Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

OKOSH –  un nou concept de Smart Home se lansează pe piața din România

OKOSH,  un nou concept de asistență virtuală pentru case și birouri, se lansează în România în luna februarie 2019.  Pentru un standard ridicat de viață, ai nevoie nu numai de o casă inteligentă, dar și de un asistent virtual pe măsură, iar OKOSH este aliatul tău pentru un stil de viață inteligent.

Elementul de inovare al OKOSH constă în faptul ca aplicația  încorporează un asistent virtual dotat cu algoritmi de inteligență artificială care învață din experiența anterioară, din comportamentul și preferințele celor care conviețuiesc / lucrează într-un spațiu încercând să vină în preîntâmpinarea nevoilor lor. Sistemul se bazează pe algoritmi de învățare a specificului fiecărui utilizator și crează programe individualizate de control şi monitorizare determinate de tipare comportamentale.

Aplicația este intuitiv de folosit și se instalează ușor, ai nevoie doar de acces la internet. Odată conectată unitatea centrală la internet, poți să iți configurezi spațiul în funcție de formatul acestuia și de dispozitivele smart pe care le ai. Aplicația îți permite sa îți creezi programe individualizate pe care să le accesezi direct de pe tabletă sau telefon, se poate conecta cu prize,  întrerupătoare sau becuri inteligente, poți monitoriza casa sau camera copilului cu ajutorului camerei WIFI, primești în timp real notificări dacă sunt probleme cu apa sau cu fumul sau nivelul de CO2 pentru a putea interveni imediat, ești notificat dacă ușa de la casă sau de la garaj se deschide când ești plecat. Nu în ultimul rând OKOSH are grijă de agenda de evenimente, gestionează librăriile multimedia (video, audio, imagini, etc) și prognoza meteo.

Ce primești când cumperi OKOSH? În primul rând, unitatea centrală și tableta pe care este instalată aplicația. Pentru telefoanele mobile aplicația poate fi descărcată din Google Play și foarte curând din AppleStore. OKOSH poate fi personalizată cu oricâți senzori ai nevoie și se poate configura pentru a răspunde nevoilor pe care le ai pentru locuința sau biroul tău. Un alt element de noutate pe care-l regăsești în OKOSH este capacitatea sa de a fi device agnostic, adică suporta interconectarea cu dispozitive de la furnizori diferiți și protocoale diferite (Wifi, ZigBee). Mai multe detalii găsiți pe site-ul platformei:  http://okosh.io/.

Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin  Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 “Competitivi împreună”. Conținutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

[pdf-embedder url=”https://www.transilvaniabusiness.ro/wp-content/uploads/2019/01/OKOSH.pdf”]
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fundația Noi Orizonturi și Rotary Club Satu Mare lansează proiectul „Școala care ne unește” pentru dezvoltarea și promovarea școlilor comunitare

Articolul următor

Mezina omului de afaceri clujean Gicu Gânscă, afaceri de milioane de dolari la New York. Lucrează cu Calvin Klein, Ford și Morgan Chase

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share