Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noile spitale ale Clujului au trecut de primul hop: Ministerul Sănătății

Aviz favorabil pentru finanțarea prin PNRR au primit Spitalul Pediatric Monobloc (SPM) și Centrul de Transplant Multiorgan (CTM) din Cluj.

Instituția a publicat lista celor 42 de spitale care au trecut de prima etapă de evaluare (eligibilitate), pentru a obține finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), la apelul de infrastructură spitalicească.

Aviz favorabil pentru finanțarea prin PNRR au primit Spitalul Pediatric Monobloc – SPM (foto) și Centrul de Transplant Multiorgan – CTM din Cluj-Napoca. Acestea au fost demarate de Consiliul Județean Cluj.

SPM este primul spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei, o structură nouă. „Vestea bună pentru clujeni e legată de faptul că ambele două obiective medicale strategice au fost declarate eligibile pentru finanțarea prin PNRR”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România, va fi edificat pe un teren de 17 ha, în cartierul Borhanci. SPM va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 pentru spitalizarea de zi și 30 aferente serviciilor de terapie intensivă (ATI).

CTM investiția integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant (cord, plămân, hepatic, renal). Unicul centru integrat de transplant din Europa de Sud-Est va dispune de 264 de paturi pentru spitalizare continuă, 16 pentru spitalizare de zi, 45 destinate ATI. Va avea 12 săli de operație și chirurgie, zone de imagistică și primire a urgențelor, laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona ATI, cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ministrul Attila Cseke a semnat 11 noi contracte de finanțare, în valoare totală nerambursabilă de 7 milioane de lei, prin POR 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Centre comunitare integrate pe bani europeni în Sălaj, Bistrița și Covasna

Articolul următor
Kadra a precizat că parcarea de 80 de locuri din apropierea telegondolei, organizată pe două niveluri și zonă exterioară, a fost dotată cu un sistem pentru o administrare optimă a locurilor disponibile și o experiență mai fluidă pentru șoferi.

Kadra a făcut ordine în parcarea din stațiunea Borșa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share