Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Conferința PRIA Competition

Presedintele Consiliului Concurenței, Bogdan CHIRIȚOIU, va participa la conferința PRIA Competition, care va avea loc joi, 11 februarie, începând cu ora 09.30, în Bucureşti, la hotelul Novotel, Sala Paris.

”2015 a fost anul cu numărul cel mai mare de investigații finalizate de către Consiliul Concurenței, respectiv 21, și al doilea ca și cuantum al amenzilor, care au avut valoarea totală de 53 de milioane de euro”, a declarat Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței.

„În cadrul conferinței PRIA Competition veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize și de studii de caz ale celor mai importante investigații  de concurență ale anului ce tocmai a trecut”, a declarat Raluca Voivozeanu, Fondatoarea PRIAevents.

Conferinţa reprezintă cel mai important eveniment dedicat concurenţei şi aduce laolaltă reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei şi ai altor autorităţi ale statului, reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ si ambasadelor, reprezentanţi din domeniul energetic, retail, telecom, sectorul bancar şi piaţa farmaceutică, precum şi ai mass-mediei.

La conferința PRIA Competition lectori vor fi: Bogdan M. CHIRIȚOIU   – Președinte, Consiliul Concurenței; Marcel Bogdan PANDELICĂ – Președinte, ANPC; Adrian VASILESCU – Consilier, Banca Națională a României (BNR);  Iustinian CAPTARIU- Managing Associate, Kinstellar; Radu MERICA – Președinte, AHK România; Dan ZAHARESCU – Director Executiv, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM); Laurențiu MIHAI – Director Executiv, Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR); Eduard BADEA- Șef Serviciu, ANAP; Silvia VLĂSCEANU – Director Executiv, Asociația Companiilor de Utilități din Energie (ACUE).

Concurenţa este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel, se încurajează eficienţa şi inovaţia şi se reduc preţurile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice.

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de pozitie dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, a fuziunilor și achizitiilor. Pentru încălcarea normelor de concurență  se poate aplica o sancțiune ce prevede plata a până la 10% din cifra de afaceri.

Consiliul Concurenței a încurajat întotdeauna companiile sau persoanele să semnaleze nereguli, dar de data aceasta propune un amendament la actuala Lege a Concurenței ca aceia care reclamă cu dovezi că o anumită companie sau mai multe încalcă legea, să primească recompensă pana la 1% din cuantumul amenzii, dar nu mai mult de 100.000 de euro.
 
De asemenea, autodenunțul dar și contactarea autorității de concurență și recunoașterea participării la încălcare, precum și furnizarea dovezilor privind întelegerea poate aduce reduceri de până la 30% ale amenzilor sau chiar de imunitate totală, în funcție de momentul în este contactată autoritatea de concurență și de valoarea informațiilor furnizate.

Conferinţele PRIAevents aduc in atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass- mediei. Cu o experienţă de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Conferinţa are ca partener principal pe Kinstellar și este organizată cu sprijinul Camerei de Comerț-Româno Germane și al Camerei de comerț Româno- Britanice, are ca parteneri pe: ARPIM, inEvent, The Gallery, Nissa, Tudor Personal Tailor și The Flower Society.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Agerpres, 9M, Transilvania Business, Iqads, juridice.ro, Wolters Kluwer, manager.ro și marketingportal.ro

Mai multe detalii, agenda evenimentului PRIA Competition şi înscrierile pentru participare pe website-ul: http://www.inevent.ro/Pria-Competition

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TOP BIROURI ÎN ŢARĂ 2015: Pe primele trei locuri se află Iaşi, Timişoara şi Craiova

Articolul următor

Record absolut la Aeroportul Iași

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share