Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul își duce cablurile în subteran

Un proiect pilot derulat într-un cartier al municipiului sălăjean care vizează îngroparea rețelei de utilități va fi generalizat la nivelul întregii localități.

“Avem o soluție ingenioasă pentru a spune adio tuturor cablurilor care atârnă prin Zalău. Vom scăpa de tot ce înseamnă rețea de cabluri aeriene pentru televiziune, internet și telefonie, care este una foarte încărcată, nepractică și inestetică.

În cartierul Dumbrava Nord se derulează proiectul pilot la baza căruia stă o soluție ingenioasă: rețea subterană de cabluri, introdusă prin fosta rețea de termoficare, în parteneriat cu firma Niva Prod Com. Am constatat la fața locului, împreună cu directorul executiv al Direcției Tehnice a Primăriei Zalău, Dănuț Curea, cum a decurs prima fază a lucrărilor.

În numai două săptămâni, s-au realizat 1,6 km de trasee subterane în zona blocurilor cuprinse între străzile Voievod Gelu, S. Bărnuțiu și Piața Dumbrava. Urmează să se execute încă 1,1 km de trasee subterane în zona străzii Iuliu Coroianu.

În funcție de rezultatele de aici, soluția inedită poate deveni una generalizată, care să completeze în cartiere demersul nostru de a aduce în subteran tot ce înseamnă cabluri”, a menționat viceprimarul Teodor Bălăjel.

Pe marile străzi reabilitate acum cu fonduri europene (S. Bărnuțiu, Voievod Gelu, G. Doja, A. Iancu, 22 Decembrie) s-au construit canale tehnice pentru cabluri, iar lucrările de modernizare a iluminatului public vor aduce cablurile în subteran pe 10 artere importante.

Pe unde se va interveni cu societatea publică Citadin pentru modernizări vor fi executate și canale tehnice pentru cabluri. La estetica zonei se va contribui și printr-o activitate intensivă de amenajare peisagistică, potrivit municipalității zălăuane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transilvania, privilegiată la autostrăzi în 2021

Articolul următor

Județul Cluj și-a primenit 360 km de drum într-un an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share