Administrația județeană a decis să elibereze clădirea în care funcționează Organizației de Management al Destinației (OMD) în favoarea altei instituții.
“Restructurăm, eficientizăm și reducem cheltuielile. Consiliul Județean (CJ) Maramureș nu mai tolerează risipa făcută în ultimii ani și impune măsuri clare pentru reorganizarea și eficientizarea activității OMD. Situația actuală este inacceptabilă. OMD funcționează într-o clădire a CJ, pe str. Petofi Sandor, ocupând un spațiu mult prea mare pentru câțiva angajați.
În același timp, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), o instituție esențială pentru părinți și copii și care este, de asemenea, finanțată de CJ este obligată să plătească o chirie lunară de mii de euro într-un spațiu privat. OMD își va muta activitatea în sediul CJ, unde vom putea vedea și vom monitoriza mai bine activitatea echipei.
CJRAE va fi mutat în clădirea de pe str. Petofi, oferindu-i un spațiu adecvat pentru activitatea sa vitală. Eliminăm cheltuielile inutile și oprim finanțările exagerate care au ajuns, doar anul trecut, la peste 1 milion de euro. OMD trebuie să demonstreze mai multă muncă, mai multă inventivitate și mai multă implicare în promovarea Maramureșului.
Nu mai aruncăm bani publici pe fereastră. Acest an este unul dificil financiar, dar nu vom lăsa ca incompetența și risipa trecutului să afecteze viitorul județului nostru”, consideră Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș.
Constructorii privați, puși „la zid”
Totodată, acesta a anunțat că Societatea de Drumuri și Poduri (SDP) Baia Mare va rămâne în patrimoniul forului județean. “Siguranța și dezvoltarea infrastructurii rutiere din Maramureș au fost și vor rămâne o prioritate. CJ Maramureș deține 100% din acțiunile SDP, iar decizia de a menține acest serviciu în administrarea noastră este una strategică, gândită în interesul cetățenilor.
De-a lungul timpului au existat încercări de a privatiza SDP. Am fost mereu printre cei care s-au opus. Maramureșul trebuie să își gestioneze propriile drumuri, să investească în modernizarea echipamentelor și să asigure o întreținere constantă, fără a depinde de licitații repetate și întârzieri birocratice.
Această decizie înseamnă pentru maramureșeni drumuri județene mai bine întreținute, atât vara, cât și iarna; continuitate și eficiență în lucrările de reparații și deszăpezire; evitarea licitațiilor anuale care pot duce la întârzieri și costuri nejustificate.
Pentru proiectele majore de investiții finanțate din fonduri europene sau naționale, evident că vom continua să organizăm licitații, dar pentru întreținerea curentă avem nevoie de soluții rapide, eficiente și sustenabile”.