Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gala Comunității Bihorene sub semnul „Alegerilor”. Nu cele prezidențiale

„Alegerile”. Cele pe care le facem în decursul vieții. Acesta a fost sloganul sub care s-a derulat Gala Comunității Bihorene, eveniment organizat de Fundația Comunitară Oradea, miercuri, 11 decembrie 2024.

Evenimentul caritabil în cadrul căruia au fost premiați oameni din comunitate, precum și acțiunile acestora prin care transformă județul într-unul mai bun, aflat la ediția 6.0, a strâns în sala Teatrului Regina Maria aproape 500 de participanți.

7 speakeri inspiraționali

Publicul a participat la premierea oamenilor din comunitate și s-au lăsat inspirați de discursul a 7 persoane de renume pe care Fundația le-a adus în fața bihorenilor: Emilia Șercan, Timmy Ghiurău, Vlad Zaha, Codruța Simina, Paul Georgescu, Luminița Popa și Răzvan Vicoveanu. Gazda evenimentului a fost Bogdan Bob Rădulescu.

Bob Radulescu

Tema evenimentului a fost „Alegeri”, iar intenția organizatorului a fost să aducă în atenția publicului experiențe conturate de alegerile pe care speakerii le-au făcut în plan personal sau profesional și care le-au influențat parcursul.

 

Luminița Popa, HR director Plexus și vicepreședintele Fundației Comunitare Oradea, a fost unul dintre speakerii Galei. A vorbit despre alegerea importantă pe care a făcut-o în urmă cu 12 ani, și anume, cea de a fi unul dintre fondatorii ONG-ului. A venit și cu un îndemn pentru publicul din sală: „Într-o lume în care poți fi orice, alege întotdeauna să fii un om bun.”

Luminita Popa

Pentru orădeanul Timmy Ghiurău cea mai dificilă decizie în fața căreia s-a aflat vreodată a fost cea de a alege între a fi creativ și a gândi critic. A realizat că poate alege o meserie care să le aibă în vedere pe amândouă. Așa a devenit innovation leader-ul Volvo Cars.

Timmy Ghiurău

Jurnalista de investigație Emilia Șercan a ales să facă dezvăluiri despre doctoratele unor oameni publici după ce a fost pusă în situația de a-și realiza propria lucrare de cercetare. Știind ce înseamnă acest proces, cât timp și efort implică, a înțeles că e nevoie să își îndrepte atenția și cunoștințele jurnalistice spre investigarea tezelor de doctorat. A văzut și schimbări în bine ca urmare a muncii sale, printre care se numără și apariția mai multor instrumente de verificare a lucrărilor.

Emilia Șercan

Câștigătorii celor 8 categorii

Între 11 octombrie – 11 noiembrie, publicul bihorean a avut ocazia să își exprime aprecierea față de oamenii și proiectele cu impact major în comunitate. Oamenii au făcut nominalizări online, prin completarea unui formular în care au adus la cunoștința ONG-ului pe cine apreciază și de ce. Fundația Comunitară Oradea a înregistrat peste 950 de nominalizări. Acestea au fost analizate și jurizate de consiliul director al Fundației pentru ca în cadrul Galei să fie desemnați câștigătorii celor 8 categorii.

ONG-ul anului

ONG-ul anului

Premiul ONG-ul anului i-a fost oferit Asociației Zile Colorate. Cultura a ajuns în rural în ultimii ani datorită eforturilor Asociației. ONG-ul a reușit să clădească un spațiu primitor în comuna Suplacu de Barcău, unde a unit generații, a adus împreună copiii, părinții și bunicii prin activități creative.

Echipa anului

Echipa anului

Asociația Help & Care a fost numită Echipa anului. De mai mulți ani își dedică activitatea susținerii persoanelor cu nevoi speciale. Echipa a fost nominalizată în număr mare de către bihoreni pentru serviciile de kinetoterapie și consiliere medicală pe care le oferă comunității. S-a remarcat și prin organizarea evenimentelor „La o cafea cu medicul”, o  iniţiativă care a adus lumea medicală mai aproape de bihoreni.

Proiectul anului

Mihai Neșu

Trofeul Proiectul anului a fost oferit Complexului de recuperare „Sfântul Nectarie” al Fundației Mihai Neșu. Proiectul a fost premiat pentru reușita construirii unui complex exclusiv din donații și datorită mobilizării incredibile a comunității. Complexul este dedicat tratamentului și recuperării copiilor și adulților cu dizabilități.

Voluntarul anului

Voluntarul anului

Alexandra Lukacs a fost numită Voluntarul anului. A fost apreciată de bihorenii care au nominalizat-o pentru felul în care s-a mobilizat să facă pachete cu necesare pentru mai mulți copii și familii din medii defavorizate și pentru felul în care a venit în sprijinul seniorilor. A reușit prin viu grai sau prin intermediul rețelelor de socializare să aducă alături de ea oameni binevoitori din preajma Beiușului.

Promotor al excelenței școlare

Promotor al excelenței școlare

Premiul Promotor al excelenței școlare i-a fost oferit lui Joshua Patrick Biro, un tânăr cu numeroase reușite la Olimpiadele Naționale. La 23 de ani, Joshua vine în sprijinul noilor generații și în mod special, al copiilor din medii defavorizate. Acesta combate abandonul școlar prin implicarea sa în organizarea de activități educative.

Excelența în meserie

Ioana Indrieș

Trofeul pentru categoria Excelența în meserie i-a fost acordat comisarului șef de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al Poliţiei Bihor, Ioana Indrieș. Premiul i-a fost acordat pentru devotamentul și implicarea în meserie. Aceasta s-a remarcat în rândul bihorenilor prin activitățile de educație rutieră desfășurate cu copii sau prin cele de informare a adolescenților cu privire la pericolele din mediul online. Trofeul i-a fost oferit și pentru activitatea sa profesională de prevenire și combatere a consumului de droguri în rândul tinerilor.

Promotor al culturii și artei

Promotor al culturii și artei

Asociația Culturală Teatrul de Copii a fost numită Promotor al culturii și artei. Asociația condusă de actorul Șerban Borda a reușit să facă știința mai atractivă pentru copiii din mediul rural și mai ușor de înțeles prin spectacole interactive. Totodată, ONG-ul a dus teatrul în ruralul bihorean prin spectacole jucate pentru toate generațiile.

Liderul care schimbă lumea

Premiul la categoria Liderul care schimbă lumea a ajuns la Anamaria Crețu, cea care s-a remarcat prin felul în care a condus proiecte și campanii cu un impact major în comunitatea bihoreană. Este liderul care a inițiat proiectul Devenind mame prin care proaspetele mămici au avut acces la suport psihologic, consiliere în materie de nutriție și activități menite să le ajute în perioada post naștere.

Liderul care schimbă lumea

 Momente artistice au întregit Gala Comunității Bihorene. Publicul s-a bucurat de momente de dans contemporan și liric aduse în scenă de Mara Luncan și Andra Mihalcea.

Fonduri pentru două programe

Fondurile strânse din vânzarea biletelor vor fi direcționate către susținerea a două programe ce vor fi implementate de Fundația Comunitară Oradea în anul 2025. Este vorba despre un program de granturi focusat pe dezvoltarea organizațională și dedicat ONG-urilor din comunitatea bihoreană. Cel de-al doilea program va încuraja practicarea sportului, atât a sportului de masă cât și la nivel de performanță și se va derula în colaborare cu CSM Oradea.

Au susținut organizarea evenimentului caritabil Gala Comunității Bihorene: Plexus, Comau, Salesianer România, Vernicolor, VPK Packaging Salonta, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, Accesa, Marvicon, Iwis, Celestica, Golde Oradea, Isoplus.

Partenerii Galei Comunității Bihorene: Consiliul Județean Bihor, Visit Oradea, Teatrul Regina Maria, Autosiena – Concesionar Autorizat, SsangYong Oradea, Podgoriile Dextra, Alexandra Comanici, Fan Media, Ramada by Wyndham Oradea, One Events, NRGO, Amazing Visuals și EUROPE DIRECT Oradea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum poate părăsi România ultimul loc la capitolul competențe digitale

Articolul următor
Pe 11 decembrie, compania internațională de știință și tehnologie agricolă Corteva Agriscience a organizat la București o dezbatere și prezentări pentru reprezentanții mass-media, concentrându-se pe rolul inovației în asigurarea securității pentru fermierii români, atât în prezent, cât și în viitor.

Corteva a găzduit o dezbatere între experți despre rolul inovației în viitorul agriculturii românești

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Ovi Pascu, omul care vorbește cu lemnul

Lemnul vorbește! Dar nu toată lumea îl aude și îl înțelege. Artistul orădean, Ovidiu Pascu, „Moșul” pentru prieteni,…
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Ovi Pascu, omul care vorbește cu lemnul

Lemnul vorbește! Dar nu toată lumea îl aude și îl înțelege. Artistul orădean, Ovidiu Pascu, „Moșul” pentru prieteni,…
Transilvania Trek Cluj (TTC) își extinde amprenta în România cu mai multe proiecte noi.
Citeste mai mult

Hiltonul din Apuseni prinde contur

Operatorul de hoteluri Transilvania Trek va demara prima fază a unității turistice din stațiunea Beliș-Fântânele. “Transilvania Trek Cluj…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share