Importate Real Estate

iQuest – 1.600 mp in Coresi Business Park

iQuest, companie globala ce furnizeaza solutii si servicii complete de IT, a inchiriat 1.650 mp in L1, prima cladire a celei de-a doua faze a Coresi Business Park Brasov, unul dintre cele mai importante centre de birouri din afara Bucurestiului, totalizand in prezent peste 30.000 mp de birouri de clasa A si vizand sa ajunga la 100.000 mp in urmatorii ani.

Cladirea L1 face parte din cea de-a doua faza a proiectului Coresi Business Park ce consta in trei cladiri moderne de birouri clasa A, cu regim mic de inaltime (P+3E/5E), totalizand 21.500 mp. Cu o suprafata totala construita de 6.500 mp, Cladirea L1 va fi livrata in aprilie 2016 si este in proces de obtinere a calificativului BREEAM – “Foarte bine”. Alaturi de iQuest, cladirea gazduieste birourile companiei Tata Technologies, care ocupa o suprafata de 3.300 mp.

 “Am observat o crestere a interesului pentru birourile de clasa A, din partea companiilor locale si internationale, reflectata si in gradul de ocupare de 100% al Coresi Business Park, inclusiv in L1, prima cladire a celei de a doua faze de dezvoltare, ce va fi livrata peste doua luni. Este remarcabil faptul ca un numar important de companii, ce acum aleg sa isi mute birourile, cauta cladiri de clasa A care, pe langa criteriile de eficienta a spatiului si confort pentru angajati, intrunesc toate standardele de siguranta in caz de incendiu”, comenteaza Silviu Savin, Partener Ascenta Management, dezvoltatorul Coresi Business Park Brasov.

Pentru iQuest inchirierea celor 1.650 mp reprezinta relocarea birourilor din Brasov, planificata pentru august 2016. Compania activeaza in Brasov din 2003. iQuest are centre de dezvoltare software in Cluj Napoca, Brasov, Sibiu, Craiova si o echipa de peste 700 de angajati. Fondat in 1998, grupul are sediul central in Frankfurt am Main si birouri locale in Europa, Asia si SUA.

“Echipa noastra de inalta calificare reprezinta cel mai important element al avantajului competitiv pe care il avem pe piata internationala. Relocarea operatiunilor iQuest in Coresi Business Park asigura angajatilor cele mai bune conditii de lucru si ne ofera flexibilitatea de a creste si de a ne extinde activitatea in acelasi sediu, ori de cate ori este nevoie, ca urmare a solicitarilor venite din partea clientilor nostri cheie. Brasov este o destinatie excelenta pentru afaceri in domeniul IT. Observam cum industria evolueaza rapid, iar forta de munca devine din ce in ce mai specializata”, declara Cornelius Brody, CEO iQuest.

Coresi Business Park este un centru de afaceri de clasa A, dezvoltat pe fosta platforma industriala Tractorul din Brasov. Proiectul constituie una dintre cele mai ample initiative de regenerare urbana, ce transforma 12 hectare de vechi cladiri industriale intr-o zona de afaceri cu aspect contemporan. Prima faza a Coresi Business Park cuprinde aproximativ 25.000 mp de spatii de birouri neconventionale, cu elemente arhitecturale industriale. Cladirile restaurate şi transformate ofera toate facilitatile de clasa A si gazduiesc chiriasi internationali de prestigiu, cum ar fi Raiffeisen Bank, IBM, Fresenius, Freudenberg Romania, Computer Generated Solutions, Waters etc. Coresi Business Park inregistreaza un grad de ocupare de 100% pentru spatiile de birouri existente si 100% grad de retentie a chiriasilor, majoritatea trecand deja printr-un proces de expansiune.

Masterplanul Coresi Business Park cuprinde un mix echilibrat de conversii de spatii industriale in spatii de birouri de clasa A si cladiri noi, in urmatorii 10 ani suprafata totala a parcului urmand sa ajunga la 100.000 mp construiti. In completarea spatiilor de birouri existente, ce au trecut prin procesul de conversie, proiectul cuprinde si 10 cladiri moderne de birouri, noi, cu regim mic de inaltime (P+3E/4E).

Ascenta Management este dezvoltatorul Coresi Business Park, unul dintre cele mai mari centre de afaceri din afara Bucurestiului si o initiativa majora de regenerare urbana. Echipa de management a fost implicata in proiect inca din faza de achizitie, contribuind la elaborarea unui masterplan riguros si asigurand implementarea coerenta a acestuia pe parcursul dezvoltarii. Pe langa cresterea continua a activelor cheie din Brasov, compania vizeaza de asemenea noi achizitii de pe piata locala, in special proiecte de birouri. Modelul de afaceri Ascenta Management ofera o alternativa dinamica la abordarea investitorilor traditionali (yield investors), bazandu-se pe raspuns prompt la nevoile clientilor si pe o relatie personalizata cu fiecare chirias.

iQuest este o un furnizor global de servicii si solutii IT, ce livreaza, de peste 18 ani, un portofoliu vast de solutii software personalizate, produse si servicii integrate in Europa, Orientul Mijlociu si SUA.

Related posts

Optim PM a asistat IKEA în deschiderea celui mai mare magazin din sud-estul Europei

Ligia Voro

Chambers Europe Awards 2017

Ionut Oprea

Bucharest – skyline transformation 2025 | Nusco City, at home, near the office?

Ionut Oprea

Globalworth inaugurates Tower 3 in the Globalworth Campus complex, the largest office park in Romania

Papuc Irina

Imoteca lansează proiectele Triama Residence și Buena Vista Rezidential la Imobiliarium

redactia

Aeroportul International Avram Iancu Cluj – un secol de activitate aviatică si primul milion de pasageri în 2017

Stefana Muresan

myhive, the address for business refined

Ionut Oprea

Cushman & Wakefield Echinox: Dezvoltatorii accelerează deschiderile de centre comerciale în cea de-a doua jumătate a anului, când vor livra spații noi de 150.000 mp

Nicolae Pop

Ariston Thermo Romania: Mai putin de 10% dintre romani fac revizia tehnica anuala a centralelor termice

Papuc Irina

FRI-EL Buildings dezvolta Ateneo la Timisoara. 1.300 de apartamente si facilitati integrate sunt prevazute in proiect.

Robert Bloancă

Noua capitala a tineretului

Transilvania Business

Colliers International preia administrarea birourilor Vox Technology Park din Timișoara. Portofoliul de birouri administrat crește cu 10%

Stefana Muresan

Liber la Baia Mare Shopping Park

Nora Dumitrescu

Mercure Timișoara – primul hotel Accor din oraș, deschis pe 5 octombrie

Papuc Irina

Banat – un an bun pentru centre logistice

Nora Dumitrescu

Conferinta Cities of Tomorrow #5 – program si speakeri

Ionut Oprea

Analiza pietei de constructii – Marcom

Transparenţa pe piaţa imobiliară, în viziunea Veridio

Ligia Voro

Proiectul de buget pe anul 2019 al Ministerului Transporturilor, aviz pozitiv în comisii. Lista principalelor proiecte

redactia

AGRARIA își deschide porțile peste doua zile

A chance to meet leading real estate decision makers

Stefana Muresan

ELCO lansează o nouă gamă de cazane industriale adaptată noilor cerințe din piața locală de construcții

Ionut Oprea

Launching of the UP-site Bucharest construction – 50% already pre sold

Ionut Oprea

21 de soluţii inteligente de la Cluj IT Cluster pentru Alba Iulia Smart City 2018

Stefana Muresan

Leave a Comment