Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Castelul Banffy va găzdui cursuri de inițiere în restaurare

Programul educaţional al Fundaţiei Transylvania Trust (FTT) pentru studenți la arhitectură, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, muncitorilor în construcții va începe în 31 iulie.
Scopul programului de la Bonţida este revigorarea meseriilor tradiționale din domeniul construcțiilor | Foto: FTT

Programul educaţional al Fundaţiei Transylvania Trust (FTT) pentru studenți la arhitectură, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, muncitori în construcții va începe în 31 iulie.

Până acum programul FTT a avut 2.000 de participanți din 26 de ţări, printre care România, Ungaria, Albania, Australia, Belgia, Brazilia, Franţa, Polonia, Slovenia, Suedia, Letonia, Rusia, Marea Britanie, SUA.

Scopul programului organizat în incinta Castelului Banffy din Bonţida este revigorarea meseriilor tradiționale din domeniul construcțiilor în context intercultural, dar și instruirea în acest sens. Durata taberei este de două săptămâni.

În acest timp, participanții vor cunoaște principiile și metodologiile reabilitării patrimoniului construit prin prelegeri ținute de profesori universitari și specialiști din țară și din Marea Britanie.

În cadrul atelierelor practice de zidărie şi tâmplărie vor lucra cu meșteri restauratori din țară: reconstruiesc bolți, consolidează structuri istorice, învață tehnici de pictură murală, respectiv restaurează mobilier vechi.

Programul FTT conține o excursie de studiu la Sic. Participanții vor vizita biserica reformată restaurată, muzeul satului și stufărișul. Tabăra se va desfășura în perioada 31 iulie – 13 august.

Proiectul este susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură, Fondul Cultural Național din Ungaria și Fundația Communitas. La Castelul Banffy vor avea loc, vara aceasta, mai multe evenimente de acest gen.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
De exemplu, lipsa combaterii din cultura de floarea-soarelui a buruienilor precum  ambrozia, cânepa, știrul sălbatic, spanacul sălbatic, poate duce la pierderi de producție de 20-70%.

Programul TalentA, pentru fermierele inovatoare, își prelungește înscrierile

Articolul următor
Noul sediul central al Băncii Transilvania (BT), de pe Calea Dorobanților 30-36, a primit certificarea Building Research Establishment Environmental Assessment Method BREEAM New Construction.

Banca Transilvania și-a făcut sediul central din materiale reciclate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share