Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Liberty Technology Park – 2 ani

Primul parc tehnologic din România a fost oficial inaugurat pe data de 5 Decembrie 2013, ocazie cu care peste 250 de invitați au participat la o serie de conferințe despre antreprenoriat și IT, lansarea acceleratorului de afaceri Spherik și la un recital de pian în ton cu originile istorice ale locației.

„În acești 2 ani de la inaugurare am avut ocazia să observăm cum proiecțiile pe care le-am făcut în 2012 s-au concretizat în timp, demonstrându-ne că mizele au fost calculate corect de la bun început. Cei peste 9000 de mp închiriați celor 16 rezidenți cu profil tech sau din industrii conexe contribuie la creșterea economică a orașului dar și la menținerea unui mediu business sănătos. Diversitatea companiilor găzduite, startup-uri, acceleratorul de afaceri, mulitinaționale dar și inițiative locale, este încă un aspect ce ne confirmă conceptul proiectului.” – Ion Sturza, Chairman Fribourg Capital  

Primii doi ani în cifre

De la data inaugurării și până în prezent, numărul rezidenților din parcul tehnologic s-a triplat. Acesta este ocupat de rezidenţi din domeniul IT în proporţie 80%.

Liberty Technology Park Cluj este destinația prezentă a unui accelerator de afaceri – Spherik, a unei subsidiare Siemens (ITC) și a următoarelor companii: Halcyon Mobile (IT), Recall Information Services (IT), Control Data Systems (IT), KPMG (Accounting and Business), La Casa (Restaurant), Makronetz (IT), Ecuson Studio (Web & Branding), GTS Telekom (Data center), Liberty Fitness (Gym), Luminos Software (IT), Voquz (IT), Omifa (Office Design), Cremer, Regal Beloit, Impact Hub, Nordstar Logistik  (Community & Business).

Aceștia ocupă faza I a proiectului în proporție de 100%, în corpurile B și C ale ansamblului. Faza II a parcului oferă un total de 11 250 mp destinați amenajării de birouri. Clădirile D și E sunt ocupate în proporție de 40% iar până la sfârșitul anului gradul de ocupare va crește până la 65%.

Numărul de locuri noi de muncă generate în cadrul parcului tehnologic in 2014 a fost de 450, iar in urmatoarele două semestre rezidenții au anunțat că urmează să –și mărească echipele.

O comunitate dinamică

„Adiacent activității de vânzare si dezvoltare, acești doi ani au fost si o perioadă în care ne-am consolidat conceptul, diversificându-ne paleta de activități, sub premisa cu care Liberty Technology Park Cluj fost gandit. Pornind de la ideea că acesta are la bază conceptele de creativitate și dinamism, ca rezultat al unui proces constructiv de interdisciplinaritate între oameni ce activează în domenii diferite, am integrat de la bun început și componenta de smart social networking.” – Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj

ITC in the Park, primul eveniment tematic găzduit dar și gândit de Liberty Technology Park Cluj a reunit antreprenori de success invitându-i la un dialog deschis pe teme de tipul smart cities future cities și trends in IT&C. Odată cu acest eveniment s-a lansat și Acceleratorul de afaceri Spherik, o inițiativă proprie creată pentru a descoperi, susține și încuraja star-up-urile și SaaS-urile aflate la început de drum.  

5 Decembrie 2013 a fost un moment important din istoria contemporană a unei clădiri ce a găzduit piane, articole sportive, mobilă stil și care în acel moment făcea primul pas spre a-și redefini unitar identitatea sub forma unui parc tehnologic autentic.

O parte importantă a acestui concept a fost îndeplinită în 2014 odată cu obținerea certificatului de clădire verde ecologică BREEAM Major Refurbishment Very Good. Tot anul 2014 a adus și cel de-al doilea concept de eveniment propriu, unul sportiv de dara aceasra, Liberty on Bike, dedicat ciclismului și unui stil de viață sănătos și activ, inaugurând și terenurile de sport multifuncționale.  

Alături de livrarea etapei II a proiectului Liberty Technology Park Cluj anul 2015 a continuat tradiția evenimentelor sportive inaugurând și sala de fitness,  a adus și cel mai mare eveniment de arhitectură din Transilvania: Architecture Conference&Expo, gala premiilor „Jurnalist în România”, și prima petrecere în aer liber, inaugurând grill-ul și spațiul de relaxare din cadrul parcului alături de rezidenți, colaboratori și prieteni.

Proiectul ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea este o inițiativă Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza. Investiția până în momentul actual a fost de peste 13 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centric IT, extindere in Palas Iasi

Articolul următor

Proiectul legii dării în plată nu ajută economia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share