Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul clujean al agriculturii și-a dat demisia

Adrian Oros, ministru al agriculturii şi dezvoltării rurale, a anunțat că își depune demisia din funcția în care a fost învestit în 2019.

Acesta consideră că pentru actualul guvern agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi. Bugetul ministerului pentru acest an reprezintă 60% din execuţia bugetară din 2020, „cu efecte asupra programelor aflate în derulare, iar la rectificarea bugetară, a primit o sumă infimă, absolut insuficientă”.

“În Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură, deşi în primul draft trimis la Comisia Europeană, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/ drenaj şi sistem antigrindină), de 6,5 de miliarde euro, proiect asumat în programul de guvernare, alături de reţeaua de depozitare, procesare si distribuţie a produselor româneşti, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR”, susține Oros.

El acuză și proliferarea intermediarilor în domeniu. “Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activităţii samsarilor, a vânătorilor de subvenţii şi a pieţei negre, care afectează fermierii corecţi. Astfel, orice subvenţie, orice formă de sprijin devine ineficientă”, spune demnitarul demisionar.

Acesta a relevat și aspectele pozitive ale activității sale la minister. “Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în guvern, în MADR sau în mediul asociativ. M-am bucurat să pot promova pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, exemple de succes”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Managerii din industrie, construcții, servicii și comerț sunt optimiști

Articolul următor

Traseu de Off-Road amenajat dintr-o stână la Căianu Mic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share