Importate Real Estate

P3 -un nou parc logistic în Cehia

Investitorul specializat, dezvoltatorul și managerul de proprietăți europene de logistică P3 anunță începerea lucrărilor la primul depozit în P3 Prague D11, un nou parc logistic situat în apropiere de Praga.

Spațiul logistic cu o suprafață totală de 20.000 m2 va fi construit ca urmare a contractului semnat cu Exiteria, unul dintre retailerii online de top în industria mobilei în Cehia. Compania va ocupa 10.787 m2 din noul spațiu, restul de 9,213 m2 urmând să fie dezvoltat speculativ.

 

Exiteria este prezentă în Republica Cehă, Slovacia și Ungaria, unde deține magazinele online MABYT (www.mabyt.cz) și MT-nabytek (www.mt-nabytek.cz). În Cehia, își desfășoară activitatea în orașul Brno, într-un spațiu de peste 11.000 m2, la care se adaugă acum Praga, ceea ce îi va permite să proceseze comenzile mult mai repede și mai eficient. Exiteria va folosi spațiul din P3 Prague D11 pentru a furniza mobilă în toată regiunea Bohemiei.

Exiteria ocupă temporar un spațiu de 4.500 m2 în parcul P3 Horní Počernice, dar se va reloca în P3 Prague D11 atunci când clădirea va fi finalizată, în mai 2016. Noua clădire va fi construită conform cerințelor specifice ale Exiteria, inclusiv cele legate de echipamentul special de încărcare, adaptat pentru tipul de vehicule de transport pe care compania le utilizează pentru distribuție.

Recent, P3 a primit recunoaștere din partea industriei pentru proiectele sale din Europa. Compania a câștigat premiul cel mare la categoria Depozite și Parcuri Industriale, la cea de-a 17-a ediție a galei Best of Realty, din Cehia. P3 a fost premiat pentru centrul de distribuție de 40,000 m2 construit în sistem Build-To-Suit în P3 Prague D8 Park pentru VF Corporation, care deține branduri premium de retail precum VANS, The North Face, Wrangler și Timberland.

Grație achizițiilor și investițiilor din ultimul an – inclusiv achiziția P3 Bucharest în România – P3 a câștigat și Premiul Investitorul anului în depozite în Europa Centrală și de Est, la cea de-a cincea ediție anuală a galei CEE Investment and Green Building Awards, organizată de EuropaProperty la Varșovia, în această toamnă. Premiile recunosc excelența în sectorul de investiții din Europa Centrală și de Est. Distincțiile le sunt oferite companiilor care au atins performanțe și care au încheiat investiții importante.

În România, P3 a început de curând prima construcție de tip Build-to-Suit de la achiziția P3 Bucharest, în urma unui parteneriat mai amplu, care prevede stabilirea unui hub logistic cu o suprafață totală de 81.000 m2 (care include o clădire existentă și două clădiri noi) pentru Carrefour, cel mai mare retailer din Europa. Cele două clădiri noi vor mări portofoliul total al P3 în România, care include deja opt depozite, la circa 270.000 m2. Poziționat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1, P3 Bucharest dispune, totodată, de teren care permite dezvoltarea a 114.000 m2 de spații suplimentare, cu unități începând de la 4.000 m2 și până la 40.000 m2..

P3 este investitor, dezvoltator și manager de proprietăți logistice europene. Având activități în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde 145 de depozite, care totalizează 3 milioane m² de spații în nouă țări și un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spații, de peste 1.3 milioane m².
Misiunea P3 este să ofere chiriașilor o experiență de primă clasă în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile și ecologice la cele mai înalte standarde internaționale.

PointPark Properties a adoptat noul brand corporate “P3” și va folosi numele comercial P3 Logistic Parks pentru a reflecta mai bine activitatea companiei. Pentru mai multe informații despre P3 puteți accesa noul website www.p3parks.com.

Related posts

Napoca Imobiliare o afacere și, mai ales, o familie de succes

Stefana Muresan

VGP expected to post substancial higher net profit for full year 2019

Papuc Irina

Ziua Internațională a Jazzului serbată la Cluj

CTPark Timisoara: CTP invests over EUR 13 million for logistics park expansion

Ionut Oprea

ASA CONS ROMANIA 6.000 mc de elemente de beton pentru depozitul logistic Dedeman din Turda

A. I.

Cushman & Wakefield Echinox: Dezvoltatorii accelerează deschiderile de centre comerciale în cea de-a doua jumătate a anului, când vor livra spații noi de 150.000 mp

Nicolae Pop

Programatorii sunt invitați la primul Hackathon Colliers

Ionut Oprea

Real Estate & Management Solutions, the trends for Cluj

redactia

Investițiile în Hidrocentrala Tarnița, prioritate pentru Ministerului Energiei

Stefana Muresan

Vox Technology Park primește cea mai înaltă distincție a Uniunii Arhitecților din România

redactia

Filosofia Romur SA: “Toată lumea se simte bine şi respectată în construcţia în care locuieşte”

Ligia Voro

Arhitectul Mihail Cătălin Ştefan, noul director executiv al Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România

redactia

Romania at ExpoReal 2017

Ionut Oprea

EMS – supplier of the best flooring systems

redactia

Sumele plătite pentru pachetele de agromediu

Transilvania Business

Mediul Adaptiv de Lucru

Stefana Muresan

Bitdefender mută producția din China la Satu Mare

Stefana Muresan

Wembley Park added Amazon Fresh to its growing line-up of brands

Ionut Oprea

Cities of Tomorrow #8:New Waves of Urban Migration | Prima Conferință hibrid din România dedicată dezvoltării orașelor

Ionut Oprea

Proiectul de 450 de milioane de euro, Iulius Town Timișoara, a primit cinci stele din partea The European Property Awards

Robert Bloancă

Europa Capital checks into prime Warsaw hotel

Ionut Oprea

Imobiliarium: Vizitatorii pot să vadă cu ochelarii VR casele și apartamentele de vânzare

Stefana Muresan

Casta.eu: Militari, Titan și Berceni, cartierele cu cele mai multe apartamente scoase la vânzare în ultimele 3 luni. Peste 1.500 de proprietari au cerut ofertă instant prin serviciul InstaBuy

Ion Surdu

Speedwell a semnat un acord de finanțare cu Erste Group Bank pentru MIRO

Ionut Oprea

Leave a Comment