Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Firmele clujene au primit 5 milioane de lei pentru șomajul tehnic

În județul Cluj a fost acordat șomaj tehnic pentru 7.090 de persoane până la 17 aprilie, ca urmare a solicitărilor venite din partea a 924 de angajatori.

Suma totală plătită este de 5,08 milioane de lei, reprezentând limita creditelor bugetare aprobate. Au fost procesate, verificate și se află în așteptare cereri venite din partea a 2.000 de angajatori, care au solicitat indemnizația de șomaj tehnic pentru 13.000 de persoane.

Parte din acestea, aflate în așteptare, sunt urmare a unor greșeli de completare a documentației și pentru care s-au solicitat clarificări. Urmare a instituirii stării de urgență, s-au stabilit măsuri de protecție socială, atât în beneficiul angajaților, cât și a angajatorilor afectați de efectele produse de noul coronavirus.

Șomajul tehnic reprezintă indemnizații de care beneficiază salariații și se stabilește la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă, fiind suportat din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut pentru anul în curs.

În conformitate cu ordonanța de urgență a guvernului, se pot acorda zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt înscriși.

Ca urmare a efectelor produse de Covid-19, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj a primit, până la 17 aprilie, 54 de solicitări venite din partea companiilor din județ, pentru 115 persoane. Solicitările sunt în procesare și urmează să fie soluționate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Donație a IT-iștilor clujeni către spitale: 59.000 de euro

Articolul următor

Relaxarea treptată a restricțiilor în Oradea s-ar putea face după 1 mai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share