Importate Real Estate

Inaugurare Benta Office Building

Compania RCB Development Office a inaugurat astăzi investiţia “BENŢA Office Building” din Tîrgu Mureş, noul sediu pentru companiile operaționale ale E.ON România. Imobilul are o suprafaţă construită de aproximativ 23.000 mp, 9 etaje și 160 de locuri de parcare subterane. Valoarea investiţiei este de 29 milioane de euro.

“Ne bucurăm că am finalizat acest proiect. Ne-am dorit să realizăm o clădire de referință pentru orașul nostru și chiar și pentru România, o clădire care să asigure un spațiu de lucru plăcut, care să corespundă exigențelor chiriașului nostru. A fost un proiect ambițios, un proiect important pentru orașul si comunitatea noastră”, a declarat Remus Aurel Bența, CEO RCB Development Office SA.

„Prin mutarea în noul sediu urmărim eficientizarea activităţii companiilor operaţionale, dar în acelaşi timp am putea spune că astfel reconfirmăm municipiul Tîrgu Mureş în calitatea sa de centru de coordonare a activităţilor operaţionale ale companiilor E.ON. Relocarea este cu atât mai semnificativă cu cât este realizată într-un an cu o semnificaţie aparte pentru noi, fiind cel în care împlinim un deceniu de prezenţă pe piaţa de energie din România”, a declarat  Frank Hajdinjak, CEO E.ON România.

Dezvoltarea și succesul acestui proiect s-a bazat pe înțelegerea cerințelor chiriașului și livrarea întocmai a produsului finit, presupunând totodată abordarea cu mare atenție a încadrării în termene și în buget, iar pentru toate acestea a fost nevoie de oameni.

Proiectarea a fost asigurată de Westfourth Architecture împreuna cu echipele Popp& Asociații și MC General Construct. Antreprenorul general a fost compania Bogart, iar subantreprenorii de specialitate au fost Contranscom Bența si LSG Group. Urmărirea încadrarii în termene, în buget și în standardele de calitate a fost asigurată de echipa de project manageri de la Erste Group Immorent.

Finanțarea dezvoltării proiectului a fost asigurată de Banca Comercială Română, iar pentru partea de investiții finanțarea a venit din partea CEC Bank.

Clădirea de birouri este amplasată la intersecția a două artere de circulație importante din municipiul Tîrgu Mureş. Pentru a atenua impactul unei clădiri de mari dimensiuni au fost practicate “tăieturi” orizontale și verticale în volumetria clădirii.
    
Pentru proiectarea imobilului au fost folosite cele mai moderne tehnici. Studiul de volumetrie pentru încadrarea în zona urbanistică și studiul de însorire sunt cele două elemente care au stat la baza proiectării sistemului de faţadă și a sistemului de climatizare.

Circulația verticală la etajele de birouri din clădire este asigurată de o baterie centrală de 4 lifturi comandate de un sistem inteligent de trafic care asigură un timp optim de circulație și o eficiență energetică ridicată. Pentru situațiile de urgență clădirea dispune de 2 scări de evacuare și de un lift special care deservesc toate etajele clădirii.

Imobilul dispune de un sistem de climatizare cu centrale de aport de aer  proaspăt și tratare a aerului, sistem de iluminat de clasa energetică A, sisteme de detecție și stingere a incendiilor, toate automatizate și integrate, acestea fiind controlate printr-un Sistem de Management al Clădirii (BMS). Toate sunt sisteme eficiente, clădirea având o eficiență energetică clasa B în proiectare și clasa A în exploatare.

Related posts

Prima conferinţă regională de HR sub umbrela HR WORLD – The Future of Talent, desfășurată la Cluj Napoca, un real succes

Stefana Muresan

Only a few days left until SEE Property Forum (21 March 2019)

Stefana Muresan

Vox Technology Park Timisoara inchiriaza 1.000 mp catre Recensio Nobilis

Ionut Oprea

Conferinta Trenchless Romania

Construcția podului de la Gilău, care unește două autostrăzi, finalizată

redactia

Pentru antreprenori, o soluție financiară de la Safety Broker

Ligia Voro

Tim Beaudin appointed CEO of P3 Logistic Parks

Ligia Voro

Peste 65 de universitati de pe 4 continente la RIUF Cluj Napoca

P3 continues P3 Bucharest park expansion, raising first column of first new warehouse of 2017.

Ionut Oprea

Logistic and commercial hub in Moldova, best deal: 14 ha of land with buildings and utilities near Barlad Ring Road, close to the highway corridor towards Albita Customs

Ionut Oprea

Englezii de la Amdaris, cu activitate în domeniul IT, au închiriat o mie de metri pătraţi în Iulius Town Timişoara

Robert Bloancă

Attractiveness of Global Business Districts Beyond Covid-19

Ionut Oprea

Cemacon intră spectaculos în era Dedeman

Stefana Muresan

Pandemia scade chiriile la Cluj. Reduceri de până la 10%

Nora Dumitrescu

Colliers: Trei efecte ale pandemiei pe piața închirierilor de locuințe din București

Transilvania Business

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj, la adunare generală a ACI Europe

Stefana Muresan

Prințul Dimitrie Sturdza, lobby pentru cultură și investiții

redactia

6th annual CEE Investment & Green Building Awards

UTCN, un nou cămin studențesc, investiție de 30 de milioane de lei

Stefana Muresan

Industrial Park Brasov, still expanding

Ionut Oprea

Piața de birouri din Capitală dă ușoare semne de revenire: vânzare de 1,5 milioane de EURO în nordul Capitalei 

Papuc Irina

Fără la cozi la ANCPI. Extrasul de plan cadastral se poate obţine online

Traian Dan

Meat & Milk: ”Piață, Prețuri, Importuri, Oțet”

Coca-Cola HBC România și Mobexpert sunt noii chiriași ai P3 Bucharest A1

Ligia Voro

Leave a Comment