Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitarii clujeni au făcut harta dezvoltării durabile în România

Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă (CCDD) al Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca și Guvernul României au semnat un parteneriat ce are ca scop colaborarea pentru implementarea conceptelor dezvoltării durabile la nivelul tuturor autorităților publice locale și al comunităților din țară.

Inițiativa vine în continuarea cercetărilor realizate până acum de specialiștii UBB care au dezvoltat deja o bază de date pentru localitățile din România, care conține 90 de indicatori de dezvoltare durabilă.

„Pornind de la această bază de date am dezvoltat un instrument de calcul al Indicelui de Dezvoltare Durabilă, precum și al indicilor specifici fiecărui obiectiv de dezvoltare durabilă pentru evaluarea poziției fiecărei entități administrative (comune, orașe, municipii, județe) din România în ceea ce privește modul în care se poziționează în raport cu obiectivele din Strategia Națională de Dezvoltare Durabilă a României 2030.

Acest demers are rol diagnostic, de formulare a unor intervenții și de monitorizare a progresului. Pe hartă, cu cât este mai mare indicele SDG, mai colorat în roșu, cu atâta este mai sustenabil modelul de dezvoltare local”, precizează Jozsef Benedek, directorul CCDD.

“Cercetările avansate din UBB pot oferi platforme inovative care pot apoi genera pentru țară avantaje competitive și politici publice bazate pe dovezi. Este un exemplu ilustrativ al contribuției UBB în domeniul dezvoltării durabile a țării, un domeniu cheie la nivel european și internațional”, a menționat rectorul UBB, Daniel David.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mesajul unui angajat sălăjean din HoReCa: “Cavalerii ospitalității au nevoie de voi!”

Articolul următor

12 milioane de euro pentru revitalizarea Parcului Etnografic din Hoia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share