Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Show da Vinci la Cluj. Gioconda, mașini zburătoare și schițe inginerești

Da Vinci
Leonardo da Vinci este considerat drept cel mai de seamă geniu din istoria omenirii | Foto: MINA

Formatul inovator propus de Museum of Immersive New Art (MINA) Studios îmbină arta digitală, animația și sunetul pentru a explora geniul artistului-inginer.

Prima expoziție imersivă din România dedicată lui Leonardo da Vinci ajunge la MINA Cluj, cel mai mare spațiu de acest gen din Europa. „Da Vinci, The Immersive Show” poate fi experimentată din 15 martie. Spectacolul este o incursiune în universul unuia dintre cei mai mari vizionari ai omenirii.

Da Vinci

Leonardo da Vinci (1452–1519) este simbolul Renașterii, un inovator care a îmbinat arta, știința și tehnologia într-un mod revoluționar. De la capodopere precum „Mona Lisa” și „Cina cea de taină”, la invenții, studii de anatomie și schițe inginerești, creațiile sale au modelat cultura și știința timp de secole.

Prin tehnologia de ultimă generație și cu o narațiune vizuală captivantă, „Da Vinci, The Immersive Show” propune o călătorie fascinantă în lumea celui care a redefinit limitele cunoașterii. Spectatorii vor descoperi multiplele dimensiuni ale creației sale, într-un format inovator care îmbină arta digitală, animația și sunetul, oferindu-le ocazia de a explora geniul său într-un mod nemaiîntâlnit.

Echipa MINA Studios a conceput o experiență imersivă care depășește lucrările sale iconice, pătrunzând în universul unui geniu preocupat de cunoaștere în toate formele sale.

“Da Vinci nu a fost doar un artist, ci și un vizionar ale cărui idei și observații au depășit granițele timpului său. Spectacolul nostru reflectă această dimensiune, oferind publicului o experiență inspirată de curiozitatea, rigurozitatea și viziunea care i-au definit opera”, spun organizatorii.

Spectacolul imersiv cuprinde trei capitole: gândurile lui Da Vinci, orașul viitorului, atelierul lui Da Vinci. Primul capitol include artistul vizionar (“Mona Lisa”), anatomistul (studii despre proporțiile umane), inginerul (mașinile zburătoare), omul de știință (studiul apei), moștenirea („Cina cea de taină”).

Acesta se încheie cu o incursiune în atelierul său, locul unde ideile prindeau formă. Publicul va simți atmosfera spațiului său de creație, fiind martor la procesul din spatele unora dintre cele mai remarcabile invenții ale omenirii.

MINA este un concept inovator care combină arta și tehnologia pentru a crea experiențe captivante și interactive. Cu locații în Cluj-Napoca și București, aduce publicului spectacole imersive și educative pentru toate vârstele, explorând frontierele artei și tehnologiei. În 2024, MINA a ajuns în Cluj, devenind cel mai mare centru de artă digitală din Europa, care promovează inovația și oferă experiențe senzoriale unice.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
INNVIGO

Ion Liviu Lăpădătescu preia conducerea INNVIGO România

Articolul următor
Valoarea proiectului din Hasdeu se ridică la 6,5 milioane de lei, majoritatea fiind nerambursabilă.

Campusul clujean Hasdeu, alimentat din panouri fotovoltaice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Citeste mai mult

Aradul mizează pe „Turismul de o zi”

Arădenii sunt invitați să-și descopere județul prin „Turismul de o zi”. Moneasa, Căsoaia, cu tabăra școlară, Ghiorocul, denumit…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share