Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașovenii de la Sika vor să îi preia pe covăsnenii de la Arcon

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Sika Romania SRL din Brașov intenționează să preia societatea Arcon Membrane SRL din Sfântu Gheorghe.  Sika Romania SRL este membră a Grupului Sika, care desfăşoară activităţi în domeniul producerii de materiale de construcţii (producţie de beton, sisteme de hidroizolaţii, sisteme de acoperire, sisteme de pardoseli, sisteme de lipire şi etanşare, retehnologizări etc).

Grupul Sika este prezent în ţara noastră începând cu anul 2002 şi dispune de două facilităţi de producţie, atât în Braşov, cât şi în Cluj, precum şi de o reţea naţională de logistică constând în depozite şi forţă de vânzări. Totodată, Arcon activează în domeniul materialelor de hidroizolare din România, având un portofoliu care acoperă, în principal, segmentul membranelor bituminoase de hidroizolare în rulouri. Activitatea firmei covăsnen include şi comercializarea masticurilor bituminoase, primerelor bituminoase, a mortarelor şi adezivilor, respectiv a polistirenului expandat.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996) această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, astfel că este supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un tablou de Adrian Ghenie a fost vândut cu aproape 3 milioane de euro

Articolul următor

Cum intră banii UE în cea mai micuță comună a Regiunii Nord-Vest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share