Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Apă Someș va extinde rețeaua de apă-canal în zona Gherla

Consiliul Județean (CJ) Cluj a anunțat începerea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Gherla și din sistemul rural al acestuia.

 „E o nouă investiție care, cu ajutorul banilor europeni, va contribui semnificativ la creșterea calității vieții în această întreagă parte a județului. Lucrările vor începe efectiv din Țaga și vor continua etapizat și în celelalte localități.

Astfel, în cel mai scurt timp posibil, locuitorii acestora vor benficia de o apă potabilă de cea mai bună calitate, cu toate beneficiile care decurg de aici”, a precizat Alin Tișe, președintele CJ Cluj. 

În valoare de 42 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, investiția vizează extinderea și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă pe 80 km, cu 1.550 de branșamente, pe 31 de străzi. Aceasta presupune și extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare pe 11,5 km, cu 845 de racorduri, pe 37 de străzi.

Lucrările de execuție se vor desfășura atât în Gherla, cât și pe teritoriul altor 10 localități din vecinătate. Acestea sunt Hășdate și Silivaș – sate componente ale municipiului; satele Sânmărtin, Târgușor, Măhal și Diviciorii Mari, din comuna Sânmărtin; satele Țaga și Năsal, din comuna Țaga; reședința de comună Buza, precum și în satul Feldioara, din comuna Cătina.

Investiția ce urmează a fi realizată în cadrul contractului este finanțată din fonduri europene, din megaproiectul de 355 de milioane de euro câștigat de Compania de Apă Someș de la Uniunea Europeană, în vederea dezvoltării infrastructurii de apă şi apă uzată în județele Cluj și Sălaj.

 

Total
0
Shares
1 comment
  1. Foarte frumos sa va laudati ca faceti, da ati facut spre Localitatea Nasal din jud. Cluj ati tras conducta de alimentare de mai bine de un an , mai exact in 2019 cam pe vremea aceasta , lucrare de 2 saptamani executata, a ramas doar o legatura de facut la aceasta teava care a tinut 10 luni, insa de un an de zile asteptam sa ne putem si noi racorda la aceasta teava deoarece in aceasta pandemie de Covid-19 cea mai buna modalitate de a te proteja este sa te speli pe maini cat mai des.

    Daca il intrebam pe domnul primar cand vom avea si noi apa sa nu mai fim nevoiti sa mergem 1 km la o fantana dupa apa sau sa asteptam sa ploaie sa colectam apa de spalat , primul raspuns a fost ca de Paste veti avea apa, super insa s-au amanat alegeriile din luna Iunie, au trecut si Pastele fara apa. al 2-lea termen a fost pana in Septembrie , surpriza dupa alegeriile din 17.09.2020 s-a facut doar o simpla conexiune la teava principala, dar tot fara sa ne putem racorda la apa, cei de la Regia de apa ne spun ca nu s-a facut receptia la lucrare si nu ne pot face contracte de bransare. Acum daca l-am intrebat pe domnul primar a raspuns razand “curand”.

    Ati aparut in tota presa inainte de alegeri sa va laudati cu lucrari facute de 1 an de zile si care nu sunt finalizate sunt convinsa ca nu este singurul caz.

    Cu o rata de 9,04% la mia de locuitor la Jud. Cluj ne intrebam de ce urca, urca pentru ca nu au oamenii apa in case si sunt batrani care nu pot merge km dupa apa sa se spele regulat pe maini !!!!!!!

    Asteptam un alt rand de alegeri sa va votam pe ce ati facut acum 5 ani !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministrul fondurilor europene, în vizită în județele Transilvaniei

Articolul următor

Festival de modă sub egida Fashion Council la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share