Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cameră hiperbară de 1,3 milioane €, instalată la Spitalul de Recuperare Cluj

cameră hiperbară

Singurul sistem de acest fel dintr-o unitate medicală publică din țară e cumpărat cu bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Spitalul Clinic de Recuperare (SCR) din Cluj-Napoca, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Cluj, a fost dotat cu o cameră hiperbară, cu tehnologie de înaltă performanță.



„Este o premieră absolută pentru spitalele publice din țara noastră. Prima cameră hiperbară din dotarea unui spital public din România a fost livrată la Cluj și urmează să fie instalată în cadrul SCR. Pacienții care se adresează singurului spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania vor avea astfel parte de multiplele beneficii ale terapiei hiperbare”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Cu o valoare de 5,8 milioane lei, la care se adaugă taxa pe valoarea adăugată, camera hiperbară a fost achiziționată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin PNRR câștigat și implementat de CJ Cluj. Sistemul hiperbar livrat SCR este format dintr-un compartiment principal, cu o capacitate maximă de opt persoane, la care se adaugă o antecameră pentru alte două persoane.

Camera hiperbară beneficiază de un sistem de alimentare performant cu aer comprimat de joasă și înaltă presiune, calitatea oxigenului fiind una conformă cu normativele europene aflate în vigoare. Terapia hiperbară este utilizată pentru tratarea și vindecarea unei palete extinse de patologii din toate specialitățile medicale, inclusiv în recuperarea post-Covid-19.

Camera hiperbară este un dispozitiv medical proiectat special pentru furnizarea de oxigen la o presiune mai mare decât presiunea atmosferică normală. Acest lucru ajută plămânii să absoarbă mai mult oxigen și să mărească, pe cale de consecință, cantitatea de oxigen în sânge.

Printre beneficiile sale directe se numără accelerarea procesului de vindecare, stimularea regenerării țesuturilor, reducerea inflamației organismului, creșterea fluxului sangvin, combaterea infecțiilor.





Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
PAN

Parteneriat strategic între Universitatea Babeș-Bolyai și Palo Alto Networks

Articolul următor
ART TU

Universitatea Tehnică din Cluj a lansat un monopost electric

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Brașov, Covasna și Harghita 2024
The Voices of Business Awards Arad, Timiș și Caraș-Severin 2024
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Citeste mai mult

Incursiune în istoria Inteligenței Artificiale

„Aducem 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭̗𝐚 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ mai aproape, în Regiunea Vest” a fost sloganul impus de ADR Vest, aceștia reușind ca…
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share