Cluj, Brașov, Mureș și Timiș sunt județele din Transilvania și Banat în care comunitatea este angrenată în evenimente pentru freelanceri și antreprenori.
NO.MAD, comunitate fondată în București, și-a propus să aducă freelancerii și antreprenorii împreună la nivel local. După pandemia din 2020, numărul freelancerilor a crescut exponențial, iar datorită digitalizării s-a produs o migrare masivă din marile orașe către cele de provincie.
“Pentru a conecta freelancerii la nivel local, NO.MAD a anunțat o campanie de recrutare pentru ambasadori, aceștia urmând să organizeze evenimente de networking și educație la nivel local. Campania a avut un real succes.
După înscrieri și perioada de training, o parte dintre evenimentele de networking pentru iulie au fost create și anunțate. Pentru că numărul de solicitări pentru ambasadori a continuat, reprezentații NO.MAD vor redeschide înscrierile, în septembrie, pentru o serie nouă de ambasadori”, au explicat organizatorii.
Conectare fizică într-o lume a ecranelor
“Nu cred că mai este nevoie să locuiești într-un oraș mare ca să ai acces la networking de calitate și educație. Noi vrem să susținem freelancerii și antreprenorii în dezvoltarea business-ului lor indiferent de locul în care se află.
Știm și că evenimentele offline și conectarea reală sunt extrem de importante într-o lume a ecranelor. Să faci parte dintr-o comunitate cu aceleași valori ca ale tale, cu care să te întâlnești periodic, poate fi un real punct de sprijin, un motor să continui să-ți urmezi visurile chiar când simți că drumul se complică” a declarat Iunieta Sandu, fondator al NO.MAD.
Printre ambasadorii din țară se numără freelanceri specialiști în comunicare, graphic designeri, bloggeri, coachi, specialiști în digital, dar și fondatorii unei agenții de media digitală care sunt antreprenori de 20 de ani. Evenimentele pentru Târgu Mureș, Timișoara, București, Brașov, Galați sunt deja în derulare, urmând a fi anunțat și cel din Cluj-Napoca.
Comunitate de 10.000 de oameni
“Am experimentat pe propria piele cum e să fac un lucru de unul singur și apoi cum e alături de o comunitate. Am observat că puterea și energia grupului depășesc suma capacităților fiecărui membru individual.
Alături de oameni cu care am aceleași valori, pot concretiza proiecte și avea rezultate cu mult peste ceea ce aș face pe cont propriu, de aceea este important pentru mine să construiesc o comunitate la Târgu Mureș”, a menționat Alex Ardelean, ambasador NO.MAD la Mureș.
“De un an de când m-am mutat în afara Bucureștiului, am redescoperit puterea și importanța comunității. Mi-a fost mult mai ușor să mă integrez și să mă simt acasă tocmai pentru că am avut alături persoane care treceau prin experiențe și provocări similare.
Am învățat unii de la alții, am făcut schimb de resurse și recomandări, am construit împreună. Un scop și un drum comun pot face procesul de acomodare mult mai plăcut. Mi-am dat seama că toate aceste beneficii resimțite în plan personal ar fi utile și în lumea antreprenoriatului, care poate fi destul de singuratică.
Vreau să contribui la crearea unei comunități locale de business unde primează conexiunea și valorile comune, ca din energia colectivă să ne putem alimenta și sprijini visele reciproc”, spune Olivia Sandu, ambasador NO.MAD în zona Ilfov.
Comunitatea NO.MAD a fost înființată de către Iunieta Sandu, specialist în comunicare, din dorința de a nu se mai simți singură pe acest drum. După cinci ani de activitate, comunitatea numără 10.000 de membri.