Importate Infrastructura

O noua bază aeriană la Aeroportul Internațional Iași

Aeroportul Iași devine baza operațională pentru o a treia companie aeriană. Anunțul-surpriză a fost făcut în 3 decembrie 2015, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Iași de reprezentanți ai companiei aeriene Wizz Air și conducerea Aeroportului Internațional Iași.

 

Astfel, după Tarom și Blue Air, începând cu 1 iulie 2016, Wizz Air, cea mai mare companie low cost din Europa Centrală și de Est, va introduce cinci rute noi de la Iași spre Bologna, Catana, Larnaca, Roma Ciampino și Tel Aviv, inițial cu o frecvență de două zboruri săptămânale, cu excepția cursei Iași-Bologna care va fi operată de trei ori pe săptămână. Tot astăzi, au fost anunțate frecvențe mărite spre Londra Luton (de la doua la cinci / săptămână) și Milano Bergamo (de la două la trei / săptămână).

 

“Când o companie aeriană își face baza în orașul tău, trebuie să înțelegem că este echivalentul unei expansiuni economice, culturale și sociale deopotrivă, cum poate nicio altă investiție nu reușește atât de bine și eficient. Secretul dezvoltării unui aeroport și a comunității deservite rezidă din pluralismul de rute și pluralismul de companii, pentru că așa fiecare categorie socio-profesională este deservită corect, conform nevoilor sale. Toate companiile aeriene ce astăzi operează pe Aeroportul Iași sunt partenerii noștri egali. Faptul că astăzi, cel mai mare operator aerian low cost din Europa Centrală și de Est vine să facă baza la Iași se traduce foarte simplu: am demonstrat performanță și progres continuu în ultimii trei ani și am atras interesul acestei mari companii. Am reușit să deschidem deja Iașul spre lume, și face sens și pentru o astfel de companie să vină să investească în Iași, înâelegând potențialul orașului și regiunii noastre. Așteptarea de 25 de ani a comunității ieșene, pentru a avea un aeroport modern și, odata cu el, legaturi aeriene directe, este răsplătită zilele acestea”, a declarat Marius BODEA, președintele C.A. al Aeroportului Internațional Iași.

 

Noua aeronavă A320 ce va fi alocată Aeroportului Iași va crește la opt numărul de rute deservite din Iași și va tripla capacitatea de locuri la 265.000 în 2016.

 

„Acum un an am pus Iașul pe harta aviației, iar acesta devine acum al șaselea aeroport unde ne stabilim o bază operațională. Această bază va crea noi locuri de muncă în cadrul Wizz Air, precum și ala partenerii noștri de afaceri și, totodată, ne va permite să oferim mai multe rute cu tarife scăzute. Iașul are potențial, iar în viitor aici vor fi alocate și alte aeronave și progresul va fi observabil la nivelul întregii țări”, a declarat György Abran, Chief Commercial Officer la Wizz Air.

 

„Faptul că se deschide o nouă bază la Aeroportul Iași înseamnă că am realizat o investiție importantă pentru comunitate – avem cea mai performantă pistă din țară. Atragerea companiilor aeriene creează posibilitatea ca tot mai mulți oameni din județele Moldovei, care muncesc în străinătate, să se întoarcă în țară, contribuind astfel la dezvoltarea economică a regiunii noastre, iar strainii, la rândul lor, vor veni să investească aici. Iar dezvoltarea Aeroportului Iași va naște șanse pentru noi investiții pentru comunitatea noastră”, a declarat, în conferința de presă, Victorel LUPU, președintele Consiliului Județean Iași.

 

Wizz Air operează de la Iași din decembrie 2014. Primul zbor a fost spre Veneția – Treviso, fiind urmat de alte două destinații externe, Milano – Bergamo (martie 2015) şi Londra – Luton (iunie 2015).

Wizz Air oferă, în total, 106 rute din România, spre 16 țări, de la 8 aeroporturi. Biletele pentru noile rute din Iași sunt deja disponibile pe site-ul companiei, prețurile pornind dela 129 RON.

Related posts

Manifest cu floarea soarelui de 4 milioane de euro

Transilvania Business

Noul Cod Vamal al Uniunii Europene. Realitatea anului 2016

Ryanair aterizează la Timisoara

Transilvania Business

MedLife investeşte 5 milioane de euro în Ungaria

redactia

VIDEO: Cum evoluează lucrările pe A3, lotul Iernut-Chețani

Ligia Voro

Transilvania Motor Ring, în curs de omologare

redactia

Operatiune de amploare in cel mai fierbinte punct de pe Autostrada Liliecilor, lotul 4 de pe Lugoj – Deva

Stefana Muresan

Aradul vrea să acceseze fonduri europene de 48 mil. euro pentru dezvoltarea transportului public

redactia

Protestul suceveanului Ștefan Mandachi s-a viralizat în birourile Transporturilor

Ligia Voro

Finanțare europeană de 1,3 miliarde euro pentru modernizarea unor tronsoane din coridorul feroviar Curtici-Constanța

Stefana Muresan

Satu Mare: S-au semnat patru contracte de modernizare a infrastructurii rutiere

redactia

Energia românească, cauză și soluție în criză?

Transilvania Business

Regio 2014-2020: Peste o jumătate de miliard de lei pentru drumurile din Nord-Vest

Stefana Muresan

Previziunile ESOP

Transilvania Business

Paradă de produse tradiționale la USAMV Cluj-Napoca

Fără la cozi la ANCPI. Extrasul de plan cadastral se poate obţine online

Traian Dan

Cesiro SA Sighişoara ţinteşte o creştere a afacerii cu 10%

Transilvania Business

Aeroportul Internaţional Sibiu, în topul aeroporturilor din grupa 4 – cele cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an – care au înregistrat cele mai mari creşteri de trafic de pasageri

redactia

Investiţii de peste 10 milioane de euro la Aeroportul Internaţional Timişoara

Stefana Muresan

Autostrada din Ungaria, la 26 km de granița cu România. Au fost inaugurate două noi segmente

redactia

Olandezii vor să se ocupe de proiectele Park & Ride din Cluj

Nora Dumitrescu

The 4th annual CEE Manufacturing Excellence and Industrial Property Awards

Smartree: De ce sa trimiti CV-ul catre o companie de recrutare

Transilvania Business

New floor plan – The Big 5 Dubai

Transilvania Business

Leave a Comment