Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Atilla Nagy – fermier campion cu P0710, hibrid de top în județul Bihor

Corteva

Performanța în agricultură este condiționată de numeroase aspecte, factori de mediu ori decizii potrivite. A alege genetica potrivită pentru propria fermă este unul dintre elementele cheie pe care reprezentanții companiei Corteva Agriscience le evidențiază ori de câte ori au loc întâlniri cu fermierii.

Probabil acesta este și unul dintre motivele pentru care fermierii aleg constant hibrizii Pioneer și astfel rezultă colaborări ce durează zeci de ani.

Este și exemplul următorului fermier campion, Attila Nagy, din localitatea Săcuieni, județul Bihor, care seamănă hibrizi Pioneer încă din anul 2002, respectiv din momentul în care a ales să facă agricultură. În acest moment lucrează 2.000 ha, iar campania trecută a semănat 500 ha cu porumb. Cea mai ridicată producție i-a oferit-o hibridul P0710, respectiv 13.100 kg/ha.

Corteva

 

“Anul trecut  P0710 a fost hibridul de top, am obținut cea mai bună producție. Am avut o suprafață de 90 ha, unde cultură premergătoare a fost rapița. Terenul a fost arat, în primăvară am intervenit cu combinatorul, iar înainte de semănat am efectuat o trecere cu compactorul.

Cultura a fost înființată în jurul datei de 15 aprilie, atunci am și fertilizat cu nitrocalcar – 280 kg/ha, iar la prășit, la finalul lunii mai, am administrat 160 kg/ha azotat de amoniu. În luna iunie am administrat 10 litri de biostimulator, iar în ceea ce privește erbicidele, prima aplicare a avut loc după semănat, după care în vegetație am administrat Principal Plus.

În rest nu am administrat nimic altceva, ploaie de la Dumnezeu, însă este greu de stabilit câtă apă au primit plantele, deoarece sunt zone unde am avut și 300 litri și zone unde nu am depășit 100 litri, diferența fiind foarte mare între cele două sate unde am avut culturile, deși vorbim de o distanță mică între ele”, a declarat fermierul campion.

Attila Nagy a punctat că în această primăvară va semăna peste 500 ha cu porumb, iar cu hibridul P0710 va avea 100 ha, poate suprafața destinată acestuia ar fi mai mare, însă fiind un hibrid tardiv, fermierul nu îndrăznește să semene mai mult.

Întrebat dacă este mulțumit de producția obținută, a precizat faptul că întreaga suprafață de porumb va fi semănată cu hibrizi Pioneer, pe aceeași genetică mizează și la culturile de rapiță și soia, iar acest lucru nu poate însemna decât faptul că este mulțumit an de an de producțiile ridicate și rezultatele constante.

Corteva



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

99 de firme se bat pe jumătate de milion de lei de la CJ Sibiu

Articolul următor

Porți deschise la Incubatorul de Afaceri „Cresc Oradea Mare”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Citeste mai mult

Innovation Labs Hackathon la Timișoara

Innovation Labs Hackathon 2025 Timișoara: Pregătește-ți startup-ul pentru o investiție de 500.000 € Pe 22-23 martie, Innovation Labs…
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share