sau comerț agro prin trecerea lor în regim privat.
Printre cele menționate se numărau Tetarom, Agro Transilvania, Univers T sau Clujana, iar pentru Societatea Protecție și Pază s-a ales procedura falimentului. Pentru Aeroportul Avram Iancu, forul județean a propus emisiune de obligațiuni sau vânzarea a până la 49% investitorilor privați pentru investițiile de dezvoltare necesare.