Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașov: Lucrările la viitorul HUB digital, în valoare de 10 milioane lei, au atras 3 ofertanți

Imobil Agrement Tâmpa – simulare HUB digital

Proiectul viitorului HUB digital din Brașov a atras antreprenori locali. Trei ofertanți din județul Brașov au intrat în etapa de calificare și de evaluare tehnică în cadrul procedurii de atribuire a contractului în valoare de peste 10 milioane lei, gestionată de Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov. „Transformăm toate bibliotecile publice din județul Brașov în hub-uri digitale moderne”, a precizat Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Proiectul „Crearea unei rețele de hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale în bibliotecile din Județul Brașov” beneficiază de interesul a trei companii din județul Brașov.

Ofertantul unic Daco Infra SRL, alături de firmele subcontractante All Green Way Solutions SRL, IMSAT Cuadripol SA, Dacona SRL și firma terță Atlant Building SRL, a depus ofertă pentru refacerea imobilului Agrement Tâmpa.

Altă ofertă a fost depusă de compania Bracoma Sport SRL, cu subcontractanții M-Instal SRL, Grey Dot SRL, Instalest Proiect SRL, Carpat Rail SRL, Safe Echitech SRL și RCB Pro Electric SRL.

Asocierea DNS Efect (lider), Timișoreana SRL, Proing Consult SA, cu firma terță SC Center Akces Comserv SRL, închid cercul ofertanților pentru un contract în valoare de peste 10 milioane lei.

Proiectul gestionat de specialiștii Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov prevede execuția lucrărilor de reabilitare a complexului Agrement Tâmpa Brașov și a terenului de sport aferent. Documentaţiile au intrat în etapa de verificare a documentelor de calificare şi de evaluare tehnică.

Procedura este parte a proiectului „Crearea unei rețele de hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale în bibliotecile din Județul Brașov”, pentru care autoritatea publică judeţeană a accesat prin PNRR, pe componenta C7 – Transformare digitală, o finanţare totală în valoare de 20.174.295,91 lei din care fondurile europene nerambursabile se cifrează la 12.715.188,12 lei.

Sub coordonarea Consiliului Județean Brașov, proiectul are ca parteneri Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov și 29 de unităţi administrativ-teritoriale care administrează biblioteci publice.

Astfel, toate cele 30 biblioteci publice din judeţul Braşov urmează să fie transformate în hub-uri digitale, cu spații educative și creative care să vină în întâmpinarea nevoilor publicului de toate vârstele, prin asigurarea unor tehnologii moderne.

Echipamente IT de 1 milion €, în achiziție

În prezent, în cadrul acestui proiect se mai desfăşoară o achiziție privind furnizarea de echipamente IT și software pentru 20 de biblioteci rurale și 6 biblioteci orășenești, cu o valoare estimată la 957.416,40 lei fără TVA. La această procedură, iniţiată de CJ Braşov, s-a înscris un singur ofertant, SC Union CO SRL, care a depus oferte pentru ambele loturi de echipamente scoase la licitaţie.

O altă procedură de achiziţie, cu o valoare de 495.113,12 lei fără TVA şi ajunsă în etapa de evaluare financiară, este realizată de Primăria Victoria şi are ca obiect execuţia unor lucrări la clădirea bibliotecii orășeneşti. În perioada următoare, administraţiile locale din Vama Buzăului şi Drăguş vor lansa achiziţii similare pentru lucrări necesare bibliotecilor din cele două comune.

„Sunt în derulare trei achiziţii incluse în proiectul «Crearea unei rețele de hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale în bibliotecile din Județul Brașov» şi mă bucur că în perioada următoare acestea ar putea fi atribuite cu succes. Reabilitatea Complexului Agrement este cea mai importantă componentă a proiectului, clădirea urmând să devină emblema Braşovului, punctul de întâlnire cu tehnologia, de conexiune interumană, de formare și implicare civică la nivelul comunităţii noastre. Prin intermediul acestui proiect inovator, ne propunem să transformăm toate bibliotecile publice din județul Brașov în hub-uri digitale moderne, dedicate dezvoltării comunităților locale. În cadrul bibliotecilor vom pune la dispoziţie echipamente informatice și spații moderne pentru publicul larg şi îi vom sprijini pe locuitorii din toate zonele judeţului, în special pe cei din comunităţi defavorizate, să acceseze tehnologia și să beneficieze de oportunități educaționale”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.


Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Transilvania Investments

Transilvania Investments a luat scorul maxim pentru relația cu investitorii

Articolul următor

TopHotel Awards 2025: Intră acum în competiție!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Citeste mai mult

Aradul mizează pe „Turismul de o zi”

Arădenii sunt invitați să-și descopere județul prin „Turismul de o zi”. Moneasa, Căsoaia, cu tabăra școlară, Ghiorocul, denumit…
Educație
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share