Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pentru prima dată în România, la Cluj-Napoca: Smart Cities CEE

După orașe precum Londra sau Budapesta, Clujul a fost ales pentru găzduirea conferinței internaționale “Smart Cities CEE”. Evenimentul a reunit reprezentanți ai organizațiilor, instituțiilor și altor entități care activează în ceea ce înseamnă *ecosistemul* unui oraș Smart, ecosistemul care generează Inovare.
”Am avut plăcerea de a deschide conferința cu o prezentare cu privire la viziunea strategică a municipiului nostru pe termen mediu și lung, evoluția Clujului către un veritabil *Innovation Hub*, rolul inovării și al noilor tehnologii în dezvoltarea economică a orașului și nu în ultimul rând, pașii concreți realizați de Primăria Cluj-Napoca în acest cadru. Totodată, am subliniat modelul de guvernare locală al Clujului (Q-Helix), bazat pe factorii strategici cheie Inovare, Universitate, Participare, stabiliți prin Strategia de Dezvoltare a Municipiului 2014-2020.
Am avut ocazia de a împărtăși modele de bune practici cu orașe precum Amsterdam sau Helsinki, dar și alte orașe din România”, a scris Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca, pe pagina personala de socializare .
În cadrul evenimentului au fost de interes și proiecte ale Clujului precum funcționarul public virtual “Antonia” sau suita de aplicații și proiecte realizate pentru clujeni de comunitatea de IT & inovare a Clujului.
Sursa foto: facebook/Emil Boc

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cooperarea româno-germană în domeniul educației, sprijinită printr-un parteneriat între FCBRG și UVT

Articolul următor

Lanţul polonez Orbis a inagurat hotelul de trei stele ibis Styles din Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share