Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțarea recrutării doctoranzilor în IMM-uri

Uniunea Europeană face primii paşi pentru a ajuta IMM-urile europene şi start-up-urile să beneficieze de tinere talente în cercetare şi inovare din întreaga lume. UE va finanţa recrutarea de cercetători asociaţi cu studii post-doctorale din alte ţări pentru explorarea unor idei de afaceri inovative în IMM-urile europene şi start-up-uri.

Inovarea în IMM-uri este adesea îngreunată de lipsa personalului calificat, cu competenţe şi cunoştinţe de specialitate. În acelaşi timp, multe companii consideră că gestionarea eficientă a proceselor de inovare este foarte dificilă şi se luptă să recruteze persoane cu cunoştinţe de specialitate, neavând acces la reţele internaţionale de cercetători.

Programul “SME Associate” este accesibil tuturor IMM-urilor şi start-up-urilor înfiinţate în statele membre ale UE şi în ţările asociate la Horizon 2020. Cercetătorii trebuie să aibă diplomă de doctorat, să demonstreze expertiză în domeniul în care trebuie să cerceteze, în concordanţă cu locul de muncă targetat şi să respecte criteriile de mobilitate transnaţională.

IMM-urile vor primi o bursă individuală care acoperă costurile salariale ale cercetătorilor asociaţi recrutaţi, inclusiv costurile de training. Acest lucru va permite firmei să angajeze tineri talentaţi pentru a desfăşura activităţi de cercetare pentru ideea lor de inovare.

Pentru cercetători, avantajele se referă la cunoştinţele dobândite în urma procesului de inovare în afaceri în care sunt implicaţi, al inovării industriale, în cunoştinţele de business management…mai multe aici

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cornel Cătoi, noul rector al USAMV Cluj

Articolul următor

Platforma Europeană de consiliere în materie de investiţii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share