Importate

Directorul financiar si legislatia vamala – 5 dovezi ale unui mariaj reusit

Legislatia vamala este extrem de complexa, atat prin multitudinea de reglementari care o guverneaza, cat si prin modul in care influenteaza contabilitatea si fiscalitatea unei societati. Cele mai mari litigii intre societati si autoritatea fiscala sunt de departe cele in materie vamala ( taxe vamale, TVA la import si accize ).
 
Pe langa provocarile impuse de respectarea ei, legislatia vamala ofera si un numar de facilitati fiscale si financiare menite sa incurajeze comertul international.

Deloitte si BusinessMark va invita in data de 8 decembrie 2015, la Hotel Radisson Blu Bucuresti la seminarul cu tema “Directorul financiar și legislatia vamala – 5 dovezi ale unui mariaj reusit”.

Cele 5 dovezi ale unei colaborari reusite vor fi abordate in cadrul seminarului:

Neplata TVA-ului in vama – 24% avantaj pentru fluxurile de numerar ale societatii;

Certificarea AEO – economii si predictibilitate pe intreg lantul logistic ( transport /depozitare/manipulare );

Importanta unei imagini de ansamblu a lantului logistic – ce importam, ce exportam, ce livram intracomunitar – economii de taxe vamale si TVA;

Pozitia financiara a societatii dupa 1 mai 2016, data intrarii in vigoare a noului Cod Vamal al Uniunii;

Debitorul vamal – raspunderea in solidar;

Complexitatea legislatiei vamale si modul in care influenteaza contabilitatea si fiscalitatea unei companii impune o comunicare continua intre departamentul de logistică si cel financiar.

“Complexitatea regulilor impuse de comertul international in ultimul timp fac ca vamuirea marfurilor sa nu se ( mai ) finalizeze odata cu obtinerea liberului de vama. De exemplu, politica de preturi de transfer din cadrul grupurilor multinationale impune ajustari contabile trimestriale/anuale ale valorii bunurilor importate.

Chiar daca aceste ajustari sunt post vamuire, ele trebuiesc luate in calcul retroactiv la determinarea valorii in vama a marfurilor importate.

Politica de preturi de transfer si implicit ajustarile aferente este cunoscuta de catre departamentul financiar/contabil.  Departamentul de logistica nu are cunostiinta de astfel de ajustari. Drept urmare, daca cele doua departamente nu comunica intre ele, riscam o determinare eronata a valorii in vama a marfurilor importate, care atrage de cele mai multe ori taxe suplimentare de plata.” spune Mihai Petre, coordonatorul departamentului de consultanta vamala al Deloitte Romania.

Mihai Petre va dezbate problematicile propuse alaturi de colegii sai: Daniela Neagoe si Cosmin Dinca, Senior Consultanti servicii fiscale ai Deloitte Romania.

“Directorul financiar si legislatia vamala – 5 dovezi ale unui mariaj reusit” va avea loc pe data de 8 decembrie 2015, la Hotel Radisson Blu din Bucuresti.

Despre BusinessMark
BusinessMark este o companie ce ofera servicii integrate de B2B, oferind clientilor sai  modele de dezvoltare complexe, conectandu- i in mod direct cu mediul de afaceri si creand oportunitati de parteneriat strategic.
Atat prin organizarea de evenimente business, cat si prin serviciile de B2B Public Relations oferite, BusinessMark isi propune sa vina in intampinarea partenerilor sai cu strategii de comunicare si promovare centrate pe business  matchmaking si crearea de oportunitati de dezvoltare.

Related posts

IMMOFINANZ, raport pentru S1

Transilvania Business

Turnul Pompierilor din Cluj, monument de la 1574, în proces de revitalizare. Costuri: 10 milioane de lei, fonduri europene

redactia

Sanex finalizeaza un proiect de 1,4 milioane euro

Finanțarea investițiilor energetice prin RoSEFF

Transilvania Business

USAMV Cluj-Napoca, gazda Congresului Asociaţiei Veterinare Ecvine din România

AMCOR si oportunitati de finantare

Bosch pariaza si pe casa inteligenta

Transilvania Business

Campanie Meat & Milk: Focus pe Tehnologie

Lecții de business de la liderii marilor companii, oferite la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Fondurile europene și Ajutoarele de Stat 2014-2020

Transilvania Business

Green Energy Cluster, cinci ani de inovare

B2B agenda in May

Vive la France!

Controale intesificate privind preturile de transfer: firmele care inregistreaza pierderi au risc fiscal ridicat

Transilvania Business

Cum poate Romania sa creasca rata investitiilor straine si sa isi atinga potentialul de dezvoltare?

redactia

Smartree: De ce sa trimiti CV-ul catre o companie de recrutare

Transilvania Business

Cities of Tomorrow, marti, la Crowne Plaza

Avantajele Romaniei, promovate la Greet Vienna

Ford a deschis primul centru CRAF din Europa, la Craiova

redactia

P3 -un nou parc logistic în Cehia

Transilvania Business

Achim Irimescu participa la conferinta PRIA Agriculture

Leul, minim istoric în raport cu euro. Ministrul de Finanţe spune că situaţia bugetului este mai gravă decât cele mai pesimiste aşteptări

Papuc Irina

După preluarea Bancpost, Banca Transilvania, la un pas de prima poziție

Stefana Muresan

Primii 5 investitori aduc 6 mil. euro

Transilvania Business

Leave a Comment