Eveniment Importate

Bogdan Chiritoiu, la PRIA Competition

     Presedintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, va participa la conferința PRIA Competition, care va avea joi, 11 februarie, începând cu ora 9.30, în Bucureşti, la hotelul InterContinental, Sala Rapsodia.

”2015 a fost anul cu numărul cel mai mare de investigații finalizate de către Consiliul Concurenței, respectiv 21, și al doilea ca și cuantum al amenzilor, care au avut valoarea totală de 53 de milioane de euro”, a declarat Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței.

„În cadrul conferinței PRIA Competition veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize și de studii de caz ale celor mai importante investigații  de concurență ale anului ce tocmai a trecut”, a declarat Raluca Voivozeanu, fondatoarea PRIAevents.
          
Conferinţa reprezintă cel mai important eveniment dedicat concurenţei şi aduce laolaltă reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei şi ai altor autorităţi ale statului, reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ si ambasadelor, reprezentanţi din domeniul energetic, retail, telecom, sectorul bancar şi piaţa farmaceutică, precum şi ai mass-mediei.
          
La conferința PRIA Competition lectori vor fi: Bogdan M. CHIRIȚOIU   – Președinte, Consiliul Concurenței; Marcel Bogdan PANDELICĂ – Președinte, ANPC;  Iustinian CAPTARIU- Managing Associate, Kinstellar; Radu MERICA – Președinte, AHK România; Dan ZAHARESCU – Director Executiv, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM); Laurențiu MIHAI – Director Executiv, Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR); Silvia VLĂSCEANU – Director Executiv, Asociația Companiilor de Utilități din Energie (ACUE).
Concurenţa este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel, se încurajează eficienţa şi inovaţia şi se reduc preţurile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.
          
De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice.
          
Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de pozitie doinantă a companiilor în sectorul lor de activitate, a fuziunilor și achizitiilor. Pentru încălcarea normelor de concurență  se poate aplica o sancțiune ce prevede plata a până la 10% din cifra de afaceri. Consiliul Concurenței a încurajat întotdeauna companiile sau persoanele să semnaleze nereguli, dar de data aceasta propune un amendament la actuala Lege a Concurenței ca aceia care reclamă cu dovezi că o anumită companie sau mai multe încalcă legea, să primească recompensă pana la 1% din cuantumul amenzii, dar nu mai mult de 100.000 de euro. 

De asemenea, autodenunțul dar și contactarea autorității de concurență și recunoașterea participării la încălcare, precum și furnizarea dovezilor privind întelegerea poate aduce reduceri de până la 30% ale amenzilor sau chiar de imunitate totală, în funcție de momentul în este contactată autoritatea de concurență și de valoarea informațiilor furnizate.

             Conferinţele PRIAevents aduc in atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass- mediei. Cu o experienţă de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

            Conferinţa are ca partener principal pe Kinstellar și este organizată cu sprijinul Camerei de Comerț-Româno Germane și al Camerei de comerț Româno- Britanice, și cu suport tehnic din partea platformei inEvent.

Related posts

Padel ajunge la Cluj – Primele terenuri din Transilvania

ACAROM organizeaza seminarul „Progress through Cooperation”, Bucuresti, 9-10 noiembrie 2017

Stefana Muresan

Industria ospitalității propune soluții la criza forței de muncă din turism

Stefana Muresan

Doi comisari europeni şi un ministru, în dialog cu cetățenii la Cluj

redactia

Teraplast cumpără o fabrică de panouri sandwich în Serbia

Stefana Muresan

The sum of all fears, variant 2018: when CEOs’ lack of digital culture opens all gates to hackers.

redactia

O noua cladire in Coresi Business Park

Transilvania Business

Despre viitorul în câmpul muncii la HR Vibes, Brașov

Stefana Muresan

Agraria își deschide porțile, din nou, în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu

Stefana Muresan

Takata – 400 de noi angajari in fabricile din România și continuarea investițiilor

Stefana Muresan

Karpatia Horse Show 2016

Transilvania Business

Londra promovează, din nou, antreprenoriatul feminin românesc, la ELITE Business Club

Stefana Muresan

Se deschide cel mai mare magazin de modă din Transilvania

Nora Dumitrescu

BUSINESS to more BUSINESS – Conferința Regională de la Constanta

De anul viitor se anunta zbor direct Iasi-Dubai

Helios Phoenix extinde cu peste 10,000 m2 parcul industrial Olympian Park din Brașov

Oradea Festifall 2019, de azi în Piața Unirii și pe Pietonala Vasile Alecsandri.

Ligia Voro

Conferinta: Cities of Tomorrow #5

Ionut Oprea

Cele mai profitabile fabrici de mobilă din Mureş

Stefana Muresan

Empowerment–ul liderilor feminini la The Woman

redactia

Piața asigurărilor din România, a 5-a din Europa Centrală și de Est. „Când vine vorba de densitatea asigurărilor, România are de recuperat”

Papuc Irina

Strategia de Dezvoltare Inteligentă a Regiunii Nord-Vest 2014-2020

Transilvania Business

8th Black Sea Ports & Shipping 2019

Ligia Voro

MedLife investeşte 5 milioane de euro în Ungaria

redactia

Leave a Comment