Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dr. Laura Bota: „M-am visat doctoriţă de când mă jucam cu păpuşile!”

Revista „Transilvania Business” vă face cunoştinţă cu dr. Laura Bota, unul dintre cei mai apreciaţi medici stomatologi din Transilvania. Echipate modern, cu aparatură de specialitate de ultimă oră, cabinetele HanyDenta din Satu Mare şi Negreşti Oaş oferă clienţilor servicii de calitate, furnizate cu profesionalism de echipa condusă de dr. Laura Bota.

Care este povestea deschiderii HanyDenta?

Nu este o poveste deosebită. Fetiţa mea, care tocmai a împlinit 13 ani, se numeşte Hany şi, fiind sufletul meu, mi s-a părut firesc să dau numele ei cabinetului stomatologic. Nu este nimic spectaculos în această decizie! Aşa am considerat normal.
 
La ce valoare se cifrează investiţia?

Nu aş putea să vă prezint un cuantum exact al investiţiei mele. Pentru a fi în pas cu ultimele noutăţi din domeniu, ca şi în orice sector de activitate de altfel, şi un cabinet stomatologic necesită permanent investiţii noi şi moderne în aparatură şi tehnologie.

Suntem în epoca digitalizării, astfel încât nu poţi fi competitiv într-o piaţă concurenţială dacă nu te adaptezi permanent. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre un sector destul de dezvoltat în zonă, unde nu poţi să reuşeşti decât dacă investeşti.

Când vorbesc de investiţii nu mă refer strict la partea de dotare, ci şi în pregătirea mea ca medic, în specializarea continuă, în ceea ce înseamnă o învăţare continuă şi adaptarea la noile provocări ale profesiei.

Ce înseamnă ca aparatură şi dotări un cabinet modern?

Cabinetul meu oferă toate tipurile de servicii stomatologice, mai puţin ortodonţie, respectiv îndreptarea şi corectarea poziţiei dinţilor. Aparatura şi dotările sunt extrem de performante, fiind în măsură să satisfacă ultimele cerinţe în domeniul stomatologic.

Deţinem unituri dentare ergonomice moderne, se realizează tratamente de albire dentară în cabinet în doar trei şedinţe, cu obţinerea unor rezultate absolut spectaculoase.

De asemenea, microscopul operator dentar este unul dintre echipamentele de ultimă generaţie în stomatologie şi îl folosesc pentru realizarea tratamentelor radiculare şi pentru rezolvarea obturaţiilor estetice, fiind singurul mod de identificare exactă a structurilor mici dentare.

Locatorul de apexfinder este un aparat care ajută la măsurarea electronică a lungimii canalelor în timpul tratamentului radicular, fiind esenţial în realizarea unui tratament endodontic corect.

Autoclavul este folosit în sterilizarea instrumentelor, fiind încadrat în clasa B, respectiv cea mai eficientă şi sigură gamă de aparate de sterilizat.

Cabinetul meu dispune de un program complex de evidenţă şi administrare computerizată. Programul computerizat îmi permite o evidenţă clară şi acces rapid la lista completă a tratamentelor dentare solicitate de pacienţi. Poate stoca imagini şi îmi oferă în orice moment o panoramă reală asupra problemelor rămase de rezolvat.

Monitoarele LCD ajută medicul să ilustreze mai uşor soluţiile de tratament propuse, utilizând imagini sau filme edificatoare.

Camera intra-orală, o altă tehnologie de ultimă oră, îmi dă posibilitatea ca, plimbând-o în interiorul cavităţii bucale, să le arăt pacienţilor în timp real, pe monitoare, problemele dentare cu care se confruntă.

De asemenea, utilizarea camerei intra-orale îmi dă oportunitatea de a reuşi un control mult mai riguros prin mărirea optimă a imaginilor.

Nu în ultimul rând, lampa cu ultraviolete serveşte la dezinfectarea aerului din cabinetul în care au loc tratamentele stomatologice.

În fine, cabinetul meu dispune de un sistem modern de pază şi supraveghere video a bunurilor personale ale pacienţilor, astfel încât oamenii care apelează la mine sunt în siguranţă din toate punctele de vedere.
 
Prin ce se deosebesc serviciile dumneavoastră de cele ale altor cabinete?

Oferim absolut toate serviciile stomatologice, cu excepţia ortodonţiei. Nu vă pot răspunde exact prin ceea ce se deosebesc prestaţiile stomatologice ale noastre de ale celorlalţi colegi. Există o concurenţă normală, benefică şi cred că este loc pentru toată lumea.

Ceea ce vă pot garanta, dumneavoastră, cititorilor publicaţiei dumneavoastră, precum şi tuturor sătmărenilor care mă cunosc şi mi-au călcat pragul cabinetului, este faptul că îmi cunosc foarte bine meseria, am deja o experienţă  în domeniu, ştiu exact ce am de făcut.

Cred că este important să şi evoluezi în această meserie, ca în orice domeniu, iar, dacă te preocupă aspectul respectiv, este imposibil să nu reuşeşti. Consider că am multe argumente în favoarea profesionalismului meu, dar nu aş vrea să vorbesc despre acest lucru, poate doar să spun că foarte mulţi sătmăreni plecaţi în străinătate se reîntorc periodic la cabinetul meu.
 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UMF70. Șapte decenii de prestigiu, performanță și profesionalism

Articolul următor

Ajutoarele de stat pentru afacerile mici in anul 2016

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share