Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O noua bază aeriană la Aeroportul Internațional Iași

Aeroportul Iași devine baza operațională pentru o a treia companie aeriană. Anunțul-surpriză a fost făcut în 3 decembrie 2015, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Iași de reprezentanți ai companiei aeriene Wizz Air și conducerea Aeroportului Internațional Iași.

 

Astfel, după Tarom și Blue Air, începând cu 1 iulie 2016, Wizz Air, cea mai mare companie low cost din Europa Centrală și de Est, va introduce cinci rute noi de la Iași spre Bologna, Catana, Larnaca, Roma Ciampino și Tel Aviv, inițial cu o frecvență de două zboruri săptămânale, cu excepția cursei Iași-Bologna care va fi operată de trei ori pe săptămână. Tot astăzi, au fost anunțate frecvențe mărite spre Londra Luton (de la doua la cinci / săptămână) și Milano Bergamo (de la două la trei / săptămână).

 

“Când o companie aeriană își face baza în orașul tău, trebuie să înțelegem că este echivalentul unei expansiuni economice, culturale și sociale deopotrivă, cum poate nicio altă investiție nu reușește atât de bine și eficient. Secretul dezvoltării unui aeroport și a comunității deservite rezidă din pluralismul de rute și pluralismul de companii, pentru că așa fiecare categorie socio-profesională este deservită corect, conform nevoilor sale. Toate companiile aeriene ce astăzi operează pe Aeroportul Iași sunt partenerii noștri egali. Faptul că astăzi, cel mai mare operator aerian low cost din Europa Centrală și de Est vine să facă baza la Iași se traduce foarte simplu: am demonstrat performanță și progres continuu în ultimii trei ani și am atras interesul acestei mari companii. Am reușit să deschidem deja Iașul spre lume, și face sens și pentru o astfel de companie să vină să investească în Iași, înâelegând potențialul orașului și regiunii noastre. Așteptarea de 25 de ani a comunității ieșene, pentru a avea un aeroport modern și, odata cu el, legaturi aeriene directe, este răsplătită zilele acestea”, a declarat Marius BODEA, președintele C.A. al Aeroportului Internațional Iași.

 

Noua aeronavă A320 ce va fi alocată Aeroportului Iași va crește la opt numărul de rute deservite din Iași și va tripla capacitatea de locuri la 265.000 în 2016.

 

„Acum un an am pus Iașul pe harta aviației, iar acesta devine acum al șaselea aeroport unde ne stabilim o bază operațională. Această bază va crea noi locuri de muncă în cadrul Wizz Air, precum și ala partenerii noștri de afaceri și, totodată, ne va permite să oferim mai multe rute cu tarife scăzute. Iașul are potențial, iar în viitor aici vor fi alocate și alte aeronave și progresul va fi observabil la nivelul întregii țări”, a declarat György Abran, Chief Commercial Officer la Wizz Air.

 

„Faptul că se deschide o nouă bază la Aeroportul Iași înseamnă că am realizat o investiție importantă pentru comunitate – avem cea mai performantă pistă din țară. Atragerea companiilor aeriene creează posibilitatea ca tot mai mulți oameni din județele Moldovei, care muncesc în străinătate, să se întoarcă în țară, contribuind astfel la dezvoltarea economică a regiunii noastre, iar strainii, la rândul lor, vor veni să investească aici. Iar dezvoltarea Aeroportului Iași va naște șanse pentru noi investiții pentru comunitatea noastră”, a declarat, în conferința de presă, Victorel LUPU, președintele Consiliului Județean Iași.

 

Wizz Air operează de la Iași din decembrie 2014. Primul zbor a fost spre Veneția – Treviso, fiind urmat de alte două destinații externe, Milano – Bergamo (martie 2015) şi Londra – Luton (iunie 2015).

Wizz Air oferă, în total, 106 rute din România, spre 16 țări, de la 8 aeroporturi. Biletele pentru noile rute din Iași sunt deja disponibile pe site-ul companiei, prețurile pornind dela 129 RON.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

~Video 5

Articolul următor

Actul de punere în aplicare al Codului Vamal al Uniunii a fost adoptat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share