Importate Infrastructura

O noua bază aeriană la Aeroportul Internațional Iași

Aeroportul Iași devine baza operațională pentru o a treia companie aeriană. Anunțul-surpriză a fost făcut în 3 decembrie 2015, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Iași de reprezentanți ai companiei aeriene Wizz Air și conducerea Aeroportului Internațional Iași.

 

Astfel, după Tarom și Blue Air, începând cu 1 iulie 2016, Wizz Air, cea mai mare companie low cost din Europa Centrală și de Est, va introduce cinci rute noi de la Iași spre Bologna, Catana, Larnaca, Roma Ciampino și Tel Aviv, inițial cu o frecvență de două zboruri săptămânale, cu excepția cursei Iași-Bologna care va fi operată de trei ori pe săptămână. Tot astăzi, au fost anunțate frecvențe mărite spre Londra Luton (de la doua la cinci / săptămână) și Milano Bergamo (de la două la trei / săptămână).

 

“Când o companie aeriană își face baza în orașul tău, trebuie să înțelegem că este echivalentul unei expansiuni economice, culturale și sociale deopotrivă, cum poate nicio altă investiție nu reușește atât de bine și eficient. Secretul dezvoltării unui aeroport și a comunității deservite rezidă din pluralismul de rute și pluralismul de companii, pentru că așa fiecare categorie socio-profesională este deservită corect, conform nevoilor sale. Toate companiile aeriene ce astăzi operează pe Aeroportul Iași sunt partenerii noștri egali. Faptul că astăzi, cel mai mare operator aerian low cost din Europa Centrală și de Est vine să facă baza la Iași se traduce foarte simplu: am demonstrat performanță și progres continuu în ultimii trei ani și am atras interesul acestei mari companii. Am reușit să deschidem deja Iașul spre lume, și face sens și pentru o astfel de companie să vină să investească în Iași, înâelegând potențialul orașului și regiunii noastre. Așteptarea de 25 de ani a comunității ieșene, pentru a avea un aeroport modern și, odata cu el, legaturi aeriene directe, este răsplătită zilele acestea”, a declarat Marius BODEA, președintele C.A. al Aeroportului Internațional Iași.

 

Noua aeronavă A320 ce va fi alocată Aeroportului Iași va crește la opt numărul de rute deservite din Iași și va tripla capacitatea de locuri la 265.000 în 2016.

 

„Acum un an am pus Iașul pe harta aviației, iar acesta devine acum al șaselea aeroport unde ne stabilim o bază operațională. Această bază va crea noi locuri de muncă în cadrul Wizz Air, precum și ala partenerii noștri de afaceri și, totodată, ne va permite să oferim mai multe rute cu tarife scăzute. Iașul are potențial, iar în viitor aici vor fi alocate și alte aeronave și progresul va fi observabil la nivelul întregii țări”, a declarat György Abran, Chief Commercial Officer la Wizz Air.

 

„Faptul că se deschide o nouă bază la Aeroportul Iași înseamnă că am realizat o investiție importantă pentru comunitate – avem cea mai performantă pistă din țară. Atragerea companiilor aeriene creează posibilitatea ca tot mai mulți oameni din județele Moldovei, care muncesc în străinătate, să se întoarcă în țară, contribuind astfel la dezvoltarea economică a regiunii noastre, iar strainii, la rândul lor, vor veni să investească aici. Iar dezvoltarea Aeroportului Iași va naște șanse pentru noi investiții pentru comunitatea noastră”, a declarat, în conferința de presă, Victorel LUPU, președintele Consiliului Județean Iași.

 

Wizz Air operează de la Iași din decembrie 2014. Primul zbor a fost spre Veneția – Treviso, fiind urmat de alte două destinații externe, Milano – Bergamo (martie 2015) şi Londra – Luton (iunie 2015).

Wizz Air oferă, în total, 106 rute din România, spre 16 țări, de la 8 aeroporturi. Biletele pentru noile rute din Iași sunt deja disponibile pe site-ul companiei, prețurile pornind dela 129 RON.

Related posts

Autostradă până la graniţa cu Ungaria, până la final de an

Stefana Muresan

HR Summit Cluj-Napoca

Transilvania Business

Odorheiu Secuiesc își modernizează infrastructura de transport

Ligia Voro

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj beneficiază de noi rute și măriri de frecvențe în programul de vară 2018

Stefana Muresan

Primăria Timişoara vrea un credit de 214 milioane de lei; jumătate din sumă, pentru construirea unui pasaj subteran

redactia

Astra Trans Carpatic introduce trenurile de la danezi şi pe ruta Bucureşti – Braşov

redactia

Câţi bani primesc Autostrăzile Sebeş-Turda şi Transilvania în 2019

redactia

Banca Transilvania şi PTP Online lansează în Cluj-Napoca facilitatea de plată cu telefonul a călătoriilor cu transportul public

redactia

Uniunea Europeană şi viitorul economiei globale: a conduce sau a fi condus

Încă un pas spre un centru de transport intermodal la Oradea

Ligia Voro

Analiza DTZ Echinox, retail S1

Transilvania Business

Încă un pas pentru Autostrada Nordului. Se face studiul de fezabilitate

Nora Dumitrescu

Proiectele de transport pentru perioada 2018 – 2027

Stefana Muresan

Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

redactia

S-a finalizat licitația pentru un drum de legătură din Oradea în valoare de peste 5 mil. de euro

Stefana Muresan

Zalăul va avea un parc de agrement de 6 milioane de lei

Nora Dumitrescu

Sibiu, Alba Iulia și Reșița, gata să intre în Alianța Vestului

redactia

Managerul de proiect al metroului din Qatar, adus la Autostrada Sebeș – Turda

Stefana Muresan

Tren de mare viteză Budapesta-Cluj-Bucureşti. Ungaria pregătește studiul de fezabilitate

Stefana Muresan

Perspective economice pentru 2016

Transilvania Business

Brașov: Primăria va achiziţiona 26 de troleibuze. Finanțare europeană de 77 de milioane lei

Stefana Muresan

| Wizz Air a inaugurat baza operationala de la Iasi

EXCLUSIV: Viziunea noului director al CN Aeroporturi București, George-Alexandru Ivan – INTERVIU

Stefana Muresan

Trei noi tronsoane din Autostrada Transilvania, scoase la licitație

Stefana Muresan

Leave a Comment