Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Credit de 10 milioane de euro pentru Italsofa

Unul dintre marii producători de mobilă care îşi desfăşoară activitatea  la Baia Mare, Italsofa România a beneficiat recent de un acord de finanţare din partea EximBank, linia de credit ridicându-se la 10 milioane de euro, sumă care va veni în sprijinul derulării activităţilor curente ale companiei.


Italsofa România constituie divizia românească a grupului Natuzzi, gigantul mobilei din Italia. Unitatea din  Baia Mare ocupă 76.000 de metri pătraţi, unde lucrează mai mult de 1.200 de angajaţi. Aici se produc elemente de tâmplărie destinate prelucrării lemnului în semifabricate, dar şi canapele.

Grupul Natuzzi a demarat  acţiuni semnificative pentru integrarea unui nou proces de producţie la unitatea maramureşeană, „Moving Line” , asemănător sistemelor utilizate în industria auto, adică  integrarea activităţile implicate în realizarea produsului finit într-o singură linie tehnologică.

Acest sistem asigură niveluri superioare ale  productivitate şi calităţii, dar şi condiţii de muncă superioare din punct de vedere ergonomic, iar investiţiile asigurate prin aportul EximBank vor acoperi necesităţile pe partea de linie şi pe toată partea de producţie a semifabricatelor.

Principalii clienţi ai canapelelor Italsofa sunt Ikea, Mobexpert şi Conforama, care a generat 24% din veniturile totale din produsele tapiţate ale grupului, raportând o cifră de afaceri de peste 303 milioane de lei şi un profit de aproape 13 milioane de lei, conform reprezentanţilor Italsofa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sub zodia incandescentă a artelor ceramicii

Articolul următor

David Ciceo, speaker la Conferința Passenger Terminal Expo 2016

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share