Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Inaugurare Benta Office Building

Compania RCB Development Office a inaugurat astăzi investiţia “BENŢA Office Building” din Tîrgu Mureş, noul sediu pentru companiile operaționale ale E.ON România. Imobilul are o suprafaţă construită de aproximativ 23.000 mp, 9 etaje și 160 de locuri de parcare subterane. Valoarea investiţiei este de 29 milioane de euro.

“Ne bucurăm că am finalizat acest proiect. Ne-am dorit să realizăm o clădire de referință pentru orașul nostru și chiar și pentru România, o clădire care să asigure un spațiu de lucru plăcut, care să corespundă exigențelor chiriașului nostru. A fost un proiect ambițios, un proiect important pentru orașul si comunitatea noastră”, a declarat Remus Aurel Bența, CEO RCB Development Office SA.

„Prin mutarea în noul sediu urmărim eficientizarea activităţii companiilor operaţionale, dar în acelaşi timp am putea spune că astfel reconfirmăm municipiul Tîrgu Mureş în calitatea sa de centru de coordonare a activităţilor operaţionale ale companiilor E.ON. Relocarea este cu atât mai semnificativă cu cât este realizată într-un an cu o semnificaţie aparte pentru noi, fiind cel în care împlinim un deceniu de prezenţă pe piaţa de energie din România”, a declarat  Frank Hajdinjak, CEO E.ON România.

Dezvoltarea și succesul acestui proiect s-a bazat pe înțelegerea cerințelor chiriașului și livrarea întocmai a produsului finit, presupunând totodată abordarea cu mare atenție a încadrării în termene și în buget, iar pentru toate acestea a fost nevoie de oameni.

Proiectarea a fost asigurată de Westfourth Architecture împreuna cu echipele Popp& Asociații și MC General Construct. Antreprenorul general a fost compania Bogart, iar subantreprenorii de specialitate au fost Contranscom Bența si LSG Group. Urmărirea încadrarii în termene, în buget și în standardele de calitate a fost asigurată de echipa de project manageri de la Erste Group Immorent.

Finanțarea dezvoltării proiectului a fost asigurată de Banca Comercială Română, iar pentru partea de investiții finanțarea a venit din partea CEC Bank.

Clădirea de birouri este amplasată la intersecția a două artere de circulație importante din municipiul Tîrgu Mureş. Pentru a atenua impactul unei clădiri de mari dimensiuni au fost practicate “tăieturi” orizontale și verticale în volumetria clădirii.
    
Pentru proiectarea imobilului au fost folosite cele mai moderne tehnici. Studiul de volumetrie pentru încadrarea în zona urbanistică și studiul de însorire sunt cele două elemente care au stat la baza proiectării sistemului de faţadă și a sistemului de climatizare.

Circulația verticală la etajele de birouri din clădire este asigurată de o baterie centrală de 4 lifturi comandate de un sistem inteligent de trafic care asigură un timp optim de circulație și o eficiență energetică ridicată. Pentru situațiile de urgență clădirea dispune de 2 scări de evacuare și de un lift special care deservesc toate etajele clădirii.

Imobilul dispune de un sistem de climatizare cu centrale de aport de aer  proaspăt și tratare a aerului, sistem de iluminat de clasa energetică A, sisteme de detecție și stingere a incendiilor, toate automatizate și integrate, acestea fiind controlate printr-un Sistem de Management al Clădirii (BMS). Toate sunt sisteme eficiente, clădirea având o eficiență energetică clasa B în proiectare și clasa A în exploatare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

The Woman 2016

Articolul următor

Bosch, al doilea centru de servicii de afaceri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share