Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Interes mare pentru Conferința The Future of Knowledge Transfer

Prezență peste așteptări la Conferința The Future of Knowledge Transfer, organizată de QuBHQ, membră în Federația Patronilor Bihor (FPB), la Incubatorul de Afaceri Cresc Oradea Mare, joi, 20 martie 2025. Transilvania Business a fost partener media al evenimentului.

Pe afișul conferinței, pe lângă Florin Balint, vicepreședinte al FPB și fondatorul QuBHq, Flaviu Balint, general manager QuBHq, au mai fost: senatorul Florin Jianu, fost mulți ani președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), care se întorcea de la o Conferință de digitalizare de la Bruxelles și Răzvan Pătcaș, directorul STEAM Park Oradea.

De asemenea, a fost prezent online Dan Lejerskar, antreprenor și lider în domeniul realității virtuale și augmentate (VR/AR). El este fondatorul, președintele și directorul general al EON Reality, o companie care se axează pe transferul de cunoștințe prin intermediul tehnologiilor VR și AR, cu aplicații în educație și industrie. Dan Lejerskar este român la origini, plecat în Suedia la vârsta de 7 ani.

Florin Jianu a vorbit despre Industrializarea României prezentând cu date statistice evoluția digitalizării și a tehnologizării României în 2024 comparativ cu 2025.

Antreprenorii constată o necesitate în a investi în noile tehnologii”, a subliniat Florin Jianu.

De asemenea, acesta a recomandat IMM-urilor să investească în resursa umană.

Pentru că, de fapt, dincolo de orice tip de tehnologie, investiția în resursa umană și în felul în care resursa ta umană, angajații, colegii, antreprenorii, pentru că includ și pe ei aici acest ecosistem, fac față provocărilor. Degeaba vorbim de inteligența artificială, degeaba vorbim de noi revoluții tehnologice, dar nu vorbim de resurse umane potrivite și capabile, care să facă față acestor tehnologii”, a explicat Florin Jianu.

Acesta a ținut să precizeze că din poziția de senator pe care o deține lucrează la o lege care să simplifice legislația în domeniul IMM-urilor.

Microprocesorul a învins poporul

Florin Balint a vorbit despre impactul pe care l-a avut utilizarea tehnologiei în industrie.

Viitorul locurilor de muncă va avea de suferit. Vor avea creșteri de locuri de muncă în anumite domenii, dar și scăderi a numărului locurilor de muncă în alte domenii. Evoluția, din punct de vedere al schimbărilor, în ceea ce privește interacțiunile om-mașină, vor fi dramatice. Și nu este un cuvânt mare, este o realitate. Așa a fost apariția microprocesorului. Microprocesorul a învins poporul. Practic, când a apărut tehnologizarea, automatizarea și utilizarea hard-soft, atunci deja productivitatea muncii a crescut, iar statele care au integrat soluțiile respective, au avut succes și sunt state dezvoltate”, a precizat Florin Balint.

Dan Lejerskar a împărtășit din experiența sa în ceea ce privește utilizarea tehnologiilor VR și AR, cu aplicații în educație și industrie.

Răzvan Pătcaș a prezentat, pe scurt, structura STEAM Park Oradea, dar a și povestit din experiența sa, încă de pe băncile studenției, în folosirea tehnologiilor VR și AR.

Platforma EON Reality

Cel care a prezentat platforma EON Reality a fost Flaviu Balint, general manager QuBHq.

EON Reality a preluat noile tehnologii și le pune la dispoziția mediului public și privat pentru a putea folosi AI în educație.

Conceput pentru a aduce soluții de realitate augmentată și virtuală cât mai multor oameni din întreaga lume, EON-XR înlătură obstacolele care apar adesea odată cu încorporarea AR și VR într-un mediu academic sau industrial. Prin EON-XR, educatorii, formatorii, angajatorii și alți utilizatori pot crea lecții interactive și captivante de AR și VR fără a avea nevoie de codificare sau cunoștințe tehnologice avansate. Lecțiile pot fi apoi distribuite elevilor, studenților, cursanților, angajaților sau publicului larg pentru a fi utilizate pe dispozitive obișnuite, de la smartphone-uri, la laptopuri, la căști disponibile publicului.

EON-XR pregătește milioane de studenți, angajați și cetățeni pentru prezent și viitor, înlocuind și sprijinind metodele tradiționale de instruire și predare în zeci de țări din întreaga lume.

Ceea ce face EON Reality în momentul de față prin aducerea componentelor tehnologice de AI în platforma EON-XR e spațializarea. Practic, folosește toate noile tul-uri de generare de conținut, care nu este doar text, ci este și imagine 2D, 3D. Ceea ce înseamnă că poți genera, pentru orice domeniu de activitate, de la învățământul dual-vocațional, la științele exacte, inclusiv istorie, geografie, cultură, lecții care devin spațializate. Aceste lecții pot fi duse în lumea virtuală augmentată”, spune Flaviu Balint.

EON XR a fost implementată în mediul academic la trei universități: Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea din Bacău și Universitatea din Oradea.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
HoReCa

Turismul clujean, blocat de birocrație. “Ne trebuie un an să aducem patru asiatici”

Articolul următor

Turcii de la Nurol se apucă de VO Timișoara vest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Citeste mai mult

Vizită regală la Oradea

Marți, 22 aprilie 2025, Primăria Oradea a avut onoarea de a-i primi pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei…
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Citeste mai mult

Aradul mizează pe „Turismul de o zi”

Arădenii sunt invitați să-și descopere județul prin „Turismul de o zi”. Moneasa, Căsoaia, cu tabăra școlară, Ghiorocul, denumit…
Educație
Citeste mai mult

Vizită regală la Oradea

Marți, 22 aprilie 2025, Primăria Oradea a avut onoarea de a-i primi pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei…
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share