Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acceleratorul Digital pornește la Cluj. Angajați reconvertiți în IT-iști

Trei organizații și-au unit forțele pentru un proiect de reorientare profesională către tehnologia informației, pe bani europeni.

Asociația Patronilor și Meseriașilor (APM), Asociația Cluj IT și Școala Informală de IT au demarat proiectul care are ca obiectiv creșterea nivelului de digitalizare în rândul întreprinderilor mici și mijlocii. Aceasta se va face prin cursuri și programe de învățare la locul de muncă în domeniul digitalizării, facilitând adaptarea mediului de afaceri la evoluțiile tehnologice.

Cursurile de specializare și instruire de la Cluj vor viza digitalizarea firmei pentru administratori, cost controlling procesualizat și digital, analiza informatică de date pentru sisteme LEAN / QA / logistică, competențe digitale avansate, dar și de consultant în informatică sau programator sistem informatic.

“Digitalizarea este un element extraordinar de important în creșterea productivității muncii, în orice domeniu, că e vorba de servicii sau de producție. A integra informații și a emana soluții prin digitalizare reprezintă un lucru fundamental în luarea de decizii de către manager”, consideră Augustin Feneșan, președintele APM.

32 de firme incluse

Proiectul face parte din strategia de conturare a viitorului digital al Europei, cu beneficii pentru întreaga societate. “Soluțiile digitale sunt esențiale și pentru combaterea schimbărilor climatice și asigură tranziția către o economie verde”, consideră inițiatorii proiectului.

Dintre cei 350 de participanți, unul dintre indicatori va pune accentul pe instruirea angajaților vârstnici (55-64 ani). Vor fi selectate minimum 32 de firme care vor primi sprijin pentru digitalizare prin diagnoză organizațională, ateliere interne și coaching.

Proiectul se va întinde pe 15 luni și are un buget de 1 milion de euro. Acceleratorul Digital este finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) au vizitat cariera de piatră și stația de betoane ale companiei MIS Grup

Politehniștii din Cluj, în vizită la obiective industriale din Bistrița

Articolul următor

Vin banii pentru noul terminal al Aeroportului Maramureș. Trei oferte de execuție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share