Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PORR Construct, antreprenorul general pentru Orhideea Towers

Fondul de investiții CA Immo, care deține în România cinci clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 106.000 de metri pătrați, a desemnat compania austriacă PORR Construct ca antreprenor general pentru construcția noului proiect de birouri Orhideea Towers, pe care îl dezvoltă în zona de centru-vest a Bucureştiului, în apropierea stației de metrou Grozăvești.

Orhideea Towers reprezintă o investiție totală de 75 de milioane de euro și are ca termen de livrare anul 2017. Construcția a demarat în luna octombrie 2015 cu lucrările de fundații speciale, realizate de compania Octagon Contracting & Engineering, care sunt în curs de finalizare. Compania PORR Construct, desemnată antreprenor general, va intra pe șantier în luna martie, conform calendarului stabilit de CA Immo.

„Construcția Orhideea Towers, primul proiect pe care CA Immo îl dezvoltă de la zero în România, decurge conform planului. Este un proiect de mare anvergură, care nu doar va redesena zona de centru-vest a orașului, ci va stabili noi repere în ceea ce privește calitatea și sustenabilitatea unei clădiri de birouri. De aceea, alegerea unui partener de încredere ca antreprenor general este o decizie extrem de importantă pentru succesul proiectului”, a declarat Marian Roman, Managing Director CA Immo România.

Orhideea Towers totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 37.000 de metri pătrați și este din compus din două turnuri de birouri, amplasate în forma literei H, precum petalele unei orhidee și conectate între ele printr-o punte cu suprafețe vitrate. Cele două turnuri vor avea 13 (P+12), respectiv 17 (P+16) etaje supraterane cu suprafețe generoase, de până la 2.700 metri pătrați pe etaj și două etaje subterane. Proiectul include 406 de locuri de parcare, precum și spații de depozitare pentru biciclete, cu dușuri și vestiare pentru bicicliști.

Orhideea Towers va fi construit în conformitate cu cele mai înalte standarde ale CA Immo, privind atât designul și specificațiile tehnice, cât și criteriile de sustenabilitate specifice clădirilor verzi. Proiectul va fi certificat conform ratingului LEED Gold, CA Immo având o experiență bogată în dezvoltările de birouri verzi.  După finalizare, Orhideea Towers va rămâne în portofoliul de investiții al CA Immo.

Amplasat la intersecția Bulevardului Splaiul Independenței cu Șoseaua Orhideelor, cu acces direct la stația de metrou Grozăvești, proiectul Orhideea Towers are o locație unică, ce oferă o vizibilitate excelentă atât de pe Podul Basarab, circulat zilnic de până la 100.000 de mașini, cât și de pe Splaiul Independenței.

În imediata apropiere se află cea mai mare concentrare de studenți din România: 25.000 de tineri care studiază la Universitatea Politehnică, precum și 15.000 de tineri care locuiesc în campusul studențesc Regie.

Datorită Podului Basarab se poate ajunge în doar câteva minute în Piața Victoriei, centrul de afaceri al Bucureștiului. De asemenea, la doar 10 minute de mers pe jos se află Grădina Botanică, iar în cel mult 10 minute de mers cu mașina se poate ajunge în Centrul Vechi al orașului.


CA Immo este specializat în deținerea și dezvoltarea de spații de birouri în orașele capitală din Europa Centrală. Compania a fost fondată în anul 1987, iar în prezent este activă pe piețele din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia și România. CA Immo este listat la Bursa de Valori din Viena sub indexul ATX și deține un portofoliu în valoare de 3,6 miliarde de euro.

În România, CA Immo este prezent din anul 2001 și deține un portofoliu de cinci clădiri de birouri, Opera Center 1 și 2, River Place, Europe House și Bucharest Business Park, care totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 106.000 metri pătrați.


PORR Group este una una dintre cele mai mari companii de construcții din Austria și un lider activ în domeniu în Europa. Cu numeroase filiale în Europa Centrală, de Est şi Sud-Est, compania are un număr total de 14.000 de angajați  și o cifră de afaceri de aproximativ 3,9 miliarde de euro, fiind cunoscută ca un antreprenor general de încredere și cu tradiție.

În România, PORR Construct S.R.L. este prezentă din anul 2004 și a derulat numeroase proiecte în diferite domenii. Combinând experienţa si tradiţia locale cu know-how-ul şi resursele internaţionale ale grupului, PORR  Group creează sinergii care permit să ofere clienţilor o gamă largă de servicii de înaltă calitate, adaptate la nevoile fiecăruia.  

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Opening of the T2 satellite

Articolul următor

Mega Image, sediu in Plaza Romania Offices

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share