Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apele termale de la Oradea, valorificate cu fonduri europene în Grădina Termală Ioșia

A fost semnat contractul de finantare pentru proiectul de realizare a Grădinii Termale Ioșia. Proiectul a fost depus spre finanțare din fonduri europene de către Primăria Municipiului Oradea prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Valoarea totală a proiectului este de 214.590.757,59 lei (TVA inclus) din care finanțarea nerambursabilă este de 62.103.749,99 lei (TVA inclus). Durata de execuție este de 2 ani de la semnarea contractului de lucrări. În acest moment proiectul tehnic este finalizat urmând a fi lansată în următoarea perioadă achizitia executiei lucrărilor.

Proiectul Grădinii termale Ioșia a fost depus spre finanțare la Agentia de Dezvoltare Regională prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027, apelul de proiecte 713 ”Îmbunătățirea infrastructurii de turism, în special în zone care dispun de un potențial turistic valoros, inclusiv îmbunătățirea accesului către resursele și obiectivele turistice”. Acest apel de proiecte a fost dedicat mediului urban.



 

Ce va cuprinde Grădina Termală Ioșia

O parte din actualul Ștrand Ioșia, construit în anii ’80, va fi transformată într-o grădină termală modernă. Această grădină termală va deservi locuitorii municipiului Oradea și turiștii care vor veni aici pentru relaxare, fiind prevăzută cu bazine interioare și exterioare, bar cu servire din apă, platforme pentru plajă, zonă de spa, sală de fitness, punct de alimentație publică cu grupuri sanitare și numeroase spații verzi, amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apă termală.

 Reconfigurarea incintei Ștrandului Ioșia

Reconfigurarea incintei actualului Ștrand Ioșia se va face astfel: pe o treime din teren se va păstra funcționarea Ștrandului Ioșia, rămânând în continuare destinată seniorilor orașului, iar pe două treimi din teren, spre latura sudică, se va amenaja grădina termală.

Astfel, dacă suprafața totală aparținând incintei ștrandului existent este de 45.084 mp, grădina termală va ocupa o suprafață de 32.405  mp.

Grădina termală Ioșia – zonă modernă de recreere

 Conform studiului de fezabilitate, se propune realizarea următoarelor funcțiuni:

–  Centru SPA care va funcționa în clădirea principală, cu regim de înălțime subsol+parter+etaj parțial, cu o suprafață desfășurată de 8.853 mp, care va include un ansamblu de bazine interioare (peste 500 mp de luciu de apă), zona de spa, filtre personal și public, vestiare, spații tehnice, alimentație publică, zona de birouri, foaiere, o sală fitness;

 O clădire secundară – C2 – care va deservi funcțiunilor de depozitare, grupuri sanitare, spații tehnice la subsol;

– 5 ansamble de bazine exterioare, bazin de înot, bazin de legătură interior- exterior (cu o suprafața totală a bazinelor de peste 3.000 mp), un punct de alimentație publică cu grupuri sanitare aferente, un bar cu servire din apă, dușuri exterioare, platforme din dale din piatră și tip deck pentru plajă, numeroase zone verzi amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apă termală și un ponton pentru plajă pe malul Crişului Repede.

Parcare cu 147 de locuri

Accesul în grădina termală se va face din str. Alexandru Cazaban, pe latura sudică. Tot pe latura sudică, paralel cu Aleea Alexandru Cazaban, se propune amenajarea unei parcări cu 147 de locuri de parcare, din care 6 locuri pentru persoane cu dizabilități, 8 locuri pentru încărcare electrică și locuri pentru biciclete.

 





Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul Forum dedicat Blockchain Intelligence va avea loc în cadrul Digital Innovation Summit Bucharest

Articolul următor
HECO

Miguel Palma, HECO: “Planificăm o extindere majoră la Câmpia Turzii”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Brașov, Covasna și Harghita 2024
The Voices of Business Awards Arad, Timiș și Caraș-Severin 2024
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Citeste mai mult

Incursiune în istoria Inteligenței Artificiale

„Aducem 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭̗𝐚 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ mai aproape, în Regiunea Vest” a fost sloganul impus de ADR Vest, aceștia reușind ca…
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share