Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AR-MEDICA, cel mai mare eveniment medical din partea de vest

AR-MEDICA, cel mai mare eveniment medical din partea de vest a României, a reunit peste 95 de firme din țară, dar și din Italia, Pakistan și Ungaria, care au expus pe o suprafață interioară de 2.250 metri pătrați. Aflat la cea de-a 22-a ediție, târgul a fost organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad în prima decadă a lunii noiembrie.

Participanții au prezentat aparatură, echipament și instrumentar medical, produse farmaceutice, aparatură de laborator. Vizitatorii au putut vedea soluții de medicină naturistă și alternativă, ortopedie, optică, servicii medicale, clinici private, transport medical, estetică medicală și fitness, medicamente, aparatură recuperatorie, turism medical, IT medical, aparatură și instrumentar pentru medicina veterinară, echipamente și aparate pentru tratamente cosmetice, publicații de specialitate, servicii conexe.

În cadrul salonului beauty au fost expuse o paletă variată de produse cosmetice și echipamente, estetică și îngrijire corporală, precum și cele mai noi metode în materie de înfrumusețare.

„Ne mândrim cu faptul că am reușit, prin organizarea ediției din acest an a AR-MEDICA, să ocupăm un loc de frunte la nivel național în domeniul târgurilor cu tematică medicală complexă. Este o nouă dovadă a faptului că strategia Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Arad este una de succes, prin valorificarea potențialului deosebit de care dispunem la EXPO Arad. AR-MEDICA este un eveniment specializat care a reușit să-și câștige un binemeritat renume în lumea medicală”, a declarat arh. Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.
 
În cadrul ediției din acest an, la AR-MEDICA au avut loc conferințe științifice pentru toate specializările medicale: medici stomatologi, medici specialiști, medici veterinari, farmaciști, asistenți medicali, tehnicieni dentari. Acestea au fost organizate în colaborare cu Colegiul Medicilor Stomatologi Arad, Colegiul Medicilor Arad, Colegiul Farmaciștilor Arad, Colegiul Medicilor Veterinari Arad, Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor Filiala Arad și Ordinul Tehnicienilor Dentari Arad și vor fi creditate EMC și EPC.

În aceeași periooadă, o delegație a Camerei de Comerț și Industrie din Pancevo (Serbia), formată din Dragan Bosilj, preşedinte, Dragan Bukvić, vicepreşedinte, Milena Vujaklija, secretar al Centrului pentru Relaţii Economice, și Zoran Virić, secretar al delegaţiei, s-a aflat în vizită la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

Delegația sârbă a vizitat târgul AR-MEDICA, oaspeții fiind plăcut impresionați de anvergura manifestării expoziționale organizate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad. S-a stabilit ca pentru ediția din anul viitor, Camera din Pancevo să asigure participarea unor expozanți din Serbia la acest târg, dar și la alte evenimente care se vor desfășura la Expo Arad.  

Congres internațional de medicină dentară

Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a organizat, în colaborare cu Colegiul Medicilor Dentiști din România, în cadrul târgului AR-MEDICA, Congresul internațional „Multidisciplinaritate în medicina dentară în vederea unui tratament echitabil şi de succes”, care a fost creditat de CMDR cu 24 credite.
 
„Încă de la înființare și până în prezent, Universitatea noastră este hotărâtă să realizeze, pe plan național și județean, calitatea în învățământul medical, fie că este vorba despre medicină dentară, generală, farmacie, tehnică dentară și alte forme de programe de studiu pe care le avem.

Am avut deosebita onoare să avem lectori trei decani de la Facultățile de Medicină din Cluj Napoca, Constanța și București, iar prin dl. decan Alexandru Bucur realizăm noi contacte și cooperări cu firme de prestigiu în domeniul stomatologiei.

Obiectivul nostru final este acela de a avea studenți foarte bine pregătiți în programele de studiu din domeniul sănătate.

Prezența într-un număr atât de mare la congresul internaţional multidisciplinar pe linie stomatologică, unde au  participat peste 200 de invitați cu lucrări științifice, a cadrelor didactice și studenților, dovedește interesul de a căuta, în comun, soluții de îmbunătățire a activităţii de medicină dentară”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

De altfel, reprezentantul Universității a anticipat deja continuarea colaborării cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Impozit cu 500% mai mare pentru terenurile lăsate pârloagă

Articolul următor

Multora le place Jazzul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share