Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

iQuest – 1.600 mp in Coresi Business Park

iQuest, companie globala ce furnizeaza solutii si servicii complete de IT, a inchiriat 1.650 mp in L1, prima cladire a celei de-a doua faze a Coresi Business Park Brasov, unul dintre cele mai importante centre de birouri din afara Bucurestiului, totalizand in prezent peste 30.000 mp de birouri de clasa A si vizand sa ajunga la 100.000 mp in urmatorii ani.

Cladirea L1 face parte din cea de-a doua faza a proiectului Coresi Business Park ce consta in trei cladiri moderne de birouri clasa A, cu regim mic de inaltime (P+3E/5E), totalizand 21.500 mp. Cu o suprafata totala construita de 6.500 mp, Cladirea L1 va fi livrata in aprilie 2016 si este in proces de obtinere a calificativului BREEAM – “Foarte bine”. Alaturi de iQuest, cladirea gazduieste birourile companiei Tata Technologies, care ocupa o suprafata de 3.300 mp.

 “Am observat o crestere a interesului pentru birourile de clasa A, din partea companiilor locale si internationale, reflectata si in gradul de ocupare de 100% al Coresi Business Park, inclusiv in L1, prima cladire a celei de a doua faze de dezvoltare, ce va fi livrata peste doua luni. Este remarcabil faptul ca un numar important de companii, ce acum aleg sa isi mute birourile, cauta cladiri de clasa A care, pe langa criteriile de eficienta a spatiului si confort pentru angajati, intrunesc toate standardele de siguranta in caz de incendiu”, comenteaza Silviu Savin, Partener Ascenta Management, dezvoltatorul Coresi Business Park Brasov.

Pentru iQuest inchirierea celor 1.650 mp reprezinta relocarea birourilor din Brasov, planificata pentru august 2016. Compania activeaza in Brasov din 2003. iQuest are centre de dezvoltare software in Cluj Napoca, Brasov, Sibiu, Craiova si o echipa de peste 700 de angajati. Fondat in 1998, grupul are sediul central in Frankfurt am Main si birouri locale in Europa, Asia si SUA.

“Echipa noastra de inalta calificare reprezinta cel mai important element al avantajului competitiv pe care il avem pe piata internationala. Relocarea operatiunilor iQuest in Coresi Business Park asigura angajatilor cele mai bune conditii de lucru si ne ofera flexibilitatea de a creste si de a ne extinde activitatea in acelasi sediu, ori de cate ori este nevoie, ca urmare a solicitarilor venite din partea clientilor nostri cheie. Brasov este o destinatie excelenta pentru afaceri in domeniul IT. Observam cum industria evolueaza rapid, iar forta de munca devine din ce in ce mai specializata”, declara Cornelius Brody, CEO iQuest.

Coresi Business Park este un centru de afaceri de clasa A, dezvoltat pe fosta platforma industriala Tractorul din Brasov. Proiectul constituie una dintre cele mai ample initiative de regenerare urbana, ce transforma 12 hectare de vechi cladiri industriale intr-o zona de afaceri cu aspect contemporan. Prima faza a Coresi Business Park cuprinde aproximativ 25.000 mp de spatii de birouri neconventionale, cu elemente arhitecturale industriale. Cladirile restaurate şi transformate ofera toate facilitatile de clasa A si gazduiesc chiriasi internationali de prestigiu, cum ar fi Raiffeisen Bank, IBM, Fresenius, Freudenberg Romania, Computer Generated Solutions, Waters etc. Coresi Business Park inregistreaza un grad de ocupare de 100% pentru spatiile de birouri existente si 100% grad de retentie a chiriasilor, majoritatea trecand deja printr-un proces de expansiune.

Masterplanul Coresi Business Park cuprinde un mix echilibrat de conversii de spatii industriale in spatii de birouri de clasa A si cladiri noi, in urmatorii 10 ani suprafata totala a parcului urmand sa ajunga la 100.000 mp construiti. In completarea spatiilor de birouri existente, ce au trecut prin procesul de conversie, proiectul cuprinde si 10 cladiri moderne de birouri, noi, cu regim mic de inaltime (P+3E/4E).

Ascenta Management este dezvoltatorul Coresi Business Park, unul dintre cele mai mari centre de afaceri din afara Bucurestiului si o initiativa majora de regenerare urbana. Echipa de management a fost implicata in proiect inca din faza de achizitie, contribuind la elaborarea unui masterplan riguros si asigurand implementarea coerenta a acestuia pe parcursul dezvoltarii. Pe langa cresterea continua a activelor cheie din Brasov, compania vizeaza de asemenea noi achizitii de pe piata locala, in special proiecte de birouri. Modelul de afaceri Ascenta Management ofera o alternativa dinamica la abordarea investitorilor traditionali (yield investors), bazandu-se pe raspuns prompt la nevoile clientilor si pe o relatie personalizata cu fiecare chirias.

iQuest este o un furnizor global de servicii si solutii IT, ce livreaza, de peste 18 ani, un portofoliu vast de solutii software personalizate, produse si servicii integrate in Europa, Orientul Mijlociu si SUA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SG EBS, o noua extindere in West Gate

Articolul următor

Transgaz prezintă rezultatele financiare preliminate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Maracana renews lease at MLP Bucharest West

Maracana, a company specialising in transport, warehousing, logistics and distribution services, has renewed its lease contract for 5,000…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share