Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Licitație deschisă pentru parcele în Parcul Industrial Bistrița Sud

Până în 13 ianuarie 2016 va fi organizată prima licitație deschisă pentru concesionarea de terenuri în Parcul Industrial Bistrița Sud, urmând ca primii clienți să-și poată derula investițiile propuse. Detaliile despre această licitație sunt postate pe www.bizpark.ro.

Iulius Dumitru, administratorul parcului industrial, spune că, până în acest moment, 15 companii, locale și internaționale, și-au exprimat interesul pentru a concesiona parcele pe platforma industrială de lângă Bistrița.

Conform scrisorilor de intenție existente, valoarea investițiilor propuse în parcul industrial depășește 20 de milioane de euro, urmând ca până la finalul anului 2017 să fie angajate 185 de persoane.

“Principalele domenii de activitate ale solicitanților sunt: prelucrarea articolelor din metal, fabricarea articolelor din plastic, procesarea produselor din lapte, industria chimică, cabluri și conectică pentru industrie, recuperarea și reciclarea materialelor neferoase, producția de dulciuri și patiserie, iar echipamentele ce vor fi achiziționate sunt noi, de un nivel tehnologic ridicat”, explică Iulius Dumitru.

Acesta spune că societatea administrator îi va sprijini pe rezidenți și prin asistență pentru accesarea de ajutoare de stat și finanțări nerambursabile pentru investițiile preconizate a se realiza în parcul industrial.

Elvețienii și arabii interesați de Bistrița

Platforma industrială construită lângă Bistrița, cu o suprafață de 30 hectare, dintre care 19,6 hectare disponibile pentru concesionare, a fost finalizată și predată beneficiarului la sfârșitul lunii septembrie 2015 de către companiile SC Antrepriza Reparații și Lucrări (ARL) SA Cluj – parte a grupului Strabag și SC Serbis SRL.

În toată perioada construcției, administratorul Iulius Dumitru a întreprins multiple acțiuni de promovare a parcului în rândul investitorilor români și străini, atât în România cât și în afara țării.

“Ultima acțiune consistentă a fost o campanie de promovare în presa specializată de afaceri din Elveția. În urma acestei campanii, am stabilit un contract de colaborare cu compania Dalinga, proprietar al parcurilor industriale DEGA (www.dega-ag.com).

În cei 10 ani de existență, această companie a atras peste 2 miliarde de euro investiții în parcuri industriale din Europa și Rusia. Sperăm, de acum, ca va aduce investitori și la Bistrița”, spune Dumitru.

O altă acțiune de marketing dătătoare de speranțe pentru parcul industrial este vizita de lucru pe care un grup de investitori imobiliari din Emiratele Arabe Unite a întreprins-o recent la Bistrița. Aceștia au în vedere relocarea unor investiții, eventual prin mărirea suprafeței de teren disponibilă cu încă 20 de hectare.

“Aproape doi ani am tot semănat, ne-am străduit să facem cunoscut parcul industrial în toate zonele cu posibili investitori interesați de România și de Bistrița. Cred că a cam venit momentul să culegem și roade și probabil că asta se va întâmpla începând cu 2016”, a mai spus Iulius Dumitru.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

1 350 de Moș Martini în județul Harghita

Articolul următor

Ajutor pentru depozitarea cărnii de porc

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share