Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cu dragoste despre speranță la Sinagoga Sion

Seara de joi, 12 decembrie 2024, a fost una deosebită pentru participanții la evenimentul I Love Hope, organizat de Ionuț Coman la Sinagoga Neologă Sion din Oradea.

Speakerii participanți la eveniment au vorbit, fiecare în felul său, ce a însemnat pentru ei speranța în tumultul vieții și cum au reușit să treacă, cu speranță, peste problemele cu care s-au confruntat de-a lungul timpului.

Maestrul de ceremonii a fost Bob Rădulescu de la Cluj, care spune că a prins drag de Oradea, și mai că s-ar muta în orașul de pe Crișul Repede.

În deschidere, Ionuț Coman a povestit ce l-a determinat să investească în acest proiect „I Love Hope”.

Cristian Toaxen, trainer PCM cu peste 15 ani de experiență, a vorbit despre experiențele sale de jurnalist, despre căderile și ridicările sale și puterea de-a o lua de la capăt.

„Dacă am învățat ceva în toți anii aceștia, am învățat că există două ingrediente importante. Unul este speranța, pentru că, întotdeauna am sperat să-mi fie bine. Și mai apoi iubirea. Iubirea pentru cei din jurul meu. Sunt cele două ingrediente fără de care nu poți să construiești o viață de succes”, a explicat Cristian Toaxen.

Carmen Pantiș, medic primar ATI, a vorbit despre moartea cerebrală. „Acea moarte care poate să dea speranță, care poate să dea viață”.

Gabriel Dunca, antreprenor, absolvent de Teologie, a explicat celor prezenți pașii pe care i-a parcurs pentru a-și urma visul și a ajunge unde este acum, unul dintre cei mai mari distribuitori de plăci ceramice din România, fondatorul Venezia Showroom.

„Speranța a fost scânteia de care am avut nevoie pentru a clădi, pentru a nu renunța în acele momente în care, parcă, nu se vedea lumina de la capătul tunelului”, a împărtășit Gabriel Dunca.

Despre experiența sa, vădit emoționat, a mărturisit în fața audienței și Tudor Orțan, fondatorul Zaleco.

„Ceea ce m-a învățat meseria mea este că atâta timp cât îți păstrezi speranța conștientă nu vei da greș și conexiunea cu alți oameni ne multiplică puterile”, a precizat Tudor Orțan.

Trainerul Felician Solomon i-a îndemnat pe cei prezenți să dea, să fie generoși, pentru că ceea ce dau li se va întoarce negreșit.

Cunoscutul actor orădean Sebastian Lupu a povestit despre succesul să pe TikTok în ciuda reticenței sale, pentru început, la această aplicație. Acesta i-a îndemnat pe cei prezenți să muncească pentru a-și vedea visele îndeplinite.

„Eu nu am văzut niciodată pe cineva care să muncească și să nu reușească. Dar trebuie să muncești în fiecare clipă din cele 8 ore alocate pentru muncă”, a subliniat Sebastian Lupu.

 

Medicul artist sau artistul medic

Evenimentul de la Sinagoga Sion a avut-o pe agenda pe Carmen Stoica, care i-a încântat pe cei prezenți cu melodiile și colindele sale. Încă de când era mică, Carmen Stoica a avut multe succese în muzică, la diferite concursuri naționale și internaționale. A urmat însă cariera de medic specialist Boli Infecțioase. Carmen a povestit cum, pe vremea pandemiei de Covid, când mulți bolnavi nu mai aveau nici o speranță, în ajun de sărbători le-a colindat acestora, ceea ce le-a mai alinat din durere.

„În fiecare post al Crăciunului în care am fost de gardă, mergeam prin saloane și le-am colindat. Ce bucurie mai aveau? Am zis să le facem noi o bucurie”, s-a destăinuit Carmen Soica.

Pe lângă Carmen Stoica, pe scenă a concertat și Alessandro Mucea.

Alt medic de pe agenda conferinței, doctorul Cătălin Tîlvescu, a vorbit despre medicina hiperbară, dar și despre experiențele în care a trecut în viața sa.

Mentorul și influencerul Cezar Ionașcu i-a ținut cu sufletul la gură pe cei din sală cu discursul său.

Andrei Bănuță, câștigător Vocea României, s-a aflat și el în sală încântându-i pe cei prezenți cu povestea sa. Tânărul artist a povestit despre pasiunea sa pentru muzică încă de când era copil, în timp ce părinții îi doreau altă carieră.

„Sunt cântăreț încă dinainte să știu. Familia îmi spunea că am cântat înainte să vorbesc”, a precizat Andrei Bănuță.

Acesta a adăugat că, „curățenia este cel mai important lucru în obiectivele pe care le avem de îndeplinit. Curățenia înseamnă să gândești corect, să acționezi corect”.

Andrei Bănuță poate fi văzut în concert la Oradea pe scena de la „Orașul Faptelor Bune”.

Ospitalitatea slovacă

Unul dintre cele mai aplaudate discursuri din cadrul conferinței a fost cel al Consulului general al Slovaciei în România, Miroslav Iabloncsik. Acest a vorbit despre mâncare, despre ospitalitatea slovacă și despre visul său de 25 de ani.

„Visul meu a început în urmă cu 25 de ani, când am cumpărat un teren la Salonta și am început o afacere în domeniul ospitalității. În 2006 am intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai mare gulaș din lume, 5.045 litri. Acela a fost un moment care m-a mișcat și mi-a dat speranță”, a povestit Consulul general al Slovaciei în România.

Al moment unic din viața sa a fost tot în 2006, când a fost numit Consul onorific al Slovaciei în România. Nu s-a oprit aici, a încercat să facă ceva în satul său natal, Șinteu, care era în depopulare.

Se pare că a și reușit, Restaurantul Huta Slavia din Șinteu fiind din ce în ce mai căutat în ultima vreme. A făcut gastronomie acolo. A creat și o poveste.

„Dacă ai speranță, nu poți să pierzi”, a conchis Miroslav Iabloncsik.

Evenimentul s-a încheiat cu Ionuț Coman, care a povestit despre cum i-a venit ideea organizării conferinței „I Love Hope”, despre aventurile pe care le-a avut cu „Plantăm speranță”. Visul și speranța sa este să producă anual un milion de puieți în pepiniera familiei. Crede că este pe drumul cel bun, până în prezent ajungând la circa 700.000.

„Speranța a devenit o rugăciune. Sperăm să auzim dimineața alarma! Sperăm să avem o zi bună! Sperăm să fim sănătoși! Sperăm ca ai noștri părinți să fie sănătoși! Sperăm ca business-ul să ne meargă mai bine! Sperăm ca cei de lângă noi să fie mai buni! Și mai sperăm ca noi să fim mai buni!”, a încheiat Ionuț Coman.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TALENT4S3, un proiect pentru tineri talentați

Articolul următor
Noiembrie a fost o lună marcată de o scădere neașteptată a tranzacțiilor imobiliare din România.

Prețurile la apartamente se duc spre 3.000 euro/mp la Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Transilvania Trek Cluj (TTC) își extinde amprenta în România cu mai multe proiecte noi.
Citeste mai mult

Hiltonul din Apuseni prinde contur

Operatorul de hoteluri Transilvania Trek va demara prima fază a unității turistice din stațiunea Beliș-Fântânele. “Transilvania Trek Cluj…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share