Eveniment Importate

Conferința PRIA Competition

Presedintele Consiliului Concurenței, Bogdan CHIRIȚOIU, va participa la conferința PRIA Competition, care va avea loc joi, 11 februarie, începând cu ora 09.30, în Bucureşti, la hotelul Novotel, Sala Paris.

”2015 a fost anul cu numărul cel mai mare de investigații finalizate de către Consiliul Concurenței, respectiv 21, și al doilea ca și cuantum al amenzilor, care au avut valoarea totală de 53 de milioane de euro”, a declarat Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței.

„În cadrul conferinței PRIA Competition veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize și de studii de caz ale celor mai importante investigații  de concurență ale anului ce tocmai a trecut”, a declarat Raluca Voivozeanu, Fondatoarea PRIAevents.

Conferinţa reprezintă cel mai important eveniment dedicat concurenţei şi aduce laolaltă reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei şi ai altor autorităţi ale statului, reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ si ambasadelor, reprezentanţi din domeniul energetic, retail, telecom, sectorul bancar şi piaţa farmaceutică, precum şi ai mass-mediei.

La conferința PRIA Competition lectori vor fi: Bogdan M. CHIRIȚOIU   – Președinte, Consiliul Concurenței; Marcel Bogdan PANDELICĂ – Președinte, ANPC; Adrian VASILESCU – Consilier, Banca Națională a României (BNR);  Iustinian CAPTARIU- Managing Associate, Kinstellar; Radu MERICA – Președinte, AHK România; Dan ZAHARESCU – Director Executiv, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM); Laurențiu MIHAI – Director Executiv, Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR); Eduard BADEA- Șef Serviciu, ANAP; Silvia VLĂSCEANU – Director Executiv, Asociația Companiilor de Utilități din Energie (ACUE).

Concurenţa este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel, se încurajează eficienţa şi inovaţia şi se reduc preţurile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice.

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de pozitie dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, a fuziunilor și achizitiilor. Pentru încălcarea normelor de concurență  se poate aplica o sancțiune ce prevede plata a până la 10% din cifra de afaceri.

Consiliul Concurenței a încurajat întotdeauna companiile sau persoanele să semnaleze nereguli, dar de data aceasta propune un amendament la actuala Lege a Concurenței ca aceia care reclamă cu dovezi că o anumită companie sau mai multe încalcă legea, să primească recompensă pana la 1% din cuantumul amenzii, dar nu mai mult de 100.000 de euro.
 
De asemenea, autodenunțul dar și contactarea autorității de concurență și recunoașterea participării la încălcare, precum și furnizarea dovezilor privind întelegerea poate aduce reduceri de până la 30% ale amenzilor sau chiar de imunitate totală, în funcție de momentul în este contactată autoritatea de concurență și de valoarea informațiilor furnizate.

Conferinţele PRIAevents aduc in atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass- mediei. Cu o experienţă de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Conferinţa are ca partener principal pe Kinstellar și este organizată cu sprijinul Camerei de Comerț-Româno Germane și al Camerei de comerț Româno- Britanice, are ca parteneri pe: ARPIM, inEvent, The Gallery, Nissa, Tudor Personal Tailor și The Flower Society.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Agerpres, 9M, Transilvania Business, Iqads, juridice.ro, Wolters Kluwer, manager.ro și marketingportal.ro

Mai multe detalii, agenda evenimentului PRIA Competition şi înscrierile pentru participare pe website-ul: http://www.inevent.ro/Pria-Competition

Related posts

Gala PRIA Women in Agriculture 2017

Stefana Muresan

Horizon 2020 – Propuneri de proiecte pentru Renasterea Rurala

Transilvania Business

21 martie: Cătălina Ponor, Melania Medeleanu, Mona Nicolici sau Maia Morgenstern urcă pe scena The Woman la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

15 milioane de euro pentru RNDR

Transilvania Business

TAF-urile IRUM Reghin, la cel mai mare târg de exploatare forestieră din lume

Stefana Muresan

Târgul de Turism de la București: Brașovul se va prezenta ca principala destinație turistică a României

Papuc Irina

Târgul de Cariere – Peste 100 de companii angajează la Cluj

Stefana Muresan

Specialiștii în marketing se întâlnesc săptămâna viitoare la Cluj

Transilvania Business

Top 10 cele mai eficiente orașe din România. Pe primele poziții: Oradea, Alba Iulia și Iași

Stefana Muresan

„Top Ansambluri Rezidențiale” – Târgul dedicat dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale, are loc în noiembrie, la Vivo Mall – Cluj Napoca

Papuc Irina

S-a lansat Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor

Stefana Muresan

AAGES se listează azi

Stefana Muresan

Infineon Technologies, extindere in Novo Park

Transilvania Business

Zilele Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș

redactia

NRCC Orange Night 2017 – meet, eat & party with the Dutch!

Ionut Oprea

CEE Business Services Awards

Ionut Oprea

Politica comercială a UE – noi oportunităţi şi provocări pentru mediul de business din România

Ligia Voro

Detalii despre sprijinul cuplat în zootehnie

Transilvania Business

Georgiana BĂDESCU – Partener, Schoenherr și Asociații, participă la conferința PRIA Competition Cluj-Napoca în 16 mai 2019

Stefana Muresan

De ce au nevoie liderii si companiile din Romania, de Business Diplomacy?

redactia

Liderul pieței electro-IT&C din România deschide cel mai mare magazin din rețea la Arad

Ligia Voro

WTM London 2016: 10 Reasons To Attend

Transilvania Business

USAMVB Timișoara organizează Școala de soiuri 2017

Stefana Muresan

FiNEXPERT Consulting organizează la Cluj–Napoca evenimentul Business Breakfast: stabilitate în business în context legislativ instabil

Stefana Muresan

Leave a Comment