Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțări pentru apă-canal, iluminat public și eficiență energetică

Joi, 3 aprilie, la invitația Consiliului Județean Bihor, reprezentanții Administrației Fondului de Mediu (AFM) au participat la o întâlnire cu primarii din județul Bihor pentru a le prezenta noile oportunități de finanțare ale agenției.

La întâlnire au fost prezenți: Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, Adrian Corbu, vicepreședintele AFM, Mălin Paicu, director de programe la AFM și Eugen Cozma, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM). De asemenea, la întâlnire a participat și Emilian Pavel, subprefect al Județului Bihor.

 

Trei programe de finanțare

Întâlnirea a avut ca scop prezentarea celor trei programe pentru care AFM va acorda finanțare anul acesta: „Programul Iluminat Public”, „Eficiență energetică în clădiri publice” și  „Programul Apă Canal”.

„Dezvoltarea județului nostru se poate realiza doar dacă fiecare comunitate în parte se dezvoltă. Fondurile externe, nerambursabile, sunt cea mai bună oportunitate în acest sens. Tocmai de aceea am considerat necesar să ne reîntâlnim cu reprezentanții Agenției Fondului de Mediu, atât pentru a discuta despre proiectele aflate în implementare, despre eventualele dificultăți pe care le întâmpină primăriile, cât și despre următoarele oportunități de finanțare”, a declarat Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Prin „Programul Iluminat Public”, finanțarea este de până la 100% pentru cheltuielile eligibile, cu sume maxime stabilite în funcție de categoria unității administrativ-teritoriale (U.A.T.). Astfel, sumele variază de la 1.000.000 lei pentru comunele mici, la 60.000.000 lei pentru orașele mari.

„Programul Apă Canal” oferă finanțare integrală pentru cheltuielile eligibile aferente modernizării rețelelor de apă și canalizare. Sumele alocate sunt adaptate la mărimea UAT-urilor: de la 12.000.000 lei pentru unități cu populație sub 5.000 de locuitori, la 30.000.000 lei pentru cele cu populații mai mari.

La cel de-al treilea proiect, „Eficiență Energetică în Clădiri Publice”, se acordă finanțare de 100% pentru cheltuielile eligibile, cu sume maxime ce variază de la 6.000.000 lei pentru comunele mici, la sume de până la 28.000.000 lei pentru Consilii Județene și municipii, inclusiv Bucureștiul și municipiile de rang I.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

P0710, hibridul campion la irigat prin picurare

Articolul următor

Bihorenii sunt chemați să se implice în cele 16 cauze înscrise la Swimathon

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Educație
Citeste mai mult

Vizită regală la Oradea

Marți, 22 aprilie 2025, Primăria Oradea a avut onoarea de a-i primi pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei…
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share